Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Ορμητήρια πολέμου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ξανά η Θεσσαλονίκη και η Αλεξανδρούπολη


Σε ορμητήρια των αμερικανονατοϊκών έχουν μετατραπεί τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της ολοένα και βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία και ευρύτερα.

Στο πλαίσιο αυτό, το περασμένο Σάββατο κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Γερμανικό πολεμικό πλοίο «Frankfurt am Main» το οποίο ξεφόρτωσε δεκάδες κοντέϊνερς με πολεμικό υλικό προκειμένου στη συνέχεια να μεταφερθούν στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Τα κοντέϊνερς φορτώθηκαν σε φορτηγά οχήματα και ξεκίνησαν για τον προορισμό τους.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κάτω από την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων με τα ΜΑΤ να έχουν ζώσει κυριολεκτικά την περιοχή γύρω από την πύλη 11 του λιμανιού. Οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν μόλις το πλοίο, αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό του.

Λίγες μέρες νωρίτερα «πέρασε» και από το Λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη. Πρόκειται για «πλοίο υποστήριξης μάχης», ένα από τα μεγαλύτερα του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να μεταφέρει περίπου 7.500 τόνους καυσίμων για πλοία, 500 τόνους καυσίμων για αεροσκάφη καθώς και περισσότερα από 80 κοντέινερ και πολεμικά υλικά.

Στο μεταξύ την Κυριακή, έδεσε για άλλη μια φορά, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το ιταλικό μεταγωγικό «Severine» προκειμένου να ξεφορτώσει στρατιωτικό υλικό αλλά και να παραλάβει.

Οι κινήσεις των δύο πλοίων εντάσσονται στο πλαίσιο της μετακίνησης στρατιωτικού υλικού για τον εφοδιασμό των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων που έχουν συγκεντρωθεί στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.

 

Η Ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά το λαό μας στο μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου με ανυπολόγιστες συνέπειες

«Η εμπλοκή της Ελλάδας στη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία περνάει σε ανώτερο και πιο επικίνδυνο για το λαό μας επίπεδο, όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση, υλοποιώντας τις πρόσφατες αποφάσεις-υποδείξεις του ΝΑΤΟ ως μέλος του, ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι της Ουκρανίας.

Τόσο τα δημοσιεύματα όσο και οι ευχαριστίες του Ζελένσκι στον Μητσοτάκη αποδεικνύουν πως η ελληνική κυβέρνηση, με γραμμή αναβάθμισης των στρατηγικών συμφερόντων της αστικής τάξης και διεκδικώντας τα εύσημα των ΝΑΤΟικών συμμάχων της, εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά το λαό μας στο μακελειό του ιμπεριαλιστικού πολέμου με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο αυτής της επικίνδυνης συμφωνίας; Ποιες είναι οι δεσμεύσεις που απορρέουν για τη χώρα μας; Τι συνιστούν οι λεγόμενες “εγγυήσεις ασφάλειας” για την Ουκρανία; Όλα αυτά είναι κρίσιμα ερωτήματα στα οποία η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου