Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Υπεύθυνη που καιγόμαστε και πνιγόμαστε η εγκληματική πολιτική κυβερνήσεων και Περιφερειών

Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό που ακούμε από κυβερνητικά χείλη και από κυβερνητικούς δημάρχους και περιφερειάρχες ότι το καλοκαίρι μας καίνε τα «πυρονέφη» και οι «mega πυρκαγιές» και το φθινόπωρο πνιγόμαστε από βροχές που πέφτουν «κάθε 16.000 χρόνια», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με την Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», την Παρασκευή. (Ακούστε εδώ)

Όπως τόνισε, για αυτή την κατάσταση ευθύνεται η εγκληματική πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, εξαιτίας της οποίας δεν χρηματοδοτούνται αναγκαία έργα για αντιπλημμυρική, αντιπυρική και αντισεισμική προστασία.

Ο Γ. Πρωτούλης έκανε λόγο για τεράστια κρίση υποδομών στην χώρα, καθώς για να πιάνονται οι στόχοι του προϋπολογισμού και τα πλεονάσματα, εκτός από άγρια λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις περικόπτονται τα αναγκαία έργα για να χρηματοδοτούνται οι επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», σημείωσε, εδώ και χρόνια προτείνει να γίνει ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική μελέτη, και ανά τομέα, εκεί όπου υπάρχουν τα πιο επείγοντα προβλήματα. Έχει καταθέσει προτάσεις για τον Δυτικό τομέα Αθήνας και τη Δυτική Αττική, τις οποίες οι περιφερειακές αρχές ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καταψήφιζαν.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι στους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας τα αντιπλημμυρικά έργα αφορούν λιγότερο από 3%, γιατί επιλέγονται έργα με κριτήριο αν μετά μπορούν να γίνουν εμπόρευμα. Προτάσσονται δηλαδή έργα που γίνονται με ΣΔΙΤ και μετά τα αξιοποιεί κάποιος επιχειρηματίας. Ο Γ. Πρωτούλης τόνισε ότι πρέπει να ανατραπεί αυτή η πολιτική και υπογράμμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» πρέπει να είναι η έκπληξη των εκλογών.

Επίσης έκανε λόγο για παιχνίδι ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης, περιφερειών και δήμων που στόχο έχει να βγαίνει λάδι αυτή η πολιτική και πρόσθεσε ότι τρίβουν τα χέρια τους οι εργολάβοι όταν βλέπουν φωτιά και πλημμύρα.

1 σχόλιο:

  1. Ο σ. Γιώργης "έφυγε" πλήρης ημερών όχι γιατί έφυγε στα 91 του χρόνια, αλλά γιατί έζησε μια πλήρη, μια ολοκληρωμένη ζωή, γεμάτη από δημιουργικότητα, αφοσιωμένη στον αγώνα για το σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό μέλλον, ζώντας μεγάλες και κορυφαίες στιγμές της Ιστορίας του εργατικού - λαϊκού κινήματος ως ένας από τους πρωταγωνιστές του, ως ένας από τους χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους αγωνιστές του Κόμματός μας.

    Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου