Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Τα Συνδικάτα θα οργανώσουν την αντίσταση ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα

 
Έκτρωμα που νομιμοποιεί τη βαρβαρότητα που ζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς χαρακτήρισε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM».

Όπως είπε, με το νέο νομοσχέδιο εντείνεται να κάνουν οι εργαζόμενοι 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλουν πέρα, λόγω της τεράστιας ακρίβειας και της δύσκολης ζωής που έχουν επιβάλει όλες οι κυβερνήσεις με την πολιτική τους.

Έτσι ένας εργαζόμενος θα δουλεύει μέρα νύχτα για να βγει ένα μεροκάματο, ενώ θεσπίζεται η δουλειά κατά παραγγελία, η δουλειά με την ώρα που θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα με το επιχείρημα των έκτακτων αναγκών. Ενώ, όπως είπε, θα απολύονται εποχικοί εργαζόμενοι και δεν θα μπαίνουν ούτε στο ταμείο ανεργίας.

Ο Γ. Στεφανάκης τόνισε ότι ανοίγει ο δρόμος για να καταργηθεί το 5ήμερο και το 8ωρο για όλους τους εργαζόμενους.

Ξεκαθάρισε ότι τα ταξικά σωματεία δεν θα κάνουν πίσω, θα οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων, θα αποκαλύψουν τα μεγάλα ψέματα του Αδ. Γεωργιάδη ότι το νομοσχέδιο είναι δήθεν υπέρ των εργαζομένων, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί παραγγελία των εργοδοτών.

Τέλος, προανήγγειλε απεργιακή απάντηση το επόμενο διάστημα.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου