Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Πολύ μέλλον


«Η πολιτεία λειτούργησε. Εστειλε το 112. Από εκεί και πέρα εάν κάποιος δεν ακολουθεί τις οδηγίες, υπάρχει και η προσωπική ευθύνη». 

Με τέτοιο κυνισμό προσπαθεί η κυβέρνηση να συγκαλύψει τις ευθύνες της για τις ζωές που χάθηκαν, τις περιουσίες που καταστράφηκαν, τα εκατομμύρια στρέμματα που έγιναν στάχτη από τη φωτιά ή λίμνη από την καταιγίδα όλες τις προηγούμενες μέρες. 

Με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο βουλευτής της ΝΔ Β. Οικονόμου, όταν σε τηλεοπτικό πάνελ ρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να λέτε ότι οι παρεμβάσεις της πολιτείας ήταν πετυχημένες στις φωτιές και στις πλημμύρες».

 Εδώ μιλάμε όμως για την απόλυτη χρεοκοπία του 112, που στην Καρδίτσα καλούσε τους κατοίκους να μείνουν σπίτι ή να ανεβούν στα ψηλότερα πατώματα για να γλιτώσουν από την πλημμύρα. Και τι έγινε; Εγκλωβίστηκαν εκεί μέχρι και 80 ώρες (!) περιμένοντας βοήθεια από αέρος, ενώ η ζωή πολλών απ' αυτούς μπήκε σε πραγματικό κίνδυνο. 

Ας αφήσουν λοιπόν τα φούμαρα με το 112, που στο κάτω κάτω της γραφής δεν συνδυάζεται με κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο οργανωμένης αποχώρησης, φιλοξενίας, άμεσης αποκατάστασης και βοήθειας στους πληγέντες. Το μόνο που κάνει είναι να πετάει την ευθύνη στον λαό για το πώς θα σωθεί, πώς θα φύγει, πώς θα επιστρέψει. 

Ακόμα και για το αν τελικά πεθάνει! 

Οσο για την καραμέλα ότι «τουλάχιστον δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, άρα το κράτος λειτουργεί», να υπενθυμίσουμε ότι οι νεκροί από τις φωτιές και τις πλημμύρες ξεπερνούν τους 30 και έχουμε ακόμα πολύ μέλλον μπροστά μας...

1 σχόλιο:

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
    Λάρισα: Έβαλαν τα ΜΑΤ απέναντι στους πλημμυροπαθείς που εκφράζουν την οργή τους
    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/340194/larisa-evalan-ta-mat-apenanti-stoys-plimmyropatheis-poy-ekfrazoyn-tin

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου