Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Πρώτο κουδούνι και καλή αρχή - Η χρονιά μας θα ‘ναι αξέχαστη και αγωνιστική!


Πρώτο κουδούνι και καλή αρχή - Η χρονιά μας θα ‘ναι αξέχαστη και αγωνιστική!

 Ακόμα μια χρονιά... και φέτος μία από τα ίδια;

  • Ψυχοφθόρο και πανάκριβο σχολείο, με εξετάσεις, Τράπεζα Θεμάτων, ΕΒΕ, κενά και ελλείψεις

  • Ατέλειωτο τρέξιμο σπίτι - σχολείο - φροντιστήριο

  • Άγχος στο σπίτι για να βγει ο μήνας και τα έξοδα

  • Φωτιές το καλοκαίρι και πλημμύρες τον χειμώνα - καταστροφή του περιβάλλοντος

  • Φασίστες και ακροδεξιοί προσπαθούν να βγουν ξανά από τις τρύπες τους

Κράτος, κυβερνήσεις, περιφερειάρχες και κάθε είδους υπεύθυνοι μας καλούν να συμβιβαστούμε, η ζωή μας να είναι “πάμε κι όπου βγει”. “Δουλεύουν” για τα κέρδη των λίγων και όχι για τις ανάγκες των πολλών.

Το “μία από τα ίδια” δεν μας κάνει!

Θα πάμε αλλιώς!

Νέος Υπουργός Παιδείας... ε και;

Οι κυβερνήσεις και οι Υπουργοί Παιδείας συχνά αλλάζουν, όμως η πολιτική που κάνει το σχολείο χειρότερο παραμένει. Κόβουν τα όνειρά μας ανάλογα με την τσέπη των γονιών μας. Δεν είναι άδικο αυτό;

«Θα συνεχίσω το έργο της κυρίας Κεραμέως», είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, νέος Υπουργός Παιδείας, και θα το “εξελίξει” με ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και πανελλαδικές σε κάθε τάξη του Λυκείου, όπως ήδη φαίνεται από τις κυβερνητικές προθέσεις.

Κάνουν την αδικία νόμο στα σχολεία

Κάνουμε τον αγώνα κανόνα!

Δε θα περάσει!

Όχι, δε θα συμβιβαστούμε με ένα σχολείο και μια ζωή που δε χωρά τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

Γιατί σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πραγματικά σύγχρονο σχολείο, που θα παρέχει ισότιμα μόρφωση σε όλους μας, θα ανακαλύπτουμε και θα εξελίσσουμε τις κλίσεις μας, θα μας προετοιμάζει για το μέλλον όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουμε.

Γιατί οι φωτιές του καλοκαιριού μας θύμισαν πως “μόνο ο λαός σώζει το λαό”. Πως η δύναμη των πολλών και αποφασισμένων να αγωνιστούν για τη ζωή τους, με αλληλεγγύη και συλλογικότητα, είναι αστείρευτη.

Γιατί έχουμε τη δύναμη μαζί με όλο το λαό να βάλουμε μπλόκο στους φασίστες στα σχολεία και τις γειτονιές μας και να απομονώσουμε κάθε είδους αντιδραστικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Γιατί περνά και από το χέρι μας να ακουστεί η φωνή μας δυνατά με χιλιάδες αγωνιστές εκλεγμένους στα μαθητικά συμβούλια που μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση και τον συντονισμό των μαθητικών αγώνων.

Γιατί όσοι πηγαίνουμε Γ’ Λυκείου έχουμε μια επιπλέον ευκαιρία: Να ψηφίσουμε στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές στις 8 Οκτωβρίου “Λαϊκή Συσπείρωση”, το ψηφοδέλτιο που στηρίζουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ! Να εκλέξουμε εκπροσώπους γνωστούς στους αγώνες μας και όχι τους διάφορους “γνωστούς” που θα μας ξεχάσουν την επόμενη μέρα σε ετοιμόρροπα και κρύα σχολεία και θα βρίσκουμε κλειστές πόρτες στα Δημαρχεία και τις Περιφέρειες σε κάθε μας κινητοποίηση!

Γιατί, στα σχολεία μας υπάρχει η ΚΝΕ!

Οι μαθητές μαζί με την ΚΝΕ δεν αφήνουμε να πέσει τίποτα κάτω! Οργανώνουμε τον αγώνα για τα καθημερινά προβλήματα, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο ή μόνη στις δυσκολίες. Δίνουμε ζωή στο σχολείο με όμορφες αθλητικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις. Και όλα αυτά γιατί στην ΚΝΕ θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στη ζωή, δε συμβιβαζόμαστε με το άδικο σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τον καπιταλισμό. Γι’ αυτό είμαστε δύναμη μάχης, αλήθειας και ανατροπής!

Καλή χρονιά, λοιπόν!

Περνά από το χέρι μας να είναι γεμάτη αγώνα, συγκινήσεις και συγκλονιστικές στιγμές!

Έλα μαζί μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου