Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Σε θέσεις μάχης σωματεία και φορείς ενάντια σε εξώσεις και πλειστηριασμούς

 
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ «ΚΟΡΑΚΙΑ»!
 
Νέα δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το σπίτι τετραμελούς εργατικής οικογένειας στη Θήβα πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής το Εργατικό Κέντρο Θήβας, η Επιτροπή Κατά των Πλειστηριασμών, σωματεία και φορείς της περιοχής, συνεχίζοντας τον αγώνα για να αποτρέψουν το να πεταχτεί η οικογένεια του Ορέστη και της Ολγας στον δρόμο.

Η νέα κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε καθώς την Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη η έξωση της οικογένειας, με τους συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς να προχωρούν σε συγκέντρωση έξω από το σπίτι για την αποτροπή κάθε απόπειρας έξωσης, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα ώστε να μη χάσει το σπίτι της καμία εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Πρόκειται για τη συνέχεια της μαζικής, συγκλονιστικής συγκέντρωση αλληλεγγύης που έγινε στις 9 Αυγούστου έξω από το σπίτι της οικογένειας στη Θήβα, αλλά και της παρέμβασης την Τετάρτη 30 Αυγούστου στα γραφεία της «doValue», με τη στήριξη του ΠΑΜΕ.

Η δυναμική παρέμβαση των σωματείων και η μαζική συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων και ανθρώπων κάθε ηλικίας στις κινητοποιήσεις έχουν ήδη φέρει αποτελέσματα, καθώς ο αγοραστής του σπιτιού στον πλειστηριασμό που έγινε συμφώνησε να αποσυρθεί. Στο πλαίσιο αυτό, τα σωματεία καλούν την εταιρεία «doValue» να σταματήσει τις διαδικασίες, να μην πεταχτεί η οικογένεια στον δρόμο, να ακυρωθεί ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός και να γίνει ρύθμιση του χρέους της οικογένειας με όρους που να μπορεί να εξυπηρετήσει.

Από νωρίς το πρωί συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και κάτοικοι συγκεντρώνονταν σταδιακά έξω από το σπίτι της οικογένειας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια απ' του λαού το βιος, κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός» και «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Μάλιστα, η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε να υπάρχει παρουσία αντιπροσωπείας έξω από το σπίτι σε 24ωρη βάση τις επόμενες μέρες, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αιφνιδιαστικής έξωσης από δικαστικό επιμελητή.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος δήμαρχος Θήβας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Κώστας Καπούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας, και ο Αντώνης Κούκουρας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής απαιτούν τη νομοθετική απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, «κούρεμα» χρεών προς τις τράπεζες και ρυθμίσεις στις οποίες να μπορεί να ανταποκριθεί η λαϊκή οικογένεια χωρίς να υποχρεωθεί να υποβαθμίσει περαιτέρω τις ανάγκες της.

Νέες κινητοποιήσεις στην Αθήνα

Κινητοποίηση την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ. στα γραφεία της «Intrum» (Λεωφόρο Μεσογείων 109 - 111) πραγματοποιεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εργαζόμενου στον δήμο Ηλιούπολης.

Επίσης, εργατικά σωματεία της Ηλείας καλούν σε κινητοποίηση την Τρίτη 12 Σεπτέμβρη στις 12 μ. για την αποτροπή πλειστηριασμού σπιτιού συνταξιούχου ναυτικού από το Πελόπιο.

Με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Παρασκευής, όπου το «παρών» έδωσε και ο θιγόμενος ιδιοκτήτης, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να χαθεί ο κόπος μιας ολόκληρης ζωής για κανέναν εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο, ούτε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Οπως επισημάνθηκε, για αρχικό δάνειο 19.000 ευρώ, που ικανοποιούνταν μέχρι το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, σήμερα με τόκους και επιτόκια έχει φτάσει τα 66.000 ευρώ! Την ίδια ώρα η σύνταξη του πρώην ναυτικού - ο οποίος ζητά έναν διακανονισμό που να του επιτρέπει την πληρωμή - μόλις που φτάνει τα 600 ευρώ, ενώ στην αξίωσή της για διακανονισμό η εταιρεία - «κοράκι» ζητά προκαταβολή 8.500 ευρώ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου