Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Όλοι την Δευτέρα στα δικαστήρια στη δίκη του Β. Συρίγου για τους πλειστηριασμούς

 Ο Βάλσαμος Συρίγος ενώ μιλά σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό

Κάλεσμα συμμετοχής την Δευτέρα 23 Οκτώβρη στα δικαστήρια της πρώην Ευελπίδων, στο Κτίριο 12 στις 10 π.μ., στη δίκη του Βάλσαμου Συρίγου για τους πλειστηριασμούς, απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του του ΠΑΜΕ, «η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να εντείνει την καταστολή και την τρομοκρατία απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, δε μπορεί και δεν πρέπει να περάσει. Την Δευτέρα πραγματοποιείται η εξ αναβολής δίκη του Συρίγου Βάλσαμου, γραμματέα της ομοσπονδίας οικοδόμων και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ, με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία.

Το έγκλημα που διέπραξε είναι ότι συμμετείχε σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη του 2019 ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές εργάτες έδωσε τη μάχη για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικής - λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη».

«Η συγκεκριμένη δίκη είναι η συνέχεια μιας σειράς "διαδηλωτοδικίων" της κυβέρνησης οι οποία μαζί με τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που περνάει, εντείνει τον αυταρχισμό, δείχνοντας την αποφασιστικότητα της να προχωρήσει με κάθε τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική. Τα βάζει με όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα να έχει κανείς μια στέγη χωρίς να χρυσοπληρώνει για τρεις γενιές τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Καλούμε τους εργαζόμενους και τον λαό, να μη δείξουν καμία ανοχή σε αυτές τις πρακτικές και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη σε κάθε αγώνα και σε κάθε αγωνιζόμενο που διώκεται», τονίζει.

Συνεχίζοντας το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι, «απευθυνόμαστε προς πάσα κατεύθυνση πως αν νομίζουν ότι με τέτοιες βρωμιές θα υποχωρήσουμε προκειμένου να πάρουν οι τραπεζίτες και άλλοι μπαταχτσήδες τα σπίτια του λαού είναι γελασμένοι.

Να μην τολμήσουν ούτε να σκεφτούν ότι μπορεί να περάσει μια τέτοια βρώμικη μεθόδευση.

 Όλοι στα Δικαστήρια Δευτέρα 23 Οκτώβρη στις 10 το πρωί στο Κτίριο 12

Η τρομοκρατία δε θα περάσει των εργατών η πάλη θα τη σπάσει με τη μαζική συμμετοχή και την αλληλεγγύη

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και όσους αγωνίζονται

Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» 

Την στήριξή του στην κινητοποίηση εκφράζει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου