Το Ισραήλ είχε βομβαρδίσει ξανά λίγες μέρες πριν το ίδιο νοσοκομείο - «Ανεβοκατέβαιναν» επί ώρες οι ισραηλινές αναρτήσεις για την επίθεση της Τρίτης
Μετά τον αποτροπιασμό και την κατακραυγή που προκάλεσε σε όλο τον κόσμο το μακελειό από τον πολύνεκρο προχτεσινό βομβαρδισμό στο νοσοκομείο Αλ Αχλι της Γάζας, η ισραηλινή κατοχική προπαγάνδα, με στήριξη από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και άλλους συμμάχους του κράτους - δολοφόνου, επιχειρεί να επιρρίψει τον βομβαρδισμό στους ίδιους τους Παλαιστίνιους.
Αφού το κράτος του Ισραήλ αρχικά επικαλέστηκε άγνοια για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου και δήλωσε ότι το «περιστατικό ερευνάται», τελικά, μετά από αρκετή ώρα, έριξε το φταίξιμο αρχικά στη «Χαμάς» και έπειτα στην «Ισλαμική Τζιχάντ»: «Σύμφωνα με πληροφορίες βασισμένες σε αρκετές πηγές που έχουμε στα χέρια μας, η οργάνωση "Ισλαμική Τζιχάντ" είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα», ανακοινώθηκε από τον ισραηλινό στρατό.
Τα παραπάνω συνοδεύτηκαν από τις ακόμα πιο προκλητικές αναφορές ότι... ο κατοχικός ισραηλινός στρατός δεν βομβαρδίζει νοσοκομεία!
Τα fake news της ισραηλινής προπαγάνδας, ωστόσο, δεν άργησαν ξανά να ξεσκεπαστούν.
Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία.
Ισραηλινά χτυπήματα και εντολές εκκένωσης στο ίδιο νοσοκομείο
Ο ισχυρισμός ότι ο ισραηλινός στρατός δεν χτυπά νοσοκομεία είναι ένα τεράστιο ψέμα. Επί δεκαετίες ο κατοχικός στρατός χτυπάει συστηματικά παλαιστινιακά νοσοκομεία, σχολεία και άλλες αντίστοιχες υποδομές. Πλήθος δομών Υγείας, όπως και σχολεία του ΟΗΕ, έχουν χτυπηθεί στη Γάζα μέσα στις 12 μέρες ισραηλινών δολοφονικών βομβαρδισμών. Την ίδια μέρα μάλιστα που χτυπήθηκε το νοσοκομείο Αλ Αχλι, χτυπήθηκε από το Ισραήλ και σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα, το οποίο στέγαζε χιλιάδες αμάχους, με τουλάχιστον 6 νεκρούς.
Πολύ περισσότερο, το ίδιο το νοσοκομείο Αλ Αχλι είχε βομβαρδιστεί ξανά από τον ισραηλινό στρατό λίγες μέρες πριν.
Τη σχετική καταγγελία δεν έκανε μόνο ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών, Ριάντ Αλ Μάλικι, μιλώντας χτες σε συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, αλλά την επιβεβαιώνει με δύο ανακοινώσεις του και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι, Justin Welby!
Σε ανακοίνωσή του την Κυριακή 15/10, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμιζε την καταστροφή που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Γάζας και επισήμαινε: «Το νοσοκομείο Ahli χτυπήθηκε από ισραηλινούς πυραύλους χθες το βράδυ, με τέσσερα άτομα να τραυματίζονται από την έκρηξη. Αλλα νοσοκομεία έχουν επίσης χτυπηθεί»...
Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε το γεγονός του προηγούμενου βομβαρδισμού του νοσοκομείου - το οποίο διοικείται από την Αγγλικανική Εκκλησία - με νέα χτεσινή του ανακοίνωση, μετά τον δολοφονικό βομβαρδισμό της Τρίτης.
Ο δε Αγγλικανός επίσκοπος της Ιερουσαλήμ, Χοσάμ Ναούμ, δήλωσε χτες ότι η διοίκηση του νοσοκομείου Αλ Αχλι είχε λάβει μέρες πριν από τον βομβαρδισμό προειδοποιήσεις τηλεφωνικά να εκκενώσει το νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες», ο Αγγλικανός επίσκοπος τόνισε ότι η διοίκηση του νοσοκομείου είχε λάβει μέρες πριν από το προχτεσινό πλήγμα τρεις στρατιωτικές εντολές από το Ισραήλ για εκκένωση του νοσοκομείου...
Αναρτήσεις και βίντεο που... «ανεβοκατεβαίνουν»
Μετά τον δολοφονικό βομβαρδισμό της Τρίτης, ο Hananya Naftali, ένας από τους λεγόμενους «ψηφιακούς κυβερνητικούς εκπροσώπους» του Ισραήλ, έσπευσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) να αναφέρει ότι «η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτύπησε μια βάση των τρομοκρατών της "Χαμάς" σε ένα νοσοκομείο στη Γάζα», ισχυριζόμενος παράλληλα ότι «μεγάλος αριθμός τρομοκρατών είναι νεκροί». «Είναι κρίμα η "Χαμάς" να εκτοξεύει ρουκέτες από νοσοκομεία, τεμένη και σχολεία και να χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες», έγραφε ακόμα στην ανάρτησή του.
Λίγες ώρες μετά, όμως, το... τροπάρι της ισραηλινής προπαγάνδας άλλαξε, οπότε ο Hananya Naftali κατέβασε την ανάρτησή του. Λίγες ώρες μετά, σε νέα ανάρτησή του, ζήτησε «συγγνώμη για το λάθος», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι... «καθώς η IDF (σ.σ. ο ισραηλινός κατοχικός στρατός) δεν βομβαρδίζει νοσοκομεία, υπέθεσα ότι το Ισραήλ στόχευε σε μία από τις βάσεις της "Χαμάς" στη Γάζα»...
Αντίστοιχα «ανεβοκατεβάσματα» ισραηλινών αναρτήσεων όμως είχαμε και στη συνέχεια.
Η επίσημη ιστοσελίδα του ισραηλινού κράτους στην πλατφόρμα Χ (@Israel) ανέβασε ανάρτηση με τους ισχυρισμούς του ισραηλινού κατοχικού στρατού ότι υπεύθυνοι για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου ήταν οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι.
Η ανάρτηση συνοδευόταν με ένα βίντεο στο οποίο εικονίζονται ρουκέτες που φέρεται να είχαν εκτοξευτεί από την πόλη της Γάζας. Μια εξ αυτών διακρίνεται να βγαίνει εκτός πορείας, να πέφτει στο έδαφος και να γίνεται έκρηξη.
Ομως, όπως παρατήρησαν διάφοροι που πρόσεξαν την ανάρτηση, όπως ο δημοσιογράφος των «New York Times» Aric Toler, που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους έρευνες, το βίντεο που αναρτήθηκε δεν συμφωνεί χρονικά με την ώρα του χτυπήματος στο νοσοκομείο.
Ολως τυχαίως, το βίντεο αφαιρέθηκε από την ανάρτηση, μόλις άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις...
Το ηχητικό απόσπασμα που... δεν κολλάει
Χτες, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ένα ηχογραφημένο απόσπασμα, το οποίο ισχυρίστηκε ότι αποτελεί υποκλοπή συνομιλίας μεταξύ δύο στελεχών της «Χαμάς», τα οποία εμφανίζονται να συζητούν για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας και αναγνωρίζουν ότι προκλήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της «Ισλαμικής Τζιχάντ».
Προκαλεί βέβαια εντύπωση, πώς ο ισραηλινός στρατός που επί τόσες μέρες μάς λένε ότι «πιάστηκε στον ύπνο» και δεν αντιλήφθηκε την επί πολλούς μήνες σχεδιαζόμενη επίθεση από τη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτώβρη, μπόρεσε να έχει στη διάθεσή του τόσο σύντομα μια υποκλοπή συνομιλίας από στελέχη της «Χαμάς» για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου...
Και πώς, αλήθεια, τα στελέχη της «Χαμάς», που επί τόσες μέρες αναλύσεις επί αναλύσεων στα «δυτικά» ΜΜΕ και στη χώρα μας εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να «τυφλώσουν» τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ και πόσο καλά καμουφλάριζαν τις επικοινωνίες τους, ξαφνικά πέφτουν θύματα μιας τέτοιας υποκλοπής και για ένα τέτοιο γεγονός...
Να σημειωθεί πάντως ότι ο ανταποκριτής του βρετανικού «Channel 4», Alex Thomson, επισημαίνει σε χτεσινή του ανάρτηση πως «μια σειρά ειδικών» επιβεβαιώνουν ότι «το ηχητικό απόσπασμα των στελεχών της "Χαμάς" που μιλούν για τη δυσλειτουργία του πυραύλου είναι ψεύτικο. Λένε ότι ο τόνος, η σύνταξη, η προφορά και το ιδίωμα είναι παράλογα».
Ο ίδιος δημοσιογράφος επισημαίνει ότι τόσο ο ισραηλινός στρατός, όσο και το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα αναφέρουν πως η προβληματική ρουκέτα εκτοξεύτηκε από ένα νεκροταφείο κοντά στο νοσοκομείο, ωστόσο αυτό δεν ταιριάζει με το βίντεο που παρουσιάζει ο ισραηλινός στρατός.
Το εν λόγω ισραηλινό βίντεο «δείχνει το σημείο εκτόξευσης 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το νοσοκομείο», άρα όχι στο νεκροταφείο δίπλα στο νοσοκομείο, σχολιάζει ο Alex Thomson.
Με τις πλάτες ΗΠΑ και Βρετανίας
Κάτι τέτοιες... «λεπτομέρειες» βέβαια δεν πτοούν τη βρετανική κυβέρνηση, με τον υπουργό Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, να ασκεί δριμεία κριτική σε βρετανικά ΜΜΕ που απέδωσαν την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας σε ισραηλινό βομβαρδισμό.
«Πάρα πολλοί έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με την τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών στο νοσοκομείο Αλ Αχλι», ανέφερε ο Κλέβερλι, προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο λάθος «θέτει σε κίνδυνο ακόμη περισσότερες ζωές».
«Περιμένετε τα στοιχεία, αναφέρετέ τα με σαφήνεια και ακρίβεια», σημειώνει, προτρέποντας προφανώς τους Βρετανούς δημοσιογράφους να περιμένουν τα κατασκευασμένα «στοιχεία» της ισραηλινής κατοχικής προπαγάνδας...
Ο δε Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έσπευσε επίσης να καλύψει την ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο, λέγοντας χτες στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι «με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι έγινε από την άλλη ομάδα, όχι από εσάς».
Ο Μπάιντεν, που είπε ότι «είδε» στοιχεία από το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας, είναι ο ίδιος που πριν από μερικές μέρες είχε πει ότι «είδε» εικόνες αποκεφαλισμένων μωρών από Παλαιστινίους, αναπαράγοντας άλλη μία καραμπινάτη κατασκευασμένη είδηση, πριν τελικά ο Λευκός Οίκος αναγκαστεί να ανασκευάσει τις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου