Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Στον δεύτερο γύρο η «Λαϊκή Συσπείρωση»


 Κομμουνιστής δήμαρχος ξανά στο «κόκκινο» νησί

Η Ικαρία, ο «κόκκινος βράχος», όπως όλα δείχνουν θα έχει ξανά κομμουνιστή δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα καταμέτρηση, σχεδόν στο 30%, η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Φ. Καρούτσος λαμβάνουν 47,65% των ψήφων.

 Με αισιοδοξία πάει στον β' γύρο η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε έξι δήμους

Η σημαντική άνοδος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη τη χώρα την οδηγεί στη συμμετοχή υποψηφίων της στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών στους εξής δήμους: 

Πάτρα: Κ. Πελετίδης με 39,95%

Καισαριανή: Ηλίας Σταμέλος με 35,31% 

Τύρναβος: Αστέριος Τσικριτσής με 32,49%

Πετρούπολη: Βαγγέλης Σίμος με 28,63%

Χαϊδάρι: Μιχάλης Σελέκος με 27,59%

Νίκαια - Ρέντη: Παναγιώτης Κατηφές με 22,22%

Πάτρα: Πρώτη δύναμη και με μεγάλη διαφορά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Να ολοκληρωθεί η επανεκλογή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την επόμενη Κυριακή κάλεσε ο Κώστας Πελετίδης, στη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το εκλογικό κέντρο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το βράδυ της Κυριακής, όπου μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο στον δήμο λάμβανε ποσοστό 40,94% με καταμετρημένο το 39,13% των εκλογικών τμημάτων.

Ο δήμαρχος έγινε δεκτός, μέσα σε χειροκροτήματα και με συνθήματα όπως «Η Πάτρα έχει δήμαρχο!», από εκατοντάδες λαϊκών ανθρώπων που βρέθηκαν μέσα και έξω από το εκλογικό κέντρο, αργά χθες βράδυ. Ο δρόμος είχε κλείσει μπροστά από τον χώρο και η αποφασιστικότητα όλων ήταν έκδηλη ώστε να μην αλλάξει η Δημοτική Αρχή, να συνεχιστεί και την επόμενη περίοδο.

«Ο πατραϊκός λαός έδωσε μια μεγάλη μάχη, μας έβγαλε πρώτη δύναμη. Θα συνεχίσουμε την επόμενη Κυριακή για να ολοκληρώσουμε την πορεία μας. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε και με περισσότερες δυνάμεις καλούμε το σύνολο του πατραϊκού λαού και αυτούς που δεν μας ψήφισαν, να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει γιατί έχουμε μπροστά μας πολλές δυσκολίες. Ο δρόμος που θα βαδίζουμε θα είναι μακρύς και δύσκολος και τα εμπόδια που θα έχουμε από τους κυβερνώντες θα πρέπει να τα ξεπεράσουμε. Επομένως, με δύναμη πορευόμαστε για να έχει η πόλη μας αυτά που δικαιούται, για να μπορούνε τα παιδιά μας να έχουν το μέλλον που τους αξίζει», ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του ο Κώστας Πελετίδης.

Αμέσως, «πνίγηκε» στις αγκαλιές του κόσμου. Το περίμεναν στο εκλογικό κέντρο ο Σωτήρης Παρίσης, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, απλός κόσμος. 

Στο εκλογικό κέντρο ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, όπως και η αισιοδοξία για νέο θετικό αποτέλεσμα για τον λαό της πόλης την Κυριακή. Το εκφράζει αυτό άλλωστε η θέληση και η αποφασιστικότητα όλων των παρευρισκομένων που βρίσκονται στο χώρο, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν η Πάτρα και ο λαός της να γυρίσει στο παρελθόν, αλλά να κοιτάζει μπροστά, στο μέλλον, με μια Δημοτική Αρχή αποκούμπι των αγώνων του, στήριγμα για τα παιδιά του και στο μέλλον. 

Στον χώρο βρέθηκαν επίσης τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Λουίζα Ράζου και Δημήτρης Αρβανιτάκης, καθώς και τα μέλη της ΚΕ Δημήτρης Τζαβάρας και Νίκος Καραθανασόπουλος.

Από την ίδια στιγμή κιόλας, τέλος, άρχισε η προσπάθεια για νίκη την επόμενη Κυριακή με σάλπισμα τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να φτάσουν παντού!

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Με αποφασιστικότητα για την πρωτιά την επόμενη Κυριακή

Κλίμα ενθουσιασμού επικράτησε στο περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πετρούπολη,  μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που ανέδειξαν τον συνδυασμό στη δεύτερη θέση και στο Β΄γύρο με 28,60% (72% ενσωμάτωση).

Παράλληλα έκδηλη ήταν η ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ώστε να καλυφτεί η διαφορά και την επόμενη Κυριακή η «Λαϊκή Συσπείρωση» να είναι δημοτική αρχή, βάζοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών στην Πετρούπολη.

Παίρνοντας τον λόγο ο Βαγγέλης Σίμος, υποψήφιος δήμαρχος, ευχαρίστησε τους πολλούς που στήριξαν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τόνισε πως έχουμε εμπιστοσύνη στον πετροπουλιώτικο λαό που γνωρίζει ποιο είναι το πραγματικό του συμφέρον και θα το αποδείξει κάνοντας ακόμη ένα σημαντικό βήμα και δίνοντας την πρωτιά στο ψηφοδέλτιό μας.

«Η Πετρούπολη ψηφίζει αγωνιστές και όχι της κυβέρνησης υποστηρικτές», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν οι παρευρισκόμενοι, με τα πιο θερμά πανηγύρια, τα τραγούδια και τις μουσικές να αναμένονται για το βράδυ της 15ης Οκτώβρη.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ Στον δεύτερο γύρο

Σημαντική άνοδο κατέγραψε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Τυρνάβου με επικεφαλής τον Στέλιο Τσικριτσή, φτάνοντας στο 31,58% από 16,54% και περνώντας στον β' γύρο, όπου θα διεκδικήσει την ανάδειξή της στη δημοτική αρχή. Απέναντί του θα έχει τον συνδυασμό που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Αμάρι Σάμερ - Αθανάσιο.

Πρόκειται για μάχη που, από την έκβασή της εξαρτάται το αν ο λαός της πόλης θα έχει μια δημοτική αρχή που θα δίνει μάχες μαζί του για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του, ή μια δημοτική αρχή που θα προωθήσει σε τοπικό επίπεδο την αντιλαϊκή πολιτική σε κάθε πλευρά της ζωής του, πνίγοντας τις ανάγκες του, για τα κέρδη των λίγων.

Η πείρα που έχουν συσσωρεύσει οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι επαγγελματίες, οι νέοι του Τυρνάβου, αποτελεί το κριτήριο ψήφου ώστε να εκλεγεί στη διοίκηση του δήμου η «Λαϊκή Συσπείρωση» και να μπουν έτσι οι ανάγκες τους στο προσκήνιο.


ΧΑΪΔΑΡΙ «Ξέρουμε να παλεύουμε και να νικάμε» για να μπει ξανά ο δήμος σε αγωνιστική τροχιά
 

Ανακουφισμένος και χαρούμενος, ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Χαϊδάρι άκουσε ότι ο συνδυασμός μπαίνει στο δεύτερο γύρο.  

Χρειάστηκε να προχωρήσει αρκετά η ενσωμάτωση, για να ξεκαθαρίσει ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα δώσει τη μάχη την επόμενη Κυριακή, έχοντας συγκεντρώσει παραπάνω από 27%.

Με θέρμη υποδέχτηκε ο κόσμος αυτό το αποτέλεσμα, αφού σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα μεγάλο ποσοστό, ενώ αντίστοιχο ήταν και για την Περιφέρεια που στο Χαϊδάρι άγγιξε το 20%. 

Παίρνοντας τον λόγο ο Μιχάλης Σελέκος, υποψήφιος δήμαρχος, τόνισε πως «ξέρουμε να παλεύουμε και να νικάμε, αυτό κάναμε και τώρα, το ίδιο θα κάνουμε τις επόμενες μέρες, συνεχίζουμε από αύριο κιόλας σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, με το νέο ψηφοδέλτιο στο χέρι, συνεχίζουμε με τα κόκκινα γαρίφαλα του αγώνα και της ελπίδας».

Το ραντεβού για μάχη από το πρωί της Δευτέρας ανανεώθηκε υπό τον ήχο των τραγουδιών των «Κοινών Θνητών».


ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Πρώτη δύναμη η «Λαϊκή Συσπείρωση» με πάνω από 35%

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο λαός της Καισαριανής ότι ήρθε ξανά η ώρα να αναδειχθεί αγωνιστική δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο, δίνοντας στη «Λαϊκή Συσπείρωση» 35,36% (με την ενσωμάτωση στο 84%), με διακριτή άνοδο σε σχέση και με τον α' γύρο του 2019. Στο 5% είναι η διαφορά με τον δεύτερο συνδυασμό, που αποτελεί και την απερχόμενη δημοτική αρχή (Χρ. Βοσκόπουλος).

Παράλληλα, 30% είναι το ποσοστό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καισαριανή και για την κάλπη της Περιφέρειας, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς αγωνιστικούς δεσμούς στην περιοχή αλλά και την ευρεία λαϊκή διάθεση να καταδικαστεί συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική, να αναδειχθεί αγωνιστική δημοτική αρχή, στήριγμα του λαού στον αγώνα του.


ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗ
 
Στον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη στον δεύτερο γύρο των εκλογών θα συμμετάσχει η «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Κατηφέ που συγκέντρωσε 22,22% έναντι του 13,79% που είχε συγκεντρώσει στις προηγούμενες εκλογές.
 
 

2 σχόλια:

  1. Αυτονόητος και επιβεβλημένος ο ποινικός και πειθαρχικός έλεγχος για το ομοφοβικό ρατσιστικό παραλήρημα του Μπέου. Ακόμη πιο επιβεβλημένη η καταδίκη και κυρίως η απομόνωση τέτοιων συμπεριφορών και απόψεων από τον λαό του Βόλου και όλης της χώρας.
    Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπογιόπουλος σε Μπέο
    «ακόμα και ο Εσκομπάρ είχε εκλεγεί γερουσιαστής στην Κολομβία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου