Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εκφράζει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που μπήκαν μπροστά στους αγώνες

 Γ. Πρωτούλης: Πιο δυνατοί από αύριο να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολλών

Είμαστε εδώ ακόμα πιο δυνατοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι, μαχητικοί για να υπερασπιστούμε από αύριο κιόλας τα συμφέροντα των εργαζομένων και των κατοίκων της Αττικής σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση στην οποία ζούνε, δήλωσε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. 

Ευχαρίστησε τους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που με τη δράση τους έσπασαν την αποσιώπηση των θέσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τους χιλιάδες που συμπορεύτηκαν μαζί στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τους κάλεσε στον δρόμο του αγώνα, της οργανωμένης διεκδίκησης, που είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε νίκες, σε ανακούφιση του λαού.


 Ν. Σοφιανός: Μαζί στους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας

 Τη μεγαλύτερη άνοδο είχε η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε σχέση με τους άλλους συνδυασμούς στον Δήμο της Αθήνας, όπως σημείωσε στις δηλώσεις του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος.

Διαβεβαίωσε τους αγωνιστές που συναντήθηκαν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης ότι μαζί θα δώσουμε τους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Ανέφερε ότι στην Αθήνα κρίθηκε η δεύτερη θέση σε λιγότερο από 1,5 μονάδα και ότι στον β' γύρο θα είναι ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ που στήριξε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πολιτικές Μπακογιάννη για τα συμφέροντα των λίγων. Άρα η στάση των Αθηναίων είναι το άκυρο και η αποχή, να μη γίνουν συνένοχοι. Βίντεο

 Τ. Τσιαπλές: Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εκφράζει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που μπήκαν μπροστά στους αγώνες

«Η εκλογική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη και στήριξη σε αυτές τις αγωνιστικές δυνάμεις που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν μπροστά σε όλους τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας»,  σημειώνει  σε δήλωση του ο υποψήφιος περιφερειάρχη Θεσσαλίας  με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Τάσος Τσιαπλές, τονίζοντας επιπλέον ότι «την  Κυριακή 15 Οκτώβρη το συμφέρον του εργαζόμενου λαού είναι να καταψηφίσει τους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής,  ψηφίζοντας λευκό  ή άκυρο».

Αναλυτικά η δήλωση: «Ευχαριστούμε τους χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου, που ξεπέρασαν τα εκβιαστικά διλήμματα, τις ψεύτικες υποσχέσεις, και ενίσχυσαν την "Λαϊκή Συσπείρωση", η οποία έφτασε  τις 48.122 ψήφους  (+ 19.000 από το 2019) και σε εκλογικό ποσοστό 12,8%, (από 6,99% που είχε το 2019). Ιδιαίτερα  ευχαριστούμε εκείνους που για πρώτη φορά έκαναν αυτό το βήμα.

Η εκλογική ενίσχυση της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'', εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη και στήριξη σε αυτές τις αγωνιστικές δυνάμεις που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν μπροστά σε όλους τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας, τις δυνάμεις που αξιοποίησαν την θέση τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να βάζουν εμπόδια στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής για να προβάλουν και να αναδεικνύουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Η ενίσχυση της ''Λαϊκής Συσπείρωσης''  δυναμώνει τον αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει για να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και προστασίας των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες,  για να μπορέσουν να παραμείνουν στον τόπο τους, για πραγματική προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές.

Τα χαμόγελα της ΝΔ για την επικράτηση Αγοραστού στο πρώτο γύρο δεν μπορούν να κρύψουν ότι και στη Θεσσαλία δυναμώνει ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που εκφράζεται με την ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στη Περιφέρεια αλλά και σε μεγάλους δήμους της περιοχής, την συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Στο δεύτερο γύρο καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής όσους στήριξαν και ενίσχυσαν την «Λαϊκή Συσπείρωση» να πάνε στη κάλπη με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής. Την καταδίκη δηλαδή τόσο του εκλεκτού περιφερειάρχη της ΝΔ κ. Αγοραστού όσο και του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρέτα που διεκδικεί το ρόλο του συνεχιστή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Από κοινού συμφωνούν μεταξύ άλλων:

- Στην λεγόμενη ''πράσινη ανάπτυξη'' που σημαίνει πράσινα χαράτσια, φωτοβολταϊκά στα χωράφια, αιολικά στα βουνά και LNG στο Παγασητικό.

- Στο να δίνονται μέσω ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους την ώρα που δεν δίνεται σεντ για έργα προστασίας του λαού.

- Στη μετατροπή της περιοχής σε Αμερικανο- ΝΑΤΟικό ορμητήριο με ότι κινδύνους αυτό σημαίνει για τους λαούς της περιοχής.

Είναι συνυπεύθυνοι για αντιλαϊκές αποφάσεις που ο ένας έφερνε για ψηφοφορία και ό άλλος ανέχονταν ή σφύριζε αδιάφορα. Έτσι ψηφίστηκαν την προηγούμενη τετραετία στο περιφερειακό συμβούλιο προϋπολογισμοί, τεχνικά προγράμματα , στα οποία απουσίαζαν έργα προστασίας του λαού, το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας 2021 -2025 . Έχουν από κοινού ευθύνες για την πολιτική που έπνιξε την Θεσσαλία στις λάσπες.

Γι' αυτό την  Κυριακή 15 Οκτώβρη το συμφέρον του εργαζόμενου λαού είναι να καταψηφίσει τους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής,  ψηφίζοντας λευκό  ή άκυρο.

Μπροστά  στην προδιαγεγραμμένη  κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα από την κυβέρνηση, με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων, των εκλεκτών τους στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, μπαίνουμε μπροστά για τη οργάνωση της πάλης του λαού, για να μπει τέλος στη βαρβαρότητα και να μπορέσει ο λαός να ζήσει όπως του αξίζει». 


«Θα καταθέσουμε τις ψήφους που μας έδωσε ο λαός στον αγώνα για τη ζωή και την πόλη που μας αξίζει»

«Χαιρετίζουμε τους σχεδόν 7.500 Περιστεριώτες και Περιστεριώτισσες, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, ειδικά τους νέους και τις νέες που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Περιστερίου καταγράφει μεγάλη άνοδο με υπερδιπλασιασμό δυνάμεων και ποσοστό 16,34% (από 7,9%, +8,4%), άνοδο κατά 3.500 ψήφους και αύξηση σε δημοτικούς συμβούλους (6 από 4) παρά τη μείωση των συνολικών εδρών του δημοτικού συμβουλίου» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Γιώργος Σιδέρης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Τονίζει ακόμα ότι σε αυτές τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στο Περιστέρι «εκφράστηκε με τον πιο γλαφυρό τρόπο η “ιερά” συμμαχία των αστικών πολιτικών δυνάμεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, φασιστικών ομάδων που συνενώθηκαν στην παράταξη Παχατουρίδη και παρά το ότι μειώθηκαν κατά 18.500 ψήφους κατέγραψαν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Η μεγάλη αποχή που υπάρχει στο Περιστέρι και άγγιξε το 57% υποδηλώνει τη δυσαρέσκεια από την πολιτική της κυβέρνησης και της διοίκησης Παχατουρίδη και με την οποία θέλουμε να συναντηθούμε σε όλες τις γειτονιές και στους δρόμους του αγώνα» και γι αυτό καλεί το λαό της πόλης «σε συμμετοχή, διεκδίκηση γιατί μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων» .

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, τον απεγκλωβισμό εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα κόμματα του συστήματος. Εκφράζει την άνοδο του κύρους και τη μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αυτό επιβεβαιώνει η μεγάλη άνοδος των ποσοστών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Αττικής που στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας καταγράφει πάνω από 18%».

Καταλήγοντας ο Γ. Σιδέρης ξεκαθαρίζει πως «θα καταθέσουμε τις ψήφους που μας έδωσε ο περιστεριώτικος λαός στον αγώνα για τη ζωή και την πόλη που μας αξίζει. Σταθερά θα αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που στηρίζουν και τα άλλα συστημικά κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική που στόχο έχει τη φοροληστεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις εργολαβίες, την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που διαχρονικά στηρίζει με όλους τους τρόπους τη διοίκηση Παχατουρίδη. Έχουμε επίγνωση ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας στην οργάνωση της καθημερινής πάλης για να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται, για να είμαστε δίπλα σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου