Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Ο λαός του Αριστοτέλη έχει συμφέρον να ενισχύσει και στις δύο κάλπες τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

 

Σε λίγες μέρες ο λαός του Δήμου Αριστοτέλη θα προσέλθει στις κάλπες για να εκλέξει τους εκπροσώπους του για το επόμενο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο. Στις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου θα κριθεί πόσοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι θα είναι με την πλευρά των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και πόσοι θα είναι με τα κέρδη του κεφαλαίου, με αυτούς δηλαδή που κλέβουν τον ιδρώτα και τον πλούτο του λαού.

Ο λαός του Δήμου Αριστοτέλη και ειδικότερα οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας τα τελευταία χρόνια έχουν συγκεντρώσει πολύτιμη πείρα από τη στάση που κράτησαν όλοι οι μέχρι πρότινος δημοτικοί και περιφερειακοί παράγοντες, που τώρα ζητάνε ξανά την ψήφο των εργαζομένων.

Πού ήταν άραγε όταν η «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» και οι εργολάβοι της εξαπέλυαν τη μία μετά την άλλη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των μεταλλωρύχων;

Πού ήταν όταν οι εργαζόμενοι της «Edilmac» διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα;

Τι έκαναν και κάνουν όταν απολύονται και διώκονται εκλεγμένοι συνδικαλιστές εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας, οι οποίοι δεν είναι του χεριού της εργοδοσίας, αλλά υπερασπίζονται τα συμφέροντα των συναδέλφων τους;

Πού ήταν στις ομαδικές απολύσεις των εργαζόμενων της «Geops», των «Ελληνικών Λατομείων», της «Τεχνοχημικής», της «Edilmac» και πολλών ακόμα μεμονωμένων απολύσεων στα μεταλλεία Κασσάνδρας;

Έχουν ακούσει τίποτα για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες που δουλεύουν οι εργαζόμενοι στους εργολάβους στα μεταλλεία;

Πού ήταν τελικά όταν η «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» ανακοίνωνε τον «Στρατηγικό Οδικό Χάρτη 2021-24» που σήμανε την κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα των μεταλλωρύχων και την ένταση της εκμετάλλευσής τους;

Πού ήταν όταν οι μεταλλωρύχοι έβγαιναν στις πύλες και απεργούσαν για να υπερασπιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, να μπλοκάρουν απειλές για απολύσεις και για να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους;

Δεν ήταν πουθενά!

Ακόμα χειρότερα «έκαναν πλάτες» στην εργοδοσία γιατί πολύ απλά συναινούν και στηρίζουν την πολιτική του κέρδους των λίγων που θέλει τους εργαζόμενους αναλώσιμους σε μόνιμη ανασφάλεια, με χαμηλούς μισθούς, χωρίς δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις. Σε πλήρη ταύτιση δηλαδή με την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Δυστυχώς για όλους αυτούς, ο τόπος αυτός είναι μικρός και γνωριζόμαστε. Γνωρίζουμε τη στάση που κράτησαν όλοι αυτοί που σήμερα έρχονται πάλι να παραστήσουν τους «σωτήρες» μας.

Για όλα αυτά τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και το Περιφερειακό δεν έβγαλε «τσιμουδιά» γιατί έχουν δεσμεύσεις στα αφεντικά τους, τους επιχειρηματικούς ομίλους και στα κόμματά τους όσο και αν μας πλασάρονται τώρα ως δήθεν ανεξάρτητοι.

Διατυμπανίζουν κιόλας τη δήθεν κοινωνική πολιτική της εταιρείας, που επιστρέφει ορισμένα ψίχουλα στον δήμο μας σε σχέση με τον αμύθητο πλούτο που κλέβει από το υπέδαφός μας. Μάλιστα, αυτά είτε αφορούν βελτίωση υποδομών που τελικά εξυπηρετούν την ίδια την εταιρεία π.χ. δρόμοι, είτε «το άπλωμα μιας χρυσόσκονης» στην κοινωνία με σκοπό να παραμυθιαστεί ο λαός.

Παραμύθι που ξετιλύχθηκε τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Περιφερειακό συμβούλιο στην πρόσφατη προσχηματική διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Μιας μελέτης απαράδεκτης που υποβαθμίζει τις υπάρχουσες και μελλοντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις ως «ασήμαντες» και δεν έχει καμία επιστημονική διερεύνηση και αποτύπωση όλων των πιθανών επιπτώσεων και κινδύνων, αλλά και σχέδιο για την αντιμετώπισή τους.

Μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταθέτοντας πρόταση-ψήφισμα για όλα τα παραπάνω το οποίο τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι υπόλοιποι σύμβουλοι δεν δέχτηκαν καν να συζητηθεί. Όλοι τους ενώθηκαν ενάντια στα αιτήματα των εργαζομένων.

Δύο μπλοκ λοιπόν συγκρούονται και σε αυτές τις εκλογές, όπως και στην καθημερινή ζωή. Το ένα (Βαλλιάνος - Βλαχόπουλος σε δημοτικό επίπεδο) που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, το άλλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργατών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Για αυτό είναι ανάγκη ο λαός της περιοχής να ψηφίσει με βάση το συμφέρον του και να γεμίσει τις κάλπες της Κυριακής με τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο Αριστοτέλη και Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Για να πούμε φτάνει πια με τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στις ανεπαρκείς αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας, τα κενά στις σχολικές μονάδες. Γιατί όλα αυτά έχουν υπεύθυνους, δεν είναι φυσικά φαινόμενα.

Οι μεταλλωρύχοι να δυναμώσουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για να τους χαλάσουμε το «πάρτι», κάνοντας τη μόνη επιλογή που δεν θα μετανιώσουν. Να φροντίσει ο λαός την επόμενη των εκλογών να μετρήσει περισσότερους εκλεγμένους συμμάχους - αγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο πλευρό του και λιγότερους εχθρούς του που θα του βάζουν εμπόδια, για να μπορούμε να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις τα δύσκολα που είναι μπροστά μας.

Τώρα «Λαϊκή Συσπείρωση» για να ανατείλει η ελπίδα, για να κάνουμε τα σκοτάδια φως!

*Ο Νικόλαος Τζανετής είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου