Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Κοινός τόπος


 «Εχουμε λοιπόν κοινό τόπο να συνεννοηθούμε, αλλά οι πολιτικές πρακτικές και οι επιλογές που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η κυβέρνηση της ΝΔ, υπονομεύουν και τις υποδομές και την ασφάλεια των πολιτών», έλεγε τη Δευτέρα ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ Καραμέρος σε ραδιοφωνική εκπομπή, με τον Λαζαρίδη της ΝΔ να στάζει μέλι, απαντώντας ότι «άκουσα κάποιες προτάσεις οι οποίες στην κουβέντα που έχουν ανοίξει θα προσφέρουν θετικά». 

Η «κουβέντα» αφορούσε τις υποδομές και οι «σοβαρές προτάσεις» τα σχέδια της «πράσινης ανάπτυξης», για τα οποία - όπως με λύπη του διαπίστωνε ο Καραμέρος - «είναι ανέτοιμο το πολιτικό και αυτοδιοικητικό προσωπικό», ενώ και η προεκλογική νομοθεσία για τους ΟΤΑ «δεν βοηθάει». 

Με άλλα λόγια: «Κοινός τόπος» είναι το κριτήριο του κόστους - οφέλους, με το οποίο γίνονται οι υποδομές, την ώρα που χέρι - χέρι κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση χαρατσώνουν άγρια το λαό για τις υποτιθέμενες «πράσινες» προδιαγραφές, ενώ προχωράνε και σε νέα εγκλήματα σε βάρος της Υγείας και του περιβάλλοντος, όπως με την «πράσινη» καρκινογόνα καύση σκουπιδιών.

 Για όλα αυτά, η κυβέρνηση σπεύδει να «στεγανοποιήσει» τον αντιλαϊκό σχεδιασμό με το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, αλλά και με δημοτικές και περιφερειακές αρχές σε ρόλο «τροχονόμου» πακέτων για τους επιχειρηματικούς ομίλους και «κόφτη» των λαϊκών αναγκών. 

Γι' αυτό, ο μόνος τρόπος να βγουν οι λαϊκές ανάγκες μπροστά είναι την Κυριακή να χάσουν όλοι αυτοί το έδαφος κάτω απ' τα πόδια τους, με πολύ πιο ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκλεγμένους αγωνιστές στο πλευρό του λαού.

1 σχόλιο:

  1. Σ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - Β. ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ
    Ο πρωθυπουργός έρχεται στη Θεσσαλονίκη να υπογράψει και επίσημα την αποτυχία του έργου του Μετρό
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/343263/o-prothypoyrgos-erhetai-sti-thessaloniki-na-ypograpsei-kai-episima-tin

    Β. Τομπουλίδης: Τώρα κονδύλια για συντήρηση και προσωπικό στο Καυτανζόγλειο
    https://www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/343295/v-tompoylidis-tora-kondylia-gia-syntirisi-kai-prosopiko-sto

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου