Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Εταιρεία λογισμικού στηρίζει το κράτος-σφαγέα του Ισραήλ...

Οι Παλαιστίνιοι προσπαθούν να υπερασπιστούν την ύπαρξή τους και να αποκτήσουν τη δική τους πατρίδα γιατί εδάφη που τους ανήκουν βρίσκονται υπό ισραηλινή κατοχή και το Ισραήλ με τις πλάτες και την υποστήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ πολεμά με τα πιο σκληρά σύγχρονα στρατιωτικά μέσα. Ο Παλαιστινιακός λαός είναι θύμα του Ισραήλ, αλλά θύμα του κράτους του που κάνει την κατοχή και τον πόλεμο, είναι και ο λαός του Ισραήλ. Ζημιωμένοι τελικά είναι οι δύο λαοί.

Προφανώς στα μάτια μιας εταιρείας λογισμικού αμερικανικών συμφερόντων δεν είναι αυτή η αλήθεια...

Η συγκεκριμένη εταιρεία, που προσφέρει λύσεις διαχείρισης πληροφοριών και εργασιών, έχει δημιουργήσει ειδική εσωτερική διαδικασία για την υποστήριξη των πελατών της στο Ισραήλ, που ενδέχεται να έχουν ζητήματα λόγω του πολέμου, απόρροια της έλλειψης ηλεκτροδότησης ή διαδικτύου μεταξύ άλλων.

Όταν ένας εργαζόμενος της εταιρείας αναρωτήθηκε γιατί γίνεται αυτή η επιλογή ενώ και οι δύο λαοί ζουν τις επιπτώσεις του πολέμου, η διοίκηση της εταιρείας έσπευσε να του ζητήσει να μην κάνει πολιτική και πως αυτές οι αναζητήσεις δημιουργούν προβλήματα.

Ένα αντίστοιχο ζήτημα είχε δημιουργηθεί όταν ένας διδακτορικός φοιτητής από αφρικανική χώρα που βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση ζήτησε υποστήριξη και η εταιρεία επέλεξε να μην τον υποστηρίξει επειδή δεν διέθετε εσωτερική διαδικασία για την αφρικανική χώρα, διέθετε όμως για την εμπόλεμη Ουκρανία.

Φαίνεται πως οι εταιρείες κάνουν πολιτική εντέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου