Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

«Φλερτ» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ - Πρόταση για «κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές»

Εως και πρόταση για «κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ακούστηκε μετά τον β γύρο των τοπικών εκλογών. Το «φλερτ» φούντωσε στον χώρο της σοδιαλδημοκρατίας και δίνει ώθηση στις διεργασίες αναμόρφωσης.

Η προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ είναι βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ όπως σαφώς έδειξε η δήλωση του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη το βράδυ της Κυριακής που ανέφερε μεταξύ άλλων «να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται».

Με αφετηρία αυτή την δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης (που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ) πρότεινε το πρωί στον ΣΚΑΙ «να ξεκινήσουν διάλογο και συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ακόμη για κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ καλούν ευθέως την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να ...ευθυγραμμιστεί με τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου που αναφερόμενος στη νίκη του Χάρη δούκα στην Αθήνα δήλωσε  πως «όταν ενώνονται οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις πίσω από ένα πρόσωπο με γνώσεις, δυνατότητες και όραμα, μπορεί να γίνει ανατροπή».

Πηγές από την Κουμουνδούρου διέρρεαν ότι «το ζητούμενο είναι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και οι άλλες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου να αφήσουν τις κοντόφθαλμες λογικές της κομματικής περιχαράκωσης και να αντιληφθούν τη διακύβευση της εποχής. Δυστυχώς οι πρώτες δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη– σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου που έστω και καθυστερημένα έβαλε τα πράγματα σε σωστή βάση– αποδείχθηκαν κατώτερες του αναμενόμενου, δείχνοντας αλαζονεία». Και πρόσθεσε ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ «με συνέπεια στις αρχές και αξίες μας εμμένουμε στην ανάγκη διαλόγου και συγκλίσεων των προοδευτικών δυνάμεων».

Στάση αναμονής τηρεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έναντι των «επιθέσεων» συνεργασίας που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άτυπη ενημέρωση από τη Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν πως ο άμεσος πολιτικός στόχος είναι η «προσωπική ήττα του κ. Μητσοτάκη και του συστήματος εξουσίας του Μαξίμου» και πως «οποιαδήποτε άλλη σεναριολογία νοθεύει τη μεγάλη νίκη, που επιτεύχθηκε χθες το βράδυ».

Έλεγαν ακόμη ότι «εξαρχής είχαμε προτεραιότητα τις προγραμματικές συνεργασίες από τα κάτω και την αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη» και πως «αυτή η στρατηγική μας ήταν νικηφόρα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχιστεί».

Βέβαια, η ιστορία έχει καταγράψει πως στην προηγούμενη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν νομοσχέδια της ΝΔ, σε δημοτικά συμβούλιο όπως αυτό της Αθήνας στήριξαν τις βασικές επιλογές Μπακογιάννη, ενώ στο Πέραμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον υποψήφιο της ΝΔ!

1 σχόλιο:

  1. Αυτή είναι η Διάνα.
    Η Διάνα είναι στέλεχος στην εταιρία ΠΛΑΙΣΙΟ (την γνωστή, που ιδρύθηκε επί Χούντας, πρωτοστάτησε στη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, καθιέρωσε τα 10ωρα+ εργασίας, απολύει τους 8ωρους υπαλλήλους της και τους αντικαθιστά με 4ωρους ελαστικής σχέσης και άλλα πολλά).
    Επίσης η Διάνα ήταν υποψήφια στις Εθνικές εκλογές, χωρίς να εκλεγεί.
    Μένει δε μόνιμα στο Μόναχο.
    Όταν λέμε think tank για τον εφοπλιστή πρόεδρο των ζαίων, εννοούμε τους νέους ευφάνταστους τρόπους υπερεντατικοποίησης της εργασίας, με σύγχρονους σκλάβους χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και την καταπίεση στην αύξηση της παραγωγικότητας με στόχο την ολοένα και μεγαλύτερη παραγωγή υπεραξίας για τους καπιταλιστικούς ομίλους.
    Με υπεύθυνη αυτών των think tank, μια 27χρονη που ουδεμία σχέση έχει με την ελληνική πραγματικότητα γενικώς και την αγορά εργασίας στη χώρα ειδικώς.
    Βέβαια κι ο Στέφανος Αμερικανάκι είναι, εκεί θα καταλήξει στο τέλος (έστω και χωρίς τον Tyler), μόλις τελειώσει ο αναλώσιμος ρόλος του ως μπροστινός των επιχειρηματικών συμφερόντων, μέχρι να βρεθεί το επόμενο γιουσουφάκι που θα εμπνεύσει τα σκουπίδια της σοσιαλδημοκρατιας...
    Jack Ross

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου