Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Στις εκλογές ΚΚΕ


Για τις εκλογές της 21ης Μάη

Ο εργαζόμενος δεν έχει να βγάλει το μήνα και προσπαθούν να τον πείσουν ότι το πρόβλημα του είναι να βγεί "ισχυρή κυβέρνηση" γιατί θα έχουμε "αστάθεια". Τόσα χρόνια με την "σταθερότητα" κατέληξε να μετράει τα ευρώ στο σούπερ μάρκετ για να πάρει φαγητό για τα παιδιά του.

-Αστάθεια είναι να μην ξέρεις πότε θα τελειώσει ο μισθός για να ζήσεις εσύ και η οικογένεια σου.

-Να φοβάσαι μην κινδυνεύσει το παιδί σου απο σοβάδες που πέφτουν στο σχολείο.

-Να τρέμεις μην αρρωστήσεις γιατί θα ψάχνεις φάρμακα

Και τόσα άλλα.

Η αστάθεια σου είναι η δική τους "σταθερότητα".

Το να τρέχουν τα αστικά κόμματα για να φτιάξουν κυβέρνηση και να προχωρήσει το σύστημα που τσακίζει την ζωή του κόσμου και οι πολιτικές του δεν είναι πρόβλημα των εργαζομένων. Το πρόβλημα τους είναι το αντίθετο. Πώς θα την εμποδίσουν και πως θα είναι όσο το δυνατόν πιο αδύναμη.

Ψηφίζοντας ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ δεν ψηφίζεις βασικά κάποια πρόσωπα (που αλλάζoυν αργά η γρήγορα).

-Ψηφίζεις το νέο υπερμνημόνιο του "Ταμείου Ανάκαμψης" και όλα τα προηγούμενα μνημόνια μαζί,αντεργατικά μέτρα, συντάξεις πείνας, ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση/ξεπούλημα υποδομών, συγκοινωνιών,πλειστηριασμούς λαικής κατοικίας, φοραπαλλαγές για τους εφοπλιστές και τους επιχειρηματίες (απο τα δικά σου λεφτά) κ.α

-Ψηφίζεις τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, τους συνεργάτες του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ που μακελεύει τον Παλαιστινιακό λαό, τα διεφθαρμένα αρπακτικά της Βαστίλης των λαών, της Ε.Ε

-Ψηφίζεις τρομονόμους, ΜΑΤ, καταστολή, αστική "δικαιοσύνη", φράχτες, καταστολή και κάτεργα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενότητα του Κράτους με την Εκκλησία.

Ότι και να ψηφίσεις απο αυτά τα κόμματα, αυτά θα ψηφίσεις. Έχουν δεσμευτεί (και προεκλογικά) ότι τίποτα απο τα παραπάνω δεν θα αλλάξει. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς αφού αυτοί τα εφαρμόζουν και τα υποστηρίζουν τόσα χρόνια, ως κυβέρνηση η αντιπολίτευση, αφού σε κορόιδεψαν και σου άρπαξαν την ψήφο.

Όσο για τις διαφορές και τις προεκλογικές "συγκρούσεις" δεν είναι για ουσία. Πριν καν ψηφίσεις παζαρεύουν-στην πλάτη σου-καρέκλες και συνεργασίες για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, το σάπιο κράτος και σύστημα τους.

Η "σταθερότητα" τους είναι η δική σου αστάθεια. Όσο πιο αδύναμοι είναι, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός.

Είναι αυτονόητος λοιπόν ο στόχος να καταδικαστούν στις εκλογές τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και όλοι όσοι υποστήριξαν και υποστηρίζουν την ίδια-στην ουσία-πολιτική, ως κυβέρνηση η αντιπολίτευση. Και ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ να πάρουν (και συνολικά) όσο το δυνατόν λιγότερες ψήφους.

Όμως για να μην πάει χαμένη αυτή η καταδίκη, η δίκαιη οργή και αγανάκτηση του κόσμου δεν πρέπει να καταλήξει στα "μικρά κόμματα" του συστήματος η στην αποχή που τελικά ισχυροποιούν το ίδιο σάπιο σύστημα.

Υπάρχει μεγάλη εμπειρία και πρόσφατα με διάφορα "μικρά κόμματα" που επιστρατεύονται κάθε φορά που το σύστημα βλέπει ότι δεν μπορεί με τα διαθέσιμα εργαλεία να απορροφήσει την οργή και "σπρώχνει" διάφορες εφεδρείες για να "μαντρώνουν" την αγανάκτηση.

Τα έχουμε ξαναζήσει με την ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι, το ΛΑΟΣ, τους Οικολόγους Πράσινους, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την Ένωση Κεντρώων κ.α. Τώρα έχουμε το ΜεΡΑ25, στην γραμμή του"παλιού καλού ΣΥΡΙΖΑ" (που μας έφερε ως εδώ) μέχρι πρόσφατα έψαχνε κάποια σημεία προεκλογικά για να συμφωνήσει σε συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ενω στις προηγούμενες εκλογές είχε δηλώσει ότι θα "συνεργαζόταν με όλους εντός του ελληνικού κοινοβουλίου" (πλήν ΧΑ) βάζοντας τότε στο κάδρο των πιθανών "συνεργασιών" ακόμα και την ΝΔ. Στην κοινοβουλευτική του ομάδα τρείς έχουν αποχωρήσει με προορισμό είτε το...άγνωστο, είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε το ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχει και το ακροδεξιό "μικρό κόμμα" του Βελόπουλου, που προέρχεται απο το ΠΑΣΟΚ, ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ, ψήφισε το πρώτο μνημόνιο το 2010, στήριξε τη συγκρότηση συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ, το 2012 έφυγε από τον ΛΑ.Ο.Σ για τη ΝΔ, από την οποία αποχώρησε το 2015 για να φτιάξει την Ελληνική Λύση το 2016. Στη Βουλή υπερψηφίζει τα περισσότερα νομοσχέδια της ΝΔ, μελόγους μίσους για το εργατικό - λαϊκό κίνημα και εθνικιστικά και άλλα αντιδραστικά παραληρήματα. Η όποια συμπάθεια προς την καπιταλιστική/ιμπεριαλιστικη Ρωσία δεν τον εμποδίζει (φυσικά) να ψηφίζει σωρηδόν τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Οι αδιέξοδοι δρόμοι του "μικρότερου κακού", του "ψηφίζω μικρά κόμματα του συστήματος για να τιμωρήσω τα μεγάλα" και της αποχής είναι δοκιμασμένοι και δεν οδήγησαν ποτέ πουθενά.

Το ζήτούμενο είναι να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο (και εκλογικά) το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που υποστηρίζει μια διαφορετική πρόταση για την οργάνωση της κοινωνίας με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων. Και που την καταθέτει όχι μόνο στις εκλογές αλλά κάθε μέρα, στους ταξικούς αγώνες, στα σωματεία και τις γειτονιές,με την στάση και την δράση του.

Στάση και δράση που είναι ο μόνος δρόμος να υπερασπιστούμε κατακτήσεις και να κερδίσουμε δικαιώματα, όπως έδειξαν και η υπεράσπιση της Πρωτομαγιάς και του Πολυτεχνείου μέσα στην πανδημία,οι νικηφόροι εργατικοί αγώνες σε COSCO και e-food και τόσα άλλα παραδείγματα. Όπως έδειξε και πρόσφατα ο ξεσηκωμός για το έγκλημα στα Τέμπη με τις δύο μεγάλες απεργίες και τις αμέτρητες κινητοποιήσεις, που είχαν μπροστά τους κομμουνιστές και τα ταξικά συνδικάτα.

Ο στόχος λοιπόν στις εκλογές είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο αδύναμη η επόμενη κυβέρνηση (όποια και αν είναι), που θα προσπαθήσει να συνεχίσει την ίδια πολιτική που έχει τσακίσει τον εργατόκοσμο, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους,την νεολαία. Και αυτό δεν θα γίνει αν η ψήφος καταλήξει στο "μικρότερο κακό", στους "μικρούς" συστημικούς, στην αποχή.

Ένας δρόμος υπάρχει. Να ενισχυθεί και να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο (και εκλογικά)το ΚΚΕ για να είναι ακόμα πιο δυνατοί οι αγώνες των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας. Μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Και για να ανοίξει ο δρόμος να απαλλαγούμε οριστικά απο αυτό το σάπιο σύστημα.

21 Μάη ψηφίζουμε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

21 Μάη ψηφίζουμε ΚΚΕ.

 Praxis Review

    

4 σχόλια:


  1. ...........................................
    Είναι ώρα για να βγουν συμπεράσματα. Το 2015 και η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές στη συνέχεια με τη σύμπραξη στη ΛΑΕ μεγάλων κομματιών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς μέχρι την πρόσφατη αποχώρηση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δυνάμεων που κατέληξαν να συνεργάζονται εκλογικά με τον Βαρουφάκη, έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι όχι μόνο δεν είχαμε πολιτικό σχεδιασμό σύγκρουσης με το σύστημα, όχι μόνο δεν βάλαμε φραγμούς στον αστισμό, αλλά πολλές φορές άθελά μας, με τις τυχοδιωκτικές επιλογές μας τον ενισχύσαμε κιόλας.
    Γι' αυτό απευθύνομαι σε συντρόφους ομοϊδεάτες, φίλους, δημοκράτες ανθρώπους που αγωνιστήκαμε μαζί, να συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες μας μαζί με το ΚΚΕ.
    ....................................

    H γενναιότητα πάει χέρι-χέρι με την απλότητα. Του εύχομαι κουράγιο και δύναμη στους δρόμους, που ανοίγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το προηγούμενο 10:39 δικό μου. (Μας τάχει πρήξει η πλατφόρμα του blogspot με τις αλλαγές του).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην σταθούμε στις επιφυλάξεις & στις διαφωνίες μας.
    Να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ για να σταματήσει ο κατήφορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας έχω κι άλλα!
    Εχετε παρατηρήσει μιαν "προσεκτική" επιθετικότητα κατά του ΚΚΕ, με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη; Χτες η προχτές ένα σχόλιο στον "Ρ" έκανε και κάτι σχετικούς υπαινιγμούς: "Μήπως κάτι ξέρουν;"
    Νομίζω, πως εδώ τους ξέφυγε, αυτό, που ξέρουν: "Μου λένε ότι μυστική δημοσκόπηση που τελείωσε τις προηγούμενες ημέρες, γνωστής εταιρείας, δίνει στο Πα.Σό.Κ. 12%. Το υψηλότερο ποσοστό από όλες τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τελευταία. Και δίνει υψηλά επίσης και το ΚΚΕ, περί το 8%."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου