Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν


Την Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα σύμβολο της εργατικής τάξης, τιμούν αύριο Δευτέρα εκατοντάδες εργατικά συνδικάτα, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνουν σε όλη τη χώρα.

«Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν» τονίζει το ΠΑΜΕ σημειώνοντας πως «το τελευταίο διάστημα το σύστημα που γεννά την καταπίεση, το σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από τους εργατικούς αγώνες στη Γαλλία, στη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Πορτογαλία, στο Βέλγιο, στη Σρι Λάνκα και σε άλλες χώρες όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι με διάρκεια, με πρωτόγνωρη μαζικότητα και αντοχή, βγαίνουν στους δρόμους, απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Απέναντι στις ίδιες φωνές που αντιμετωπίζουμε και στη χώρα μας, που μας καλούν να μείνουμε στον δρόμο του ρεαλισμού με σκυμμένο το κεφάλι, να εγκλωβιζόμαστε σε κυβερνητικές εναλλαγές επιλογής του "μικρότερου κακού" και στον μονόδρομο της εξουσίας των αφεντικών, οι εργατικές κινητοποιήσεις σε μια σειρά χώρες στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αγωνιστικής ανάτασης».

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Απεργιακές συγκεντρώσεις οργανώνονται σε μια σειρά από πόλεις σε όλη τη χώρα. (Διαβάστε παρακάτω).

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας. 

Καλέσματα συμμετοχής

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ). Ακόμη η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη τη χώρα.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει επίσης και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), με προσυγκέντρωση για την Αθήνα, στις 10 π.μ., στον πεζόδρομο της Κοραή (σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο) και για τον Πειραιά στο ρολόι στο Πασαλιμάνι.

Μαζί με τους εργαζόμενους ετοιμάζονται να διαδηλώσουν την 1η Μάη και οι συνταξιούχοι. «Είμαστε και θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα», διαμηνύει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ

Σε μαζική συμμετοχή καλούν η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Στην απεργία συμμετέχουν οι ναυτεργάτες. Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 π.μ. (πλοία «Blue Star») και στη συνέχεια στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πασαλιμάνι.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ προχωρούν σε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Στην Θεσσαλονίκη, με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

 Απεργιακό γλέντι μετά το τέλος του συλλαλητηρίου

Βίντεο1η Μάη 2023 - Εμπνεόμαστε από τους αγώνες της εργατικής τάξης | 11πμ Άγαλμα Βενιζέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου