Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Κανείς να μην απέχει από την αποφασιστική απάντηση απέναντι στην προσπάθεια περιορισμού της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ!


 Κανείς και καμιά δεν μπορεί να απέχει από την αποστομωτική απάντηση που δίνεται κάθε μέρα και θα συνεχίσει να δίνεται τις επόμενες μέρες, μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές. Και γι’ αυτό χρειάζεται ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο λαός! 

Με το ακόμα πλατύτερο κάλεσμα, με όλους τους τρόπους, για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ!

Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι κάνουμε τη νύχτα μέρα. Παίρνουμε δύναμη από το σύνθημα: Κάναμε ένα βήμα, το ΚΚΕ ψηλά! Πάμε για τα επόμενα με τόλμη και καρδιά!

Με την οικονομική ενίσχυση και τις σημαντικές προσφορές που πολλαπλασιάζονται ώρα με την ώρα, από μέλη, οπαδούς, φίλους του ΚΚΕ, από λαϊκούς ανθρώπους από το υστέρημά τους.

Όλοι και όλες να πάρουμε τη θέση μας στο μεγάλο αυριανό ραντεβού: Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ ξανακάνουμε το Σύνταγμα κατακόκκινο!

Με τη μαζική παρουσία χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, συνταξιούχων, φοιτητών, μαθητών, νέων, ανθρώπων του μόχθου όλων των ηλικιών, στέλνουμε βροντερό μήνυμα: Όσα πρόστιμα, όσες απαγορεύσεις και αν επιχειρούν, θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ. Τους τα επιστρέφουμε! Με μεγαλύτερο πείσμα δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πληρώσουν πολιτικά όσοι νομίζουν ότι μπορούν να περιορίσουν τη δράση του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος!

Κανείς και καμιά που ψήφισε ΚΚΕ στις 21 Μάη, δεν μπορεί να απέχει από την κάλπη της Κυριακής και να δώσει περιθώριο να χαθούν έδρες λόγω του καλπονοθευτικού νομού για να τις πάρει η ΝΔ που τα στελέχη της σε Περιφέρεια Αττικής και δήμο της Αθήνας νομίζουν ότι με πρόστιμα θα μπορέσουν να εμποδίσουν την πολιτική δράση του ΚΚΕ, την επαφή και τους δεσμούς με τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ, εξυπηρετώντας τις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του Αμερικανού πρέσβη και άλλων "καλοθελητων", προσπαθεί να περιορίσει τη δράση του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Ξέρουν πολύ καλά ότι το αντιλαϊκό πρόγραμμα που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη της συστημικής - συναινετικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και άλλων προθύμων, θα γεννήσει νέες αντιδράσεις από τον λαό και τη νεολαία.

Γι’ αυτό ακολουθούν την τακτική "πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", στοχοποιούν την πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ, τη μεγάλη του συμβολή για την αναγέννηση και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, επιχειρώντας να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου. Γι' αυτό, οι κατά τα άλλα "δημοκρατικές και προοδευτικές" ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έβγαλαν τσιμουδιά και ούτε καταδίκασαν τα απαράδεκτα πρόστιμα. Γιατί είναι δεσμευμένοι στα ίδια συμφέροντα που υπηρετεί και η ΝΔ.

Κούνια που τους κούναγε!

Ας ενημερώσουν τους φίλους τους εφοπλιστές, βιομηχάνους, τραπεζίτες, μεγαλεμπόρους και τους συμμάχους τους ότι εδώ υπάρχει ΚΚΕ.

Όπως έφαγαν τα μούτρα τους όταν επιχείρησαν να απαγορεύσουν τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς το 2020...

Όπως έχασαν τον ύπνο τους από τη μεγαλειώδη συμβολική κινητοποίηση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για την επέτειο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του ίδιου χρόνου, που απαγόρευαν τη συνάθροιση άνω των 3 και βρήκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία και στα Προπύλαια πλήθος διαδηλωτών... 

Όπως ακυρώθηκαν στην πράξη τα φιρμάνια για περιορισμό των διαδηλώσεων, τότε που ο Μπακογιάννης νόμιζε ότι με τέτοια μέτρα καταστολής θα μπορούσε να μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε υγειονομική ζώνη για να είναι ήσυχες οι αυλές των μεγαλοξενοδόχων... όπως έφαγαν τα μούτρα τους με την πανεπιστημιακή αστυνομία που οι φοιτητές την έδιωξαν κακήν κακώς και δεν μπόρεσε ούτε μια μέρα να σταθεί στα Πανεπιστήμια... 

Όπως την πάτησαν από τους εργάτες πολλών κλάδων που κουρέλιασαν στην πράξη τον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη... 

Όπως βρίσκουν τον λαό της Δυτικής Αθήνας μπροστά τους απέναντι στο έγκλημα του σκουπιδαριού της διατήρησης και επέκτασης του ΧΥΤΑ στη Φυλή…

Έτσι θα φάνε τα μούτρα τους και τώρα!

Με ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ, ενισχυμένο με χιλιάδες νέες ψήφους. 

Με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό για να εξασφαλιστούν οι έδρες των κομμουνιστών βουλευτών, στήριγμα στο πλάι του λαού.

Με νέα πνοή για τους συλλογικούς, οργανωμένους, διεκδικητικούς αγώνες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που αποδεικνύουν στην πράξη ότι καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη απέναντι στον αποφασισμένο λαό να υπερασπιστεί τη ζωή και τα δικαιώματά του.

Από αυτή τη μάχη λοιπόν δεν μπορεί να λείψει κανείς!

Όποιος χαμογέλασε τότε που έτρωγαν τα μούτρα τους και αχρηστεύονταν τα σχέδιά τους...

Όποιος ξέρει ότι με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ θα είναι πιο δυνατός ο λαός...

Όποιος θέλει να ανέβει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ γιατί γνωρίζει ότι η ελπίδα είναι εδώ.. 

Δεν μπορεί να έχει δεύτερη σκέψη αν θα πάει την Κυριακή να ψηφίσει στην κάλπη!

Γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ, οι ψήφοι που θα κατοχυρώσουν την 3η θέση στην Αττική και τους 11 βουλευτές, όπως και τους 26 σε όλη τη χώρα, θα κριθούν την Κυριακή που μας έρχεται.

Πάμε λοιπόν περήφανα με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ την Κυριακή στην κάλπη, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια.

Απευθυνόμαστε στις Επιτροπές Ετεροδημοτών που έχουν συγκροτηθεί σε όλη τη χώρα να λύσουμε πρακτικά προβλήματα μετακίνησης.

Την Κυριακή κανείς δεν μπορεί να πει ότι έλειπε από αυτή τη μάχη!

Γιατί είναι μάχη του καθένα χωριστά και όλων μας!

Μπροστά στις επιθέσεις που εξελίσσονται απέναντι στο Κόμμα, με τα απαράδεκτα πρόστιμα, τις κυβερνοεπιθέσεις που εξελίσσονται από σήμερα το πρωί στις ιστοσελίδες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε 902.gr, kke.gr, kne.gr κανείς δεν περισσεύει. 

Αντίθετα, μπορούμε και πρέπει να γίνουμε -και θα γίνουμε- πιο πολλοί και θα τις αντιμετωπίσουμε και αυτές με επιτυχία. 

Γιατί και τα πρόστιμα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο.

Γιατί δείχνουν ποιον φοβούνται το σύστημα, οι κυβερνήσεις τους, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές του.

Καμία χαμένη ψήφος, λοιπόν, την Κυριακή!

Για να γίνουν οι φόβοι τους πραγματικότητα, για να τρομάξουμε όσους ετοιμάζονται για νέα αντιλαϊκή επίθεση. 

Κάνουμε πράξη το σύνθημά μας: Ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, Δυνατός ο λαός!

 ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΜΑΚΡΗ

* Ο Μ. Μακρής είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου