Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Απ' τα αποδυτήρια


Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να «ψάχνονται» για το πώς θα (ξανα)κάνουν λίφτινγκ στη σάπια σοσιαλδημοκρατία, η «πυξίδα» όμως δείχνει και θα δείχνει σταθερά το «κοινό πρόγραμμα» του κεφαλαίου και πώς αυτό θα υπηρετηθεί. Δεν είναι μόνο ο χτεσινός «απολογισμός» Τσίπρα, όπου υπερασπίστηκε όλη τη «λάντζα» που «έβγαλε» η κυβέρνησή του για λογαριασμό του κεφαλαίου: Από τα μνημόνια και τη φοροληστεία για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, μέχρι τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών.

Οπως δεν είναι μόνο οι ευχές τύπου Αποστολάκη, Θρασκιά και λοιπών στην «καλή κυβέρνηση», αλλά και οι αντιδράσεις των φιλο-ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ στα μέτρα που ανακοινώνει η ΝΔ μετά το πρώτο υπουργικό: «Φτωχό περιεχόμενο», «εκπτώσεις από τις μεγάλες προεκλογικές προσδοκίες» και «ρητορικές δεσμεύσεις». «Φτωχές» δηλαδή οι πάνω από 120 μεταρρυθμίσεις, τα 79 «ορόσημα» και οι 959 «επιχειρησιακές δράσεις» για τα συμφέροντα των ομίλων, που παρουσίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης και έρχονται σαν οδοστρωτήρας πάνω στον λαό.

«Εκπτώσεις» οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις σε κεφάλαιο και ΕΕ, λες και το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ είχε τρελαθεί στις ...προσφορές στον λαό. «Ρητορεία» η αφαίρεση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο, λες και ανακόπτει την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού. Με δυο λόγια, με «γκολ απ' τα αποδυτήρια» ξεκινά στο γνώριμο «υπουργείο αντιπολίτευσης», ως υποστύλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Και όσα προσωπεία κι αν αλλάξει, ο λαός δεν έχει να προσδοκά τίποτα από τη σοσιαλδημοκρατία, παρά μόνο από τον δικό του αγώνα ενάντια στο κοινό της πρόγραμμα με τη ΝΔ.

1 σχόλιο:

  1. Προς σοσιαλδημοκράτες ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ
    Μην μας πείτε πως και για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ισπανία φταίει το ΚΚΕ! Και στην Ισπανία συμμετείχε το κομμουνιστικό κόμμα σε κυβέρνηση συνεργασίας με σοσιαλδημοκράτες.
    Ούτε ο Χατζηπετρής φταίει!
    Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ προκρίνει και γεννάει τον φασισμό!
    Μαρία Παπαγιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου