Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Η Μακρόνησος δεν είναι ντεκόρ για προεκλογικά σποτ "αυτοδημιούργητων" εφοπλιστών

 

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το επίπεδο πολιτικού εκχυδαϊσμού που μπορεί να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοί του. Άλλωστε, έχουν δώσει επαρκές δείγμα πολιτικής ξετσιπωσιάς όλα αυτά τα χρόνια. Να χρησιμοποιήσουν, όμως, τον μαρτυρικό βράχο της Μακρονήσου ως ντεκόρ στην εσωκομματική τους προεκλογική αντιπαράθεση και στην προσπάθεια αυτοπροβολής συγκεκριμένου υποψηφίου πρέπει να είναι κάποιου είδους ρεκόρ στο πόσο χαμηλά είναι ικανοί να πέσουν… 

Γιατί, κάτι τέτοιο έκανε ο κ. Κασσελάκης, άρτι αφιχθείς εξ Αμερικής και αυτοσυστηνόμενος ως “αυτοδημιούργητος εφοπλιστής”, που γύρισε ένα προεκλογικό βίντεο κάνοντας βόλτα, μαζί με το τηλεοπτικό του συνεργείο, στο μέρος που χιλιάδες πρωτοπόροι αγωνιστές, κομμουνιστές, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και πολλοί εξ αυτών άφησαν την τελευταία τους πνοή, μη αποκηρύσσοντας την ιδεολογία τους.

Κατανοούμε ότι για ορισμένους είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούν τι ακριβώς εκφράζει η Μακρόνησος, ειδικά όταν υπερβαίνει κατά πολύ την αντίληψη και την προσέγγισή τους για τον κόσμο και την πολιτική. Άλλωστε, η παρομοίωση που επιχειρεί ο κ. Κασσελάκης στο συγκεκριμένο βίντεο μεταξύ του Ρίτσου, του Θεοδωράκη, του Κατράκη, του Λειβαδίτη και του Λουντέμη που αναφέρονται ονομαστικά με τον... εαυτό του, την Αχτσιόγλου, τον Παππά, τον Τσακαλώτο και τον Τζουμάκα είναι ικανή από μόνη της να προκαλέσει θυμηδία, αν δεν την εκλάβουμε ως προσβολή απέναντι στην ιστορία και τους νεκρούς. 

Φυσικά, για να ολοκληρωθεί το χυδαίο του όλου εγχειρήματος, δε θα μπορούσε να λείπει και η θρασύτατη λαθροχειρία. Εκεί εντάσσεται και η απορία του συγκεκριμένου κυρίου μέσα στο βίντεο για το αν οι εξόριστοι και οι βασανισμένοι «συμφωνούσαν σε όλα» ή «δεν είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις». Θα ήταν απορίας άξιο από πού πηγάζει η αμετροέπεια του συγκεκριμένου κυρίου, αν ο χώρος που εκπροσωπεί δεν είχε κατ’ επανάληψη φτύσει κατάμουτρα και μαγαρίσει αδίστακτα την αιματοβαμμένη ιστορία του λαού μας. Μόνο που θα πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους ορισμένοι ότι η εποχή που τέτοιου είδους απόπειρες, που μπορεί να είχαν αποτέλεσμα και να συγκινούσαν με την επίκληση στο συναίσθημα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα δε φτύνουν αυτοί την ιστορία, η ιστορία φτύνει αυτούς! 

Γιατί, η πορεία τους, τα πεπραγμένα τους, οι θέσεις τους, η βαθιά ενσωμάτωσή τους στο σύστημα, οι όρκοι πίστης που δίνουν με κάθε ευκαιρία στο ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο κάνουν κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αντιλαμβάνεται τον ρόλο τους να τρέμει. Να εξοργίζεται από την αδίστακτη απόπειρα να μαγαρίσουν ό,τι αυτοί δεν κατάφεραν να γίνουν ούτε κατά διάνοια ποτέ…

Και για να είμαστε καθαροί. Δεν έχουμε κανένα κοινό όραμα για τον κόσμο με τους αμερικανοτραφείς, “αυτοδημιούργητους” επιχειρηματίες. Δε μοιραζόμαστε κανένα κοινό όραμα με τους παραμυθάδες της “δίκαιης ανάπτυξης για όλους” και της “υγιούς επιχειρηματικότητας”. Κανένας εξόριστος δε βασανίστηκε για να γεννηθούν στην πλάτη του …αυτοδημιούργητοι συνεχιστές της εκμετάλλευσης. 

Με αυτό το σύστημα έχουμε πόλεμο και παλεύουμε για να το ανατρέψουμε.

Αυτά που εκπροσωπεί ο κ. Κασσελάκης μαγαρίζουν τον βράχο της Μακρονήσου, κάθε λεπτό που πατάει το πόδι του πάνω σε αυτό το νησί το λερώνει με την παρουσία του και η προσπάθεια να αλλοιώσει τον χαρακτήρα είναι ενδεικτική του κόμματος που φιλοδοξεί να γίνει πρόεδρος.   

Γιατί, όλα όσα εκπροσωπούν οι υποτιθέμενοι υπερασπιστές των εξορίστων, οι κατά φαντασίαν και κατ’ επίφαση συνεχιστές των βασανισμένων, τούς κατατάσσουν αυτομάτως στους χειρότερους υβριστές τους. Και η ύβρις απέναντι στην αιματοβαμμένη ιστορία του λαού μας δεν είναι ανεκτή. Κάτω τα ξερά σας λοιπόν!

Πάντως, οφείλουμε να αποδώσουμε στον επίδοξο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι φαίνεται να επιβεβαιώνεται η δήλωσή του ότι τον “φύτευσε” ο Αλέξης Τσίπρας και ότι ήταν εκείνος που τον τράβηξε στην πολιτική. Κι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις είχε εκλεγεί πρωθυπουργός, είχε επισκεφτεί την Καισαριανή, οπότε φαίνεται ότι έμαθε καλά τα “κόλπα”. Εφιστούμε όμως την προσοχή, γιατί αν επιχειρήσει να πάει σήμερα στην Καισαριανή ο κύριος Τσίπρας μπορεί να πέσει ο τοίχος να τον πλακώσει. Ποιος ξέρει δηλαδή τι μπορεί να γίνει στην Μακρόνησο που φυσάει και πολύ…

"Ο"

3 σχόλια:

  1. Ντράπηκε καί Ντροπή...
    Σάν Αμερικανός επισκέπτης σέ τουριστικά αξιοθέατα περιφερόταν πάνω στόν ιερό τόπο τής Μακρονήσου ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκης,γιά τις ανάγκες τής προεκλογικής του καμπάνιας,διαβάζοντας ένα σενάριο μέ ανιστόρητες αρλούμπες καί κάνοντας χειραψίες μέ τόν πρώην υπουργό Άμυνας τού ΣΥΡΙΖΑ (καί παραλίγο καί τής ΝΔ) Αποστολάκη.!!
    -Θά πεί κανείς.: «Τί πιό σύνηθες» από τόν ΣΥΡΙΖΑ νά προσπαθεί νά «λερώσει» τούς αγώνες πού έδωσε ό Λαός μας σέ άγριες εποχές μέ μπροστάρηδες τούς κομμουνιστές.?? -Τό «προσόν» αυτό είναι κάτι σάν προαπαιτούμενο γιά νά αναλάβεις τό τιμόνι τής βρώμικης σοσιαλδημοκρατίας.!!!

    Antonios Fokianos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ.Κασσελάκης, υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε το… ανάστημα να χρησιμοποιήσει την Μακρόνησο σαν ντεκόρ για το εσωκομματικό πολιτικό μάρκετινγκ του ιδίου και του κόμματός του.
    Νίκος Μπογιόπουλος
    https://youtu.be/A8mXonKFOTs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΤΡΑ Έχουν πολύ θράσος εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ

    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/340935/ehoyn-poly-thrasos-ekei-ston-syriza

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου