Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Πνίξατε τον κάμπο θα σας πνίξει η οργή μας

Μία βδομάδα μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία το podcast του 902.gr ακολουθεί τα ίχνη ενός ακόμη προδιαγεγραμμένου εγκλήματος σε βάρος του λαού.

Γιατί για το σημερινό κράτος, τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές η προστασία της ζωής του λαού δεν είναι προτεραιότητα, καθώς οι προτεραιότητές τους είναι άλλες...

Γιατί για την Ευρωπαϊκή Ένωση -που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ πίνουν νερό στο όνομά της- η προστασία από τις πλημμύρες είναι μεγάλο κόστος σε σύγκριση με τα όποια ψίχουλα αποζημιώσεων ύστερα από τις καταστροφές. Αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση λιβανίζουν και τη δείχνουν ως συμπαραστάτη και αρωγό η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα...

Τώρα είναι η ώρα...

Να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκηση για όλα όσα αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας.

Να δυναμώσει το κύμα της αλληλεγγύης που αδιάκοπα συνεχίζουν το ΠΑΜΕ, οι φορείς του λαϊκού κινήματος... αλλά και να αναδειχτεί και ο κρίσιμος ρόλος των δυνάμεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλία για να σωθούν ζωές και κόποι χιλιάδων λαϊκών ανθρώπων.

Να γίνει πράξη ο τίτλος του σημερινού podcast «Πνίξατε τον κάμπο θα σας πνίξει η οργή μας»!

Παρουσίαση - επιμέλεια: Γιάννης Ευσταθίου

Ηχοληψία: Σωτήρης Γκέκας

Μουσική: Γιάννης Μπαλλούς

1 σχόλιο:


  1. Το τραγούδι “Δράκος” γράφτηκε πριν λίγα χρόνια με αφορμή το ύφος, τον τρόπο και τις συνεχής ύβρεις του Αχιλλέα Μπέου προς απλούς λαϊκούς ανθρώπους, αγωνιστές ακόμα και καλλιτέχνες.

    Μετά τα τελευταία γεγονότα, τις μεγάλες καταστροφές στο Βόλο και σε όλη τη Θεσσαλία, τους δεκάδες νεκρούς, είναι ευδιάκριτο ότι η αποκρουστικότητα και η χυδαιότητα ενός συστήματος προσωποποιούνται στον σημερινό Δήμαρχο του Βόλου.

    Η κοινωνία μας και όλος ο κόσμος έχουν στις τάξεις τους αρκετούς τέτοιους ανθρώπους και τέτοιου είδους συμπεριφορές – νοοτροπίες.

    Εμείς, δηλαδή οι πολλοί, “οι άνθρωποι από τις λάσπες”, μέσα στους μαύρους ουρανούς θα κρατήσουμε την ομορφιά, μέχρι να φτιάξουμε ένα κόσμο χωρίς ασχήμια, χωρίς αδικία που τα παιδιά θα τρέχουν ελεύθερα σε μια νέα ζωή.

    Θανάσης Χουλιαράς – Πολυξένη Καράκογλου: Ο Δράκος

    https://youtu.be/ShWgtFJznjU

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου