Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Σε Καισαριανή, Χαϊδάρι και Πετρούπολη βρέθηκε την Κυριακή το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


ΝΙΚΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΕΚΛΟΓΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

 Η Καισαριανή, το Χαϊδάρι, η Πετρούπολη δονήθηκαν την Κυριακή το βράδυ από το σύνθημα «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», όταν τα περίπτερα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους τρεις δήμους επισκέφτηκε διαδοχικά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Εκεί τον υποδέχτηκαν οι αγωνιστές δήμαρχοι Ηλίας Σταμέλος, Μιχάλης Σελέκος και Βαγγέλης Σίμος. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε στους συγκεντρωμένους που είχαν κατακλύσει τις πλατείες και τους δρόμους, τονίζοντας ότι η εκλογή κομμουνιστών δημάρχων είναι νίκη όλου του λαού των περιοχών αυτών.

Στην Καισαριανή

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση", το κόκκινο γαρύφαλλο, κέρδισε πολλές νίκες απόψε. Συνέχεια της πρώτης επιτυχίας που είχαμε στον α' γύρο και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, όπως το "κόκκινο νησί της Ικαριάς", ήρθε απόψε η Καισαριανή με τον Ηλία Σταμέλο, ήρθε η Πάτρα ξανά με τον Κώστα Πελετίδη, η Πετρούπολη με τον Βαγγέλη Σίμο, το Χαϊδάρι με τον Μιχάλη Σελέκο, ο Τύρναβος με τον Στέλιο Τσικριτσή που έγινε μια μάχη ψήφο ψήφο» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας από την Καισαριανή και πρόσθεσε:

«Άρα, λοιπόν, έχουμε δρόμο μπροστά μας, είναι μία πρώτη μεγάλη νίκη αυτή του λαού μας, του Κόμματος, της "Λαϊκής Συσπείρωσης", των ανθρώπων που συμπορεύτηκαν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια. Τους ευχαριστούμε γι' αυτό. Έδωσαν μία μεγάλη μάχη στο πλευρό του ΚΚΕ. Η αγκαλιά του Κόμματος είναι ανοιχτή, η αγκαλιά της "Λαϊκής Συσπείρωσης", πολύ περισσότερο τώρα πλέον, των δημοτικών αρχών, όπως ξέρετε, θα είναι ανοιχτή για όλο τον λαό, τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες, τους επαγγελματίες, τους εργάτες και τις εργάτριες, τα λαϊκά στρώματα της Καισαριανής και θα πάμε ακόμη πιο μπροστά! Καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους και όλες!», τόνισε, κι αμέσως μετά δόθηκε το σύνθημα για ένα μεγάλο γλέντι!

Ο λαός της πόλης εξέφρασε ξεκάθαρα τη θέλησή του στηρίζοντας τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στην οποία στον β' γύρο των εκλογών έδωσε το εμβληματικό ποσοστό 61,51% (4.886 ψήφοι), έναντι 38,49% (3.057 ψήφοι) που πήρε ο αντίπαλος συνδυασμός.

Στο Χαϊδάρι

Στο Χαϊδάρι, τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποδέχθηκε ο νέος δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος που επανέρχεται στη διοίκηση του δήμου. 

Στο εκλογικό περίπτερο στήθηκε μια μεγάλη συγκέντρωση από τον κόσμο που πανηγύριζε χωρίς σταματημό τη μεγάλη νίκη. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» συγκέντρωσε στον β' γύρο το 55,23% (7.905 ψήφοι) έναντι του συνδυασμού του απερχόμενου δημάρχου που καταψηφίστηκε από τον λαό της πόλης, παίρνοντας 44,77% (6.408 ψήφοι). 

Στην Πετρούπολη


Με συνθήματα, πυρσούς, μουσική και χορό η Πετρούπολη γλέντησε για τα καλά το κόκκινο γαρύφαλλο που βγήκε ολάνθιστο απ' τις κάλπες της.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» συγκέντρωσε στον β' γύρο το 55,23% (7.905 ψήφοι) έναντι του συνδυασμού του απερχόμενου δημάρχου που καταψηφίστηκε από τον λαό της πόλης, παίρνοντας 44,77% (6.408 ψήφοι).

Το αδιαχώρητο επικρατούσε στην 25ης Μαρτίου, μπροστά απ' το εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκεί όπου έφτασε αργά το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και έγινε θερμά δεκτός απ' τους συγκεντρωμένους που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και νέα συνθήματα.

Ο Δ. Κουτσούμπας είχε μια σύντομη εγκάρδια συζήτηση με το νέο δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο και έπειτα απόλαυσε τη μουσική και τα τραγούδια απ' το συγκρότημα του Ν. Φάκαρου, υπό τους ήχους του οποίου ξεφάντωσαν οι πετροπουλιώτες.

Μιλώντας στον κόσμο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων πως «η Πετρούπολη δικαιολογημένα πανηγυρίζει απόψε» κι πρόσθεσε ότι «δυνατότεροι συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια του λαού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου