Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Επικίνδυνοι σχεδιασμοί ΕΕ - ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια

Σ. ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

Στη συζήτηση για την «έκθεση προόδου για το Κόσοβο» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα παρακάτω:
«Πιέζετε αφόρητα για ένταξη της Αλβανίας την προοπτική προσχώρησης του Κοσόβου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη διεύρυνση των ΕΕ - ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια που στηρίζει κι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Ενώ την ίδια στιγμή στην έκθεσή σας μιλάτε για διαφθορά, οργανωμένο έγκλημα, εμπορία ναρκωτικών, ανθρώπων, τζιχαντιστές στο Κόσοβο αλλά και στην Αλβανία.
Ευρωπαϊκή Ένωση - ΝΑΤΟ επιδιώκουν τον  έλεγχο του βαλκανικού διαδρόμου κόντρα στη Ρωσία, οξύνονται οι ανταγωνισμοί. Τα «κριτήριά» σας δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των λαών.
Το Κόσοβο, ένα προτεκτοράτο-αμερικάνικη βάση, κατασκεύασμα βομβαρδισμών και διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, συνεχίζει την αλλαγή συνόρων για να συμμετάσχει στη Μεγάλη Αλβανία, το άλλο αγαπημένο παιδί ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Ανοίγοντας την όρεξη για εδαφικές διεκδικήσεις κι άλλων, όπως αλβανικές στην Τσαμουριά, τουρκικές σε Αιγαίο, Δυτική Θράκη. Το «διαίρει και βασίλευε» που υποδαυλίζετε με εθνικισμούς είναι άμεσος κίνδυνος-θάνατος για τους λαούς.
Σε αυτό πρέπει να απαντήσουν με συντονισμένη πάλη κόντρα στα πολεμικά σχέδιά σας, για πραγματική ασφάλεια, ειρήνη και συνεργασία των λαών».

 Ωμή παρέμβαση της ΕΕ για την προώθηση των επικίνδυνων ευρωΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην περιοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου