Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Αποτέλεσμα του αγώνα σωματείων και μαζικών φορέων η απόφαση για αποφυλάκιση της καθαρίστριας


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για την αναίρεση της ποινής για τη συνάδελφό μας καθαρίστρια που θα παραμείνει ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από τον Άρειο Πάγο είναι το αποτέλεσμα του αγώνα των σωματείων, των μαζικών φορέων.

Από την ημέρα που καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση ξεκίνησαν με τις παρεμβάσεις τους, με τις ανακοινώσεις τους στον Τύπο για να γίνει γνωστό στην κοινωνία απερίφραστα η άδικη απόφαση της "δικαιοσύνης" εναντίον της συναδέλφου μας καθαρίστριας από το Βόλο με απαίτηση την άμεση αποφυλάκισή της και την αναίρεση της ποινής, επισημαίνοντας ότι δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού και κανείς τους δεν πήγε ούτε μια ώρα φυλακή.
Η πρώτη απαίτηση των σωματείων και φορέων πραγματοποιήθηκε και τώρα ξεκινάμε για την έμπρακτη συμπαράσταση στη συνάδελφο μας και στην οικογένειά της ζητώντας την άμεση αποκατάσταση στην εργασία της, στα ασφαλιστικά δικαιώματα που αφαιρέθηκαν και να επιστραφούν όλα τα δεδουλευμένα ένσημά της για να έχει βάση αυτών ασφαλιστική κάλυψη για την ίδια και για τα παιδιά της.
Ζητάμε άμεσα την πρόσληψή της επειδή επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες.
Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς να παλέψουν με όλες τους δυνάμεις για την πλήρη αποκατάσταση της συναδέλφου μας και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά του βαρβάρου καπιταλιστικού συστήματος που γεννά τέτοιες απάνθρωπες αδικίες και να μη βρεθεί κανένας εργαζόμενος στη φτώχεια και στην ανέχεια για να αναζητεί απελπισμένα τρόπο για να ζήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου