Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

O Θ. Παφίλης θύμισε στον Δ. Παπαδημούλης τι έλεγαν το 1992

Παρέμβαση στην ΕΡΤ έκανε ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ για τα όσα δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης που επιχείρησε να διαστρεβλώσει τη διαχρονική θέση του ΚΚΕ για το ζήτημα της ΠΓΔΜ επικαλούμενος τον Χαρίλαο Φλωράκη.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ θύμισε ότι το 1992 ο Συνασπισμός και ο πατριάρχης του οπορτουνισμού Λεωνίδας Κύρκος συμμετείχαν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια υπό το σύνθημα: «Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική» και έλεγαν ότι το ΚΚΕ είναι εκτός εθνικού κορμού και στα όρια της νομιμότητας.

 Όσο για τον όψιμο πόνο για το Χαρίλαο, ο βουλευτής του κόμματος κάλεσε τον Δημ. Παπαδημ. “να μη φωνάζει γιατί ο Χαρίλαος θα σηκωθεί από τον τάφο του με όσα ακούει”.

Ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι το ΚΚΕ και ο Χαρίλαος Φλωράκης έλεγε ό,τι λέει και σήμερα, πως το κύριο δεν είναι το όνομα αλλά η επέμβαση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, ότι στο ονοματολογικό μπορεί να βρεθεί λύση με μία ονομασία που θα έχει καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό και πως υπάρχουν θέματα που έχουν να κάνουν με αλυτρωτισμό σε ό,τι αφορά τη γλώσσα και την εθνότητα.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κανένα κόμμα που είναι αριστερό ή θέλει να ονομάζεται αριστερό που να είναι με το ΝΑΤΟ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, που ψεύτικα λέει ότι είναι αριστερό κόμμα, είναι ο αγγελιοφόρος του ΝΑΤΟ διότι η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου