Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Περιμένοντας τον Γκοντώ και τους εργατοπατέρες

Στον αέρα βρίσκεται η διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, αφού η αντίσταση του ταξικού εργατικού κινήματος απέτρεψε τα σχέδιά τους για ένα συνέδριο – οπερέτα με νόθους αντιπροσώπους.

Εργαζόμενοι από διάφορες γωνιές της χώρας συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το ξενοδοχείο Elite με συνθήματα όπως  «Μες στα Σωματεία χτίζετε καριέρες, έξω τώρα οι εργατοπατέρες» και «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών».
Καταγγέλθηκαν οι διαδικασίες παρωδία, με τη διανομή καρτών αντιπροσώπων χωρίς να έχουν συνεδριάσει τα όργανα της ΓΣΕΕ, ενώ διαβάστηκε και το νέο εξώδικο που έχουν στείλει οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Στο βήμα της συγκέντρωσης ανεβαίνουν εναλλάξ συνδικαλιστές. Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία της ΔΑΣ παρουσία δικηγόρων, πήγαν στο δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας, για να καταγγείλουν στην εισαγγελία τις πρακτικές υποκόσμου της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργατοπατέρες παραμένουν άφαντοι από το πρωί.

Το ταξικό κίνημα παραμένει σε εγρήγορση και με οξυμένα αντανακλαστικά εν αναμονή οποιασδήποτε εξέλιξης.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει, σύμφωνα με τη μαρτυρία εργαζόμενης, πως μαζί με το ΠΑΜΕ βρέθηκαν και εργάτες από το Μπαγκλαντές που δουλεύουν στο νομό και ήρθαν να στηρίξουν, όπως κι εκείνο τους έχει στηρίξει, ανταποκρινόμενοι στο ταξικό τους καθήκον.



Κατιούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου