Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Κυβέρνηση «αριστερών» μούτσων και με το νόμο!


«Επίτευγμα» χαρακτήρισε στην Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, την κύρωση με νόμο του συνυποσχετικού οικειοθελούς φορολόγησης των εφοπλιστών, που ενσωματώθηκε ως άρθρο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την δημιουργία της Ασιατικής Τράπεζας


Επιχείρησε να εξωραΐσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά υπέγραψε την ίδια συμφωνία που εγκαινίασε η κυβέρνηση Σαμαρά και διασφαλίζει στους εφοπλιστές τη φορολογία που επιθυμούν. Μάλιστα με συνυποσχετικό αορίστου χρόνου, ώστε να μην απαιτείται η ανανέωσή του.

Παρουσίασε ως θετικό γεγονός το ότι «για πρώτη φορά φορολογείται το 95% της συνολικής διαχειριζόμενης χωρητικότητας της ποντοπόρου ναυτιλίας» και το ότι έσπευσαν να ενταχθούν στην ρύθμιση αυτή 530 εταιρίες που καλύπτουν 4016 πλοία.

Ο υπουργός δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει το γιατί υπάρχει  τόσο μεγάλη προσέλευση, σε σύγκριση με τα προηγούμενα συνυποσχετικά Κάτι που προφανώς εξηγείται με το ότι διαμορφώνονται ευνοϊκότεροι όροι  φορολόγησης, για τις ναυτιλιακές εταιρίες. Δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει ότι στρατηγικός στόχος του υπουργείου του είναι η ανάπτυξη της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας, με την διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που θα παράσχει ανταγωνιστικά οφέλη.

Παράλληλα η κυβέρνηση με άλλη ρύθμιση στο νομοσχέδιο διατηρεί σε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά της τάξης του 10% την φορολογία των ναυτιλιακώνν μερισμάτων. Έναν συντελεστή πολλαπλάσιο αυτών που ισχύουν για τα λαϊκά εισοδήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου