Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση για την επίσκεψη της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου

Η επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου στην Κεντρική Μακεδονία, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να παλέψει για να παραδώσει χειροπόδαρα δεμένο το λαό στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Παρά τους ευφάνταστους τίτλους, που δόθηκαν στις εκδηλώσεις για "κοινωνική πολιτική, ανάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και
οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους", η Υπουργός ήρθε να ξαναπροσφέρει στους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους της Κεντρικής Μακεδονίας "λύσεις" στα προβλήματα, τα οποία η κυβέρνηση που εκπροσωπεί δημιούργησε, υπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τις στρατηγικές επιδιώξεις των μονοπωλιακών ομίλων.

Παρουσίασε ως νίκη την ξαναζεσταμένη σούπα, της αύξησης του κατώτατου μισθού, που όχι μόνο είναι πολύ πίσω και από τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση, αλλά και εξανεμίστηκε για χιλιάδες εργαζόμενους με "παράθυρα" και "παραθυράκια" που αξιοποίησαν οι εργοδότες. Αναφέρθηκε στις 120 δόσεις, που στην ουσία δεν λύνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, αλλά επιμηκύνουν την ανασφάλεια, λειτουργούν με βάση τη λογική "ουκ αν λάβεις, παρά του μη έχοντος". Μίλησε για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή ακόμη και σε κλάδους που τάχα επανενεργοποιήθηκαν οι κλαδικές συμβάσεις, η πλειοψηφία των εργαζόμενων δεν καλύπτεται και μάλιστα με κάθε νομιμότητα.

Η Υπουργός Εργασίας, που το όνομα της ίδιας και της κυβέρνησης που εκπροσωπεί, θα μείνουν στην ιστορία, για την ενεργοποίηση του "μνημονιακότερου" νόμου, του λεγόμενου Βρούτση - Αχτσιόγλου, που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ήρθε στην περιοχή μας για να προμοτάρει τα "προοδευτικά μέτωπα" της κυβέρνησης με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και με στελέχη της σοσιαλδημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη.

Στην ίδια ρότα και η ΝΔ, που παραμονεύει στη γωνία για την κυβερνητική καρέκλα με πρόγραμμα - δίδυμο αδερφάκι της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής, με γραμμή αντιπαράθεσης που εξαντλείται στη φράση "εμείς θα τα κάναμε γρηγορότερα και καλύτερα".
Στις δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος, που εκπροσωπούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καλούμε το λαό της περιοχής, να βροντοφωνάξει: Σας πήραμε χαμπάρι!

Φτάνει πια με το χαμήλωμα των απαιτήσεων, φτάνει με την σκανδαλολογία για να κρυφτούν οι συμπτώσεις απόψεων στα σπουδαία και τα μεγάλα.
Στις επερχόμενες εκλογές, ενισχύουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στηρίζουμε- ψηφίζουμε τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση σε Δήμους και Περιφέρεια.

 Γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου