Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Ετοιμάζουν σόου με τις γερμανικές αποζημιώσεις


 Ετοιμάζουν σόου

Αλλο ένα σόου αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης ετοιμάζει η κυβέρνηση στη Βουλή, με ψήφισμα που επιδιώκει να αποσπάσει για τη δήθεν διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, με το φαιδρό επιχείρημα ότι αυτό θα βοηθήσει την παρέμβασή της κυρίως στο εξωτερικό. Η υποκρισία και ο εμπαιγμός δεν έχουν όρια και μάλιστα για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. 


Τόσα χρόνια που είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να διεκδικήσει τις γερμανικές επανορθώσεις και ο λόγος δεν είναι βέβαια ότι του έλειπε το «ψήφισμα». Στα λόγια σήκωνε κουρνιαχτό για τις δίκαιες διεκδικήσεις του ελληνικού λαού, των θυμάτων και των απογόνων τους, αλλά στην πράξη λούφαζε, παραδεχόμενος κυνικά ότι το θέμα κάνει «τζιζ», επειδή ενοχλεί τους συμμάχους και εταίρους του στην ΕΕ, στην προκειμένη περίπτωση τη γερμανική κυβέρνηση. 

Τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, θυμήθηκε ξανά τις επανορθώσεις και σηκώνει το λάβαρο για να ψαρέψει ψήφους σε θολά νερά. Ο,τι και αν κάνουν, οι πομπές τους δεν κρύβονται. Αλλωστε, το πόση αξία έχουν για τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοια ψηφίσματα, φαίνεται και από την άρνησή του να αναγνωρίσει Παλαιστινιακό κράτος, αν και από το 2015 υπάρχει σχετικό ψήφισμα της ελληνικής Βουλής. Και δεν το κάνει, βέβαια, επειδή δεν θέλει να «μαγαρίσει» με το δίκαιο αίτημα των Παλαιστινίων τις ...τριγωνικές συμμαχίες του με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου