Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ - Ιταλία


ΜΑΡΚΟ ΡΙΤΣΟ

Με ισχυρά Κομμουνιστικά Κόμματα, στην αντεπίθεση των λαών για την ανατροπή
 

Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι,

Βρίσκομαι εδώ για να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς της ΚΕ του ΚΚ - Ιταλία και να σας ευχαριστήσω για τη συντροφική βοήθεια που το κόμμα σας προσέφερε, για να είναι εφικτή η παρουσία μας στις ευρωεκλογές.
Είναι ένα σημαντικό σημείο για την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας και στη χώρα μας.

Για πολλά χρόνια οι κομμουνιστές στην Ιταλία με το σύμβολό τους το σφυροδρέπανο δεν συμμετείχαν στις εθνικές εκλογές. Οι οπορτουνιστές της αριστεράς των σαλονιών είχαν χρησιμοποιήσει 1.000 διαφορετικά σύμβολα, ακόμη και εκείνο «της άλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα».

Στις 26 Μάη μια ψήφος στα Κομμουνιστικά Κόμματα στην Ευρώπη είναι μια συνεπής ψήφος, σε όσους δεν υπέστειλαν τη σημαία, σε όσους δεν πρόδωσαν τους εργαζόμενους.

Είναι μια ψήφος που δίνει δύναμη στις ιδέες μας και στην προοπτική για μια ριζική αλλαγή αυτής της κοινωνίας, για την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από τους εργαζόμενους, από τους δημιουργούς δηλαδή όλου του πλούτου των χωρών μας.

Η ΕΕ δεν είναι το παραμύθι που μας εξιστορούσαν.

Πίσω από κάθε πολιτική επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα κρύβονται νόμοι της ΕΕ. Η κοινή αγορά είναι υπεύθυνη για το κλείσιμο των επιχειρήσεων γιατί ευνοεί τη μεταφορά των επιχειρήσεων στο εξωτερικό, αυξάνοντας την ανεργία. Ρίχνει τους μισθούς και τις συντάξεις, καταργεί δικαιώματα.

 Οι νόμοι της ΕΕ σημαίνουν ιδιωτικοποιήσεις και μείωση των κοινωνικών παροχών, όπως η δημόσια Υγεία και Παιδεία. Με την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις συμφωνίες για το ελεύθερο εμπόριο πλήττονται οι αγρότες, συγκεντρώνονται η γη και η παραγωγή στα χέρια των καπιταλιστών, των μεγαλεμπόρων. Η υποχρέωση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, που έχει επιβληθεί από την ΕΕ και που έχει καθιερωθεί συνταγματικά, καταπατά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων και οι κομμουνιστές παλεύουν ενάντια σε αυτό το αίσχος.

Η ΕΕ είναι ενάντια στην ειρήνη, φορέας των ιμπεριαλιστικών πολιτικών και των πολέμων μαζί με το ΝΑΤΟ. Από την Ουκρανία μέχρι τη Λιβύη και τη Συρία, για τη ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Αυτές είναι οι πραγματικές αιτίες της μετανάστευσης!

Οχι μόνο δεν στηρίζει την Υγεία, την Παιδεία, τη λαϊκή κατοικία, τον Πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά η ΕΕ και το ΝΑΤΟ ξοδεύουν υπέρογκα ποσά για εξοπλισμούς και στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό.

Η ΕΕ δεν είναι η Ευρώπη των λαών και των εργαζομένων, αλλά ένα εργαλείο καταπίεσης, που βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων.

Είναι η δικτατορία του 1% που επιβάλλει τα συμφέροντά του στη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού, καταπιέζει ολόκληρους λαούς για τα κέρδη των λίγων.

 Χάρη στην ΕΕ οι μεγάλοι καπιταλιστές είναι ακόμη πιο πλούσιοι από ό,τι ήταν, ενώ οι λαοί είναι ολοένα και πιο φτωχοί!

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό να ψηφίσει τα Κομμουνιστικά Κόμματα στις 26 Μάη, για την έξοδο από την ΕΕ, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ, για να ξανασηκώσουμε κεφάλι και να κατακτήσουμε το μέλλον!
Μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο ειρήνης και ισότητας

Στην Ιταλία η αστική αριστερά και το Δημοκρατικό Κόμμα, κατ' αντιστοιχία στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αυτά τα χρόνια στηρίξανε τα συμφέροντα των τραπεζών, των μονοπωλίων και της ΕΕ, παράτησαν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, πρόδωσαν την εμπιστοσύνη τους.
Εγκαταλείψανε τις λαϊκές γειτονιές, περιέκοψαν τις κοινωνικές παροχές.

Αντίθετα, εμείς βρισκόμαστε πάντα στο ίδιο μετερίζι.

Θέλουμε σε κάθε χώρα της Ευρώπης τα Κομμουνιστικά Κόμματα να γίνονται ολοένα και πιο ισχυρά και συνεπή, για να υπερασπιστούν και να προωθήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για την εργατική εξουσία, την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Θέλουμε να δώσουμε στους νέους μας ένα μέλλον με σταθερή δουλειά, χωρίς εκμετάλλευση, ένα μέλλον ειρήνης και προόδου.

Σήμερα, με τις νέες τεχνολογίες, μπορούμε να δουλεύουμε όλοι, να δουλεύουμε λιγότερο, καλύτερα και με πιο υψηλούς και αξιοπρεπείς μισθούς.


 Με τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις μπορούμε να χτίσουμε μια κοινωνία που θα προστατεύει το
περιβάλλον.

Μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο ειρήνης και ισότητας, όπου κανένας δεν θα είναι υποχρεωμένος να μεταναστεύσει για να βρει δουλειά, για να ξεφύγει από τη φτώχεια και τους πολέμους.

Ολα αυτά δεν είναι μόνο αναγκαία αλλά και εφικτά, με ισχυρά Κομμουνιστικά Κόμματα, την αντεπίθεση των λαών για την ανατροπή.

Η ψήφος στο ΚΚΕ, όπως και στο ΚΚ - Ιταλία, είναι μια ψήφος για να δυναμώσει αυτή η προοπτική.

Για να ηττηθούν η δεξιά και η ακροδεξιά, που όλο και πιο απειλητικά δυναμώνει, αλλά και η δήθεν «αριστερά» που παραδίδεται και συνεργάζεται με το κεφάλαιο.

Με ενημέρωσαν ότι εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν κόμματα που είναι με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που χρησιμοποιούν τα δικά μας αγωνιστικά τραγούδια, όπως το Bella Ciao, για να δικαιολογήσουν τις πολιτικές τους που τσακίζουν τους λαούς.
Ντροπή, ντροπή!

Οι νεκροί της αντίστασης ενάντια στο ναζισμό - φασισμό θα στριφογυρνάνε μέσα στους τάφους τους!

Την Κυριακή 26 Μάη ψηφίζουμε το Κομμουνιστικό Κόμμα!

Ζήτω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας!

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου