Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Λαθροχειρίες του Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΪ


Λίγο πριν τις 7.30 σήμερα (11/5), κατά την προσφιλή του συνήθεια, υπέπεσε και πάλι στο ατόπημα (τουλάχιστον) να τσουβαλιάσει ΚΑΙ τους βουλευτές του ΚΚΕ, το ίδιο το ΚΚΕ, με τους … 300 της Βουλής. 
Αυτή τη φορά για τον ΦΠΑ, ότι δήθεν κανένας δεν ζήτησε την κατάργηση π.χ. για 20 είδη λαϊκής κατανάλωσης.


Ένα μικρό δείγμα (δεκάδες οι περιπτώσεις) για το τι έχει κάνει και το τι έχει πει το ΚΚΕ για το θέμα του ΦΠΑ, παρατίθεται παρακάτω (μερικώς).
«Τροπολογία για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, κατέθεσε την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Κύρωση της από 31 Δεκεμβρίου 2018 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Παράταση δυνατότητας εξαίρεσης κύριας κατοικίας από τη ρευστοποίηση δυνάμει του ν. 3869/2010 (Ά 130), παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο και επέκταση εφαρμογής του μέτρου του «Μεταφορικού Ισοδύναμου» του ν. 4551/2018».

Θέμα: Επαναφορά των διατάξεων του άρθρου 21 του ν. 2859/2000 (Κώδικας ΦΠΑ) για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.»
Στην Αιτιολογική Έκθεση της παραπάνω τροπολογίας, αναφέρεται μεταξύ άλλων και το εξής:

«Το ΚΚΕ διεκδικεί την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα πλαίσια αυτά προτείνει τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου.»
Δηλαδή, με απλά λόγια, όχι μόνο για 20 είδη, αλλά για ΟΛΑ τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, παλεύει το ΚΚΕ για την κατάργηση του ΦΠΑ!

Γκέγκε, φίλε μας Αυτιά;

Faros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου