Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Θ. Παφίλης: Μεγάλη ντροπή, θα το πληρώσετε


ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠΡΑ

«Δεν υπάρχει πάτος πια, τι άλλο θα ψηφίσετε;», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης για την υπογραφή που έβαλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε κατάπτυστη αντικομμουνιστική διακήρυξη της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρουμανία.
«Είναι μεγάλη ντροπή, θα το πληρώσετε από τον κόσμο πολύ ακριβά», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης και σημείωσε ότι τη μέρα της επετείου της Αντιφασιστικής Νίκης
των Λαών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε μαζί με τους Κουρτς, Όρμπαν και Σαλβίνι την αντικομμουνιστική διακήρυξη, γεγονός που αποτελεί ασέβεια απέναντι στα εκατομμύρια των νεκρών της Σοβιετικής Ένωσης και άλλων χωρών.
Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύτηκε στην αντικομμουνιστική διακήρυξη με ακροδεξιούς και φασίστες και παράλληλα καμώνεται πως θέλει την προοδευτική συμμαχία.



Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη στάση της κυβέρνησης προσπάθησε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου. Επιχείρησε να υποβαθμίσει την αξία του κειμένου και επιπλέον ισχυρίστηκε πως οι διακηρύξεις στην ΕΕ απαιτούν ομοφωνία και ότι ο πρωθυπουργός υπέγραψε την αντικομμουνιστική διακήρυξη διότι επεδίωκε ομοφωνία στο θέμα της Κύπρου!
«Αφήστε αυτά τα κόλπα», απάντησε ο Θανάσης Παφίλης, λέγοντας ότι οι διακηρύξεις της ΕΕ πολιτικά είναι πιο ισχυρές από τις αποφάσεις. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε υπογραφή μαζί με τους φασίστες, και μάλιστα τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, στην αντικομμουνιστική διακήρυξη.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου