Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Για εμάς ο Ολυμπιακός είναι η κόκκινη φανέλα του Γόδα κι όχι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης του.

Σάλπισμα αντεπίθεσης για «ΚΚΕ ισχυρό παντού» από τη μαζική προεκλογική συγκέντρωση, στον  Πειραιά, στην πλατεία Κοραή

 Ο Νίκος Αμπατιέλος κάλεσε το λαό να στείλει μήνυμα και μέσα από τις κάλπες ότι δεν θεωρεί περασμένα ξεχασμένα τα δικαιώματα που σήμερα τσακίζονται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα αστικά κόμματα την ΕΕ.
«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγυημένα επένδυση σε αυτή την ανάγκη, στην ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για να κατακτήσουμε τη ζωή που μας στερούν», υπογράμμισε.
Σε άλλο σημείο τόνισε ότι: «Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μήνυμα αντεπίθεσης και αισιοδοξίας για όσους παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Απαντώντας στο επικίνδυνο επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η επιστροφή της ΕΕ στις «ιδρυτικές της αξίες» μπορεί να αποτελέσει απάντηση στην ακροδεξιά υπογράμμισε ότι: «Ο φασισμός δεν χτυπιέται με περισσότερη ΕΕ, αλλά με περισσότερο αγώνα ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, με πιο δυνατό το ΚΚΕ που ξέρετε καλά ότι πρωτοστατεί σε αυτόν τον αγώνα.
Ψήφος χτύπημα στον φασισμό, ψήφος χτύπημα στο σύστημα που τον γεννάει είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ.

Η ΕΕ έχει ιδρυτική της αξία το ανιστόρητο και άρρωστο κατασκεύασμα της θεωρίας των δύο άκρων, της εξίσωσης του φασισμού με το σύστημα που τον τσάκισε, τον σοσιαλισμό».
«Ψηφίζω - δυναμώνω το ΚΚΕ παντού. Δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού!» Το μαχητικό αυτό σύνθημα διατρανώθηκε χθες το απόγευμα από την πλατεία Κοραή, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση των Οργανώσεων Α' Πειραιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

 Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από προεκλογική ομιλία του Νίκου Αμπατιέλου στον Πειραιά για τον Ολυμπιακό, τη σημασία του για το λαό του Πειραιά και τα επιχειρηματικά-πολιτικά παιχνίδια που επιχειρούν να στήσουν πάνω στην αγάπη του κόσμου για την ομάδα.

 Για εμάς, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ταυτίστηκε με το λαϊκό κόσμο και τους εργάτες στον Πειραιά, τους καημούς τους, τις χαρές τους. Δεν ήταν, ούτε είναι, ούτε θα είναι οι εκάστοτε ιδιοκτήτες της. Για εμάς ο Ολυμπιακός είναι η ερυθρόλευκη φανέλα του κομμουνιστή Νίκου Γόδα, που με αυτή έφτασε στο εκτελεστικό, μένοντας πιστός στο ΚΚΕ, και όχι ο βιομήχανος Μανούσκος, ιδιοκτήτης τότε της ομάδας, που τον πίεζαν να τον σώσει, μπορούσε να τον σώσει, αλλά δεν έκανε τίποτα.

Το «παρών» στη μαζική συγκέντρωση, στην πόλη που πριν από 100 χρόνια ιδρύθηκε το ΚΚΕ έδωσαν εκατοντάδες εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους, που μένουν και δουλεύουν στην πόλη, συνδικαλιστές, πρωτοπόροι αγωνιστές από μεγάλους χώρους δουλειάς. Εκεί ήταν εργάτες από το λιμάνι, που τους τελευταίους μήνες αναμετρήθηκαν σκληρά με την εργοδοσία του κινέζικου μονοπωλίου και το κράτος για τα δικαιώματά τους. Επίσης ναυτεργάτες, γνωστοί μπροστάρηδες στις σκληρές απεργιακές μάχες, εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στον επισιτισμό, εκπαιδευτικοί, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι.

Μαχητική ήταν η παρουσία της νεολαίας, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΚΝΕ, με νέους εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές να κρατάνε ψηλά τις κόκκινες σημαίες, να φωνάζουν συνθήματα, σαλπίζοντας το κάλεσμα της αντεπίθεσης στον πειραιώτικο λαό: «Ισχυρό ΚΚΕ - αντεπίθεση λαέ!»

Στη συγκέντρωση μίλησαν κατά σειρά ο Νίκος Αμπατιέλος, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής (Δείτε παρακάτω βίντεο με την ομιλία του και διαβάστε αποσπάσματα), ο Θανάσης Ευαγγελάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (Δείτε παρακάτω βίντεο με την ομιλία του και διαβάστε αποσπάσματα) και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά (Δείτε παρακάτω βίντεο με την ομιλία της και διαβάστε την ολόκληρη).

Παρευρέθηκαν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του Κόμματος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτική σύμβουλος Πειραιά και εκ νέου υποψήφια.
Επίσης παρευρέθηκε ο οικονομολόγος Γιάννης Μηλιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου