Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του και όχι αυτούς που του έχουν μαυρίσει τη ζωή


Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

- Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και για να ξεκινήσω βλέπω το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη». Είστε πολύ σκληροί, κ. Κουτσούμπα, για τη συμφωνία για τα ενεργειακά. Πολλαπλοί κίνδυνοι, λέτε, για το λαό από την ενεργειακή συμφωνία στην Κρήτη. Για εξηγήστε το μας λίγο, γιατί πανηγυρίζουν. Βεβαίως, όπως μας έλεγε πριν και ο κ. Μανιάτης, έκαναν και εκεί στροφή 180 μοιρών.


- Άσχετα με τις στροφές και τις περιστροφές εμάς μας προβληματίζουν τρία βασικά ζητήματα σε αυτή τη συμφωνία εκχώρησης των υδρογονανθράκων από τον ΣΥΡΙΖΑ στην «ΕΧΧΟΝ» - «Total» - ΕΛΠΕ. Το πρώτο ζήτημα είναι ότι είναι προκλητικοί οι όροι της εκχώρησης. Εμείς θεωρούμε και φοβόμαστε ότι τελικά για τον λαό μας θα είναι μια ακόμα κλοπή ενός πολύτιμου ενεργειακού πόρου ο οποίος θα χαθεί διά παντός για τον ελληνικό λαό, για το ελληνικό κράτος. Αυξάνονται τα κέρδη οπωσδήποτε της αμερικανογαλλοελληνικής κοινοπραξίας. Είναι συνολικά προκλητικοί οι όροι της εκχώρησης τουλάχιστον αυτοί που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Το δεύτερο ζήτημα που μας ανησυχεί και μας προβληματίζει είναι ότι θεωρούμε και μέσω αυτής της εκχώρησης ότι γίνεται βαθύτερη η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και της Ευρώπης επίσης και έχουμε αυτό το κουβάρι των αντιθέσεων στην περιοχή που δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει. Δηλαδή φοβόμαστε ότι οδηγεί στον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, ακόμα και σε συνολικότερες πολεμικές εμπλοκές στην περιοχή και στην Ελλάδα.

- Κατά την άποψή σας, δηλαδή, δεν θα έπρεπε να γίνουν αυτές οι έρευνες, έπρεπε να επιλεγούν άλλες εταιρείες, τι θα έπρεπε να γίνει, θα έπρεπε να αφήσουμε εντελώς τους υδρογονάνθρακες, γιατί υπάρχει και αυτή η άποψη σε κάποιους που λέει μην πειράζετε καθόλου το υπέδαφος, αφήστε τους υδρογονάνθρακες εκεί που είναι, μην κάνετε εξορύξεις. Η δική σας θέση ποια είναι σε όλα αυτά;

- Θα ήθελα να πω και το τρίτο ζήτημα και να το εξηγήσω. Υπάρχουν επίσης κίνδυνοι και αυτό μας προβληματίζει για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Και για την τοπική οικονομία της Κρήτης. Ξέρουμε ότι είναι πολύ ισχυροί οι κίνδυνοι σε περίπτωση ατυχήματος. Αυτά είναι ζητήματα που μας προβληματίζουν και τα θέτουμε στον ελληνικό λαό καθαρά και ξάστερα. Φυσικά και πρέπει να αξιοποιούνται οι ενεργειακοί πόροι, φυσικά θα πρέπει επίσης να είναι κοινωνική ιδιοκτησία του λαού, της χώρας μας και από αυτή σκοπιά σας επισήμανα το πρώτο ζήτημα ότι ουσιαστικά θα έχουμε κλοπή αυτού του ενεργειακού πόρου, θα χαθεί διά παντός από την Ελλάδα, ας μην κοροϊδευόμαστε. Οι ΗΠΑ, οι Γάλλοι επίσης, 40-40% μονοπωλιακοί όμιλοι, ιδιώτες, ούτε καν κάποια κράτη τέλος πάντων. Έτσι λοιπόν από αυτή τη σκοπιά υπάρχει ανησυχία, υπάρχει ο προβληματισμός. Είναι άλλο ζήτημα ένα επιστημονικό, κεντρικό σχέδιο μιας οικονομίας, όπου πραγματικά ο λαός θα βρίσκεται στην εξουσία και τη διακυβέρνηση του τόπου, όπου πραγματικά θα υπάρχουν ισότιμες ανταλλαγές, ειρηνικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, σχέσεις εμπορικές και οικονομικές και πολιτικές και πολιτιστικές με όλα τα κράτη του κόσμου, άσχετα αν είναι πιο ισχυρά οικονομικά ή αν είναι πιο αδύνατα, κυρίως με τους λαούς και τα κράτη της περιοχής. Είναι μια διαφορετική οπτική γωνία ο τρόπος που το βλέπουμε εμείς και πιστεύουμε ότι προς τα εκεί πρέπει να βαδίσουμε.

- Θεωρείτε ότι ένα ποσοστό, μικρό - μεγάλο, ψηφοφόρων σας, δεν έχει σημασία, που με βάση τις δημοσκοπήσεις μετακινείται προς το ΣΥΡΙΖΑ, πείθεται από τη ρητορεία του κ. Τσίπρα ότι είναι ο εκφραστής της κεντροαριστεράς ή πείθεται από τη ρητορεία του κ. Τσίπρα την εκφοβιστική ότι πρέπει να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ για να μη γυρίσει η κακιά και σκληρή δεξιά.

- Κοιτάξτε, υπάρχει ένα πολύ μικρό τμήμα, εγώ πιστεύω ότι είναι αμελητέο, και το οποίο συνεχώς υποχωρεί και τελευταίες μέρες, που έχει αυτό το αντιδεξιό σύνδρομο «μη βγει η κακιά δεξιά, να βγει μια πιο προοδευτική κυβέρνηση» κλπ. Είναι το γνωστό δηλαδή που έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Βέβαια, αυτή η κατηγορία συμπολιτών μας όταν μιλάμε μαζί τους - και γι' αυτό λέω ότι αυτό έχει αντιστραφεί και θα αντιστραφεί εντελώς- κατανοούν επίσης ότι τη δεξιά πολιτική και το δρόμο προς τη ΝΔ, που εμφανίζεται πλέον ως δικαιωμένη και για το παρελθόν της και για το παρόν της, τον άνοιξε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, ακολουθώντας για τέσσερα χρόνια τώρα δεξιά πολιτική μιλώντας εν ονόματι της αριστεράς.

- Παλιά σας έβαζε το ίδιο δίλημμα το ΠΑΣΟΚ με το περίφημο τότε «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος», θεωρείτε ότι με τον ίδιο τρόπο επιστρέφει και ο κ. Τσίπρας σε αυτή την ρητορεία.

- Στην ιστορία πάντα αυτό γινόταν. Δηλαδή κάποια υποτίθεται κεντρώα, δήθεν αριστερά, δήθεν δημοκρατικά κόμματα εμφάνιζαν αυτό το δίλημμα προεκλογικά ακριβώς για να εγκλωβίζουν κόσμο. Όμως ο λαός έχει τεράστια εμπειρία σε αυτά τα ζητήματα. Προσπαθώντας ο Τσίπρας σήμερα να το κάνει αυτό πάλι, εγώ αυτό που θα σχολίαζα είναι ότι μάλλον βρίσκεται σε σύγχυση και σε αμηχανία συνολικά. Γιατί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ταυτίστηκε μόνος του, δεν τον έσπρωξε κανείς εκεί, με τις δεξιές αντιλαϊκές πολιτικές όταν ψήφιζε το 3ο μνημόνιο μαζί με τους υπόλοιπους, μαζί με τη δεξιά, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και εφάρμοζε επίσης τα προηγούμενα δύο μνημόνια, δίνοντας το δικαίωμα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται δικαιωμένοι, που δεν είναι βέβαια, απογοητεύοντας έναν προοδευτικό, αριστερό, δημοκρατικό κόσμο. Αυτό το σύνθημα, έτσι και αλλιώς, «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» ή το άλλο το γνωστό επίσης «Τι μπρόκολα, τι λάχανα», που έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, είναι ιστορικά δικαιωμένα. Διότι αποδείχθηκε ότι και το ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, ενώ ωρυόταν ότι ήταν στον αντίποδα της δεξιάς πολιτικής, ενάντια στη ΝΔ, ήταν το «φως», ενώ από εκεί ήταν το «σκότος» και έβγαινε στα κεραμίδια όταν του λέγαμε στη Βουλή ότι «ξέρεις, θα έρθει η στιγμή που θα συνεργαστείς με τη ΝΔ γιατί η στρατηγική σου είναι ίδια», ήρθε και έγινε αυτό. Ο συνασπισμός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγινε. Το ίδιο θα δούμε, σε νέες συνθήκες, ξανά το ίδιο.

- Κύριε Κουτσούμπα, Μητσοτάκης - Τσίπρας είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος για σας; Έχουν διαφορές ή τα κοινά τους είναι περισσότερα από τις διαφορές;

- Αν ως νόμισμα θεωρούμε αυτό το σάπιο, το διεφθαρμένο εκμεταλλευτικό σύστημα που επικρατεί σήμερα, βεβαίως είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αυτό υπηρετούν, αυτό διαχειρίζονται και μάλιστα ο Τσίπρας έκανε πάρα πολύ καλά τη δουλειά, αν θέλετε καλύτερα και από τη ΝΔ, γι’ αυτό πήρε και τα εύσημα και των Αμερικάνων και της ΕΕ και των ονομαζόμενων θεσμών, της τρόικας όλα αυτά τα χρόνια και του ΣΕΒ, ο οποίος πολύ πρόσφατα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, του είπε «μπράβο, καταφέρατε να υλοποιήσετε πάνω από το 60% των προτάσεών μου, των απαιτήσεών μου, μένει το υπόλοιπο και όποιος κι αν βγει θα το υλοποιήσει, είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ». Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, επίσης, είπε στη συνέλευση ότι «εγώ θα υλοποιήσω όλο το υπόλοιπο 30-40%» όλα ωραία και καλά δηλαδή! «Αδελφάκια είμαστε». Αυτή είναι η ιστορία.
Άλλωστε, η μνημονιακή - αντιλαϊκή πολιτική συνολικά έχει μπει στις ράγες της ήδη από τη σημερινή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι και των 3 μνημονίων, που τους ψήφισαν, θα είναι εδώ, δεν λέει κανείς τους ότι θα τους καταργήσει. Και όλες τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, μετά τον περασμένο Αύγουστο, τις έχουν αποδεχτεί όλοι στο όνομα της συνέχειας του κράτους. Τα ματωμένα πλεονάσματα, επίσης, τις συστάσεις της ΕΕ για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για ελαστικοποίηση ωραρίων και εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμούς, αυτά και η κυβέρνηση η σημερινή του κ. Τσίπρα και η αυριανή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχουν πει ότι θα τα υλοποιήσουν.

- Να σας ρωτήσουμε και κάτι άλλο, επειδή έχει μπει στη συζήτηση από την προηγούμενη εβδομάδα, ο φόβος της ακυβερνησίας από τη ΝΔ, είναι εκβιαστικό το δίλημμα λέει ο κ. Τσίπρας... Κατ' αρχάς κατά τη γνώμη σας το αποτέλεσμα έχει κριθεί; Εκτιμάτε ότι μπορεί να προκύψει θέμα και δεύτερων εκλογών; Μπορεί να προκύψει θέμα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, λόγω και του επόμενου εκλογικού νόμου; Ποια είναι η δική σας εκτίμηση;

- Τις δεύτερες εκλογές τις αποκλείω κατηγορηματικά. Καλοκαιριάτικα δεν τις θέλει ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας. Δεν τις θέλει ούτε ο ΣΕΒ εδώ στην Ελλάδα, δεν τις θέλει ούτε η ΕΕ, ούτε η ΕΚΤ και οι υπόλοιποι θεσμοί, δεν τις θέλει κανένας. Είτε θα έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία φαίνεται ότι έχει παγιώσει μια μεγάλη διαφορά μέχρι στιγμής από όλα όσα δείχνουν ότι ο κόσμος θα ψηφίσει, είτε δεν είναι αυτοδύναμη και χρειαστεί να συνεργαστεί με κάποιους, έχει πρόθυμους. Ήδη έχει πει το ΚΙΝΑΛ ότι θα δώσει ψήφο ανοχής αν χρειαστεί, για να γίνει κυβέρνηση, και κάποια από αυτά τα μικρά κόμματα - μιας χρήσης μέσα στη Βουλή, επίσης, πρόθυμοι θα είναι. Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι είναι έτοιμος να δώσει ψήφο ανοχής και να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ανάλογα και πάει λέγοντας...

- Άρα λέτε ότι θα γίνει κυβέρνηση. Να ζητήσω λίγο και με την εμπειρία σας, αν μπορούμε να πάμε στην επόμενη μέρα, αν εκτιμάτε αφού όλοι προεξοφλούν μια κυβέρνηση της ΝΔ, είτε αυτοδύναμη είτε με κάποιο σύμμαχο, θεωρείτε ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναφορέσει την επόμενη μέρα το αντιμνημονιακό κουστούμι, να κατεβάζει κόσμο στο δρόμο ή να κάνει αυτά που έκανε το προηγούμενο διάστημα και τα οποία προφανώς ήταν σε αναντιστοιχία με αυτά που έκανε στην κυβέρνηση;

- Καλά τώρα, αντιμνημονιακό κουστούμι, θα πρόκειται για τσίρκο. Δεν θα το πιστεύει ούτε ο ίδιος, έχει φύγει από αυτή την κατάσταση. Αξιοποίησε απλώς εκείνη τη μεγάλη δυσαρέσκεια και την οργή και τη διλημματική λογική «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» εκείνη την περίοδο και την προσεταιρίστηκε. Πλέον κανείς δεν τα πιστεύει αυτά, ούτε οι ίδιοι τα πιστεύουν. Θεωρούν ότι με αυτούς τους θεσμούς, με αυτό το σύστημα, είναι τα καλά παιδιά του συστήματος... Άλλωστε γι’ αυτό έχουν προσεταιριστεί και κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του ακροδεξιού και του δεξιού και του κεντροαριστερού χώρου, που είχαν ηγηθεί τέτοιων αντιλαϊκών πολιτικών στο παρελθόν. Άρα στις 8 του Ιούλη, την επόμενη μέρα, αυτό που θα έχει σημασία δεν είναι η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο, αν θα είναι 12% ή αν θα είναι 10% ή 8%. Δεν θα έχει σημασία, επίσης, το ποιο κόμμα θα είναι συμπληρωματικό σε μια κυβέρνηση από τα κόμματα μιας χρήσης. Το βασικό ζήτημα, το βασικό δίλημμα είναι να είναι δυνατός ο λαός κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ.

- Ο ρεαλιστικός σας στόχος είναι η 3η θέση;

- Όσο πιο ψηλά τόσο το καλύτερο. Κι όχι το καλύτερο για το Κόμμα, το καλύτερο πιστεύουμε για τον ελληνικό λαό και για τη χώρα. Γιατί το ΚΚΕ έχει να προσφέρει πάρα πολλά πράγματα στον ελληνικό λαό και στο σήμερα, αλλά και γιατί έτσι ανοίγει και η ελπίδα για την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο. Διότι η ψήφος στο ΚΚΕ πάντα επιστρέφει στο λαό. Μας ξέρει ο ελληνικός λαός, δυναμώνουμε τη λαϊκή αντίσταση και βεβαίως διεκδικούμε αυξήσεις μισθών, συντάξεων, για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος, για να δίνεται επίδομα ανεργίας για παράδειγμα σε όλους τους ανέργους, για να καταργηθούν οι δυσβάσταχτοι φόροι, για να διαγραφούν χρέη λαϊκών στρωμάτων, για να πάρουμε δηλαδή πίσω όσα χάσαμε. Μόνο το ΚΚΕ μέσα στη Βουλή, με μία ισχυρή Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα μπορεί να καταθέτει τέτοιες προτάσεις νόμου, τροπολογίες και να πιέζει σε αυτή την κατεύθυνση. Και βέβαια να βρίσκεται και έξω από τη Βουλή, οργανώνοντας τον αγώνα, πιέζοντας τη νέα κυβέρνηση όταν θα παίρνει αντιλαϊκά μέτρα, έτσι ώστε να τα εμποδίζει

- Κύριε Γραμματέα, ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο, με αφορμή τη ρητορική -που έχει και αρκετές δόσεις φόβου- των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν έρθει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης «θα μας πιει το αίμα», «θα βάζουμε τον κόσμο να φυλάει γερμανικό νούμερο 2-4» κι όλα αυτά. Τον φοβάστε εσείς τον Κυρ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό;

- Εμείς φοβόμαστε όλους αυτούς που έχουν μαυρίσει τη ζωή μας. Και μέσα σε αυτούς είναι και το κόμμα της ΝΔ, αλλά είναι και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ πλέον. Έχουν μπει στο ίδιο κάδρο της εξαπάτησης του λαού, της πίεσης του λαού, του ματώματος του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός ιδρώνει, χάνει πάρα πολλά, οικονομικές κατακτήσεις και δικαιώματα που είχε τα προηγούμενα χρόνια κι έχει φτάσει στο αμήν. Δεν μπορούν αυτοί πλέον να διαχειρίζονται τις τύχες τους γι' αυτό λέμε στον ελληνικό λαό μη δίνεις καμιά λευκή επιταγή, μην έχεις καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν τους. Έχε εμπιστοσύνη στη δική σου δύναμη, η οποία μπορεί να γίνει ακόμα πιο ισχυρή, πιο αποφασιστική και να γίνει και πιο αποτελεσματική με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

- Να δούμε και κάτι ιστορικό, επειδή έχει ανοίξει και μία συζήτηση, να σας ρωτήσουμε, κ. Κουτσούμπα, αν το 2015, τέλη Δεκεμβρίου, τον Ιανουάριο που έγιναν οι εκλογές, αν είχατε κάποια προσέγγιση από τον ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητική συνεργασία, γιατί βλέπουμε διάφορα να λέει και ο κ. Τσίπρας, ότι σκεφτόταν και τον κ. Θεοδωράκη, δεν είχε τότε συμμάχους, αναγκάστηκε να πάει στον κ. Καμμένο. Είχατε κάποια προσέγγιση, κάποια πρόσκληση;

- Όχι, καμία προσέγγιση, είτε ως Κόμμα είτε προσωπική προσέγγιση. Αυτό που γινόταν ήταν μόνο ο δημόσιος λόγος. Και τον θυμόμαστε όλοι. Ούτε προεκλογικά δεν μιλούσε για κυβέρνηση της Αριστεράς απευθυνόμενος στο ΚΚΕ. Μιλάμε παραμονές των εκλογών του 2015, τον Ιανουάριο, όπως και μετά τον Σεπτέμβριο. Και μάλιστα το βράδυ των εκλογών -για να το κλείσουμε και αυτό, αν και το έχω πει κι άλλη φορά ιστορικά, όταν με πήρε τηλέφωνο ξημερώματα, ήταν για να μου ανακοινώσει ότι αύριο, τη Δευτέρα δηλαδή, ορκίζεται και έχει συμφωνήσει ήδη με τον Καμμένο. Πριν το αποτέλεσμα των εκλογών το είχε συμφωνήσει, αυτό είναι γνωστό πλέον άλλωστε...

- Να ρωτήσουμε, μιας και πήγαμε στο ‘15, υπήρχε ένα κόμμα στη Βουλή, μάλλον ένα κόμμα που θέλει να μπει στη Βουλή και τιτλοφορείται ως αριστερό, και όχι απλά ως αριστερό, αλλά και ως κόμμα που είναι το μόνο που μπορεί να κάνει αντιπολίτευση και είναι το κόμμα του κ. Βαρουφάκη. Την πολιτεία και τον βίο του κ. Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο τα γνωρίζουμε όλοι. Εσείς τα γνωρίζετε και καλύτερα και ως πολιτικός αρχηγός ενδεχομένως να γνωρίζετε και πράγματα που σε εμάς δεν είναι γνωστά. Ποια είναι η άποψή σας για τον κ. Βαρουφάκη και γι' αυτά που λέει ότι είναι το μόνο αριστερό κόμμα που θα μπορέσει να κάνει αντιπολίτευση κλπ.

- Κοιτάξτε να δείτε. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε κόμματα και διάττοντες αστέρες, όπως είναι ο κ. Βαρουφάκης, το γνωστό γκόλντεν μπόι που ως υπουργός Οικονομικών έστρωσε το δρόμο για το τρίτο μνημόνιο, ήταν ουσιαστικά ο εμπνευστής της κοροϊδίας του ελληνικού λαού: «Να μην τους λέμε τρόικα να τους λέμε θεσμούς», «να μην το λέμε μνημόνιο να το λέμε δανειακή σύμβαση», τα γνωστά αυτά που ζήσαμε το πρώτο εξάμηνο και με τις παλινωδίες του. Ήταν η λογική που μας οδήγησε στα μνημόνια και στην πλήρη ενσωμάτωση και βέβαια έφερε την απογοήτευση και την ήττα στη συνείδηση του ελληνικού λαού, αυτή τη μοιρολατρία που τη ζούμε ακόμα και σήμερα.
- Είναι αριστερός για σας ο Βαρουφάκης;

- Είναι επανάληψη της καρικατούρας του πρώτου εξαμήνου του ΣΥΡΙΖΑ και του προεκλογικού ΣΥΡΙΖΑ, τότε που εμφανιζόταν ως αριστερός μοιράζοντας δεξιά και αριστερά ψεύτικες ελπίδες, ψεύτικες υποσχέσεις, καλλιεργώντας αυταπάτες. Αυτός είναι ο Βαρουφάκης. Ένας τυχοδιώκτης, άνθρωπος του Σόρος, άνθρωπος του συστήματος. Δεν είναι αντισυστημική η ψήφος στον Βαρουφάκη, είναι η πλέον συστημική ψήφος. Αυτό το γνωρίζουν πλέον τώρα και οι πέτρες. Μπορεί να προσπαθεί να αλιεύσει τώρα ψήφους και από κάποιους νέους ή άπειρους σχετικά με τα γεγονότα ή ανθρώπους που δεν θυμούνται τι ακριβώς έπραξε το πρώτο εξάμηνο, όμως αυτός είναι ο Βαρουφάκης. Και όχι μόνο για το παρελθόν, θα σας έλεγα και για το ίδιο το πρόγραμμά του. Ανέφερα πριν ότι μπορεί να κολλήσει στη ΝΔ ή όπου χρειαστεί -αχρείαστος να είναι, διότι είναι επικίνδυνη η ψήφος σε αυτό το κόμμα- και από κει και πέρα, όλα όσα λέει για τη ρεαλιστική αλλαγή μέσα στην ΕΕ, για τις Πρέσπες που τις υποστηρίζει με νύχια και με δόντια, το Κυπριακό που στην ουσία τάσσεται υπέρ της διχοτομικής λύσης. Όλες οι πολιτικές του θέσεις, οι απόψεις του για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, που αφορούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού είναι άκρως επικίνδυνες. Γι' αυτό θα πρέπει να έχει το νου του, να έχουν γνώση οι φύλακες, ο ελληνικός λαός, το τι θα κάνει στις 7 του Ιούλη.

- Να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία. Ο κ. Κουτσούμπας θα είναι υποψήφιος στο Δυτικό Τομέα της Αθήνας, στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και στο Νομό Βοιωτίας που είναι και η καταγωγή του. Καλή επιτυχία, συλλογική στο κόμμα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου