Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια με το ψηφοδέλτιο στο χέρι


Οι μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή 7 Ιούλη είναι μέρες ευθύνης, αυταπάρνησης και αποφασιστικότητας για όλους μας. Αν και λίγες αυτές οι μέρες, μπορούν να χωρέσουν αρκετή ακόμα δουλειά. Τα μέλη του Κόμματος, οι φίλοι και οι οπαδοί του, όλοι όσοι δίνουμε τη μάχη της ισχυροποίησης του ΚΚΕ τους τελευταίους μήνες, όλοι εκείνοι που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά μας, σαν ένας άνθρωπος πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να πείσουμε ακόμα περισσότερους να ρίξουν στην κάλπη το κόκκινο ψηφοδέλτιο. Για να διαδώσουμε ακόμα πιο πλατιά το κάλεσμα συστράτευσης, για να είναι επιτυχημένες οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις όπως στο Σύνταγμα την Τετάρτη 3 Ιούλη.


Χωρίς να λογαριάζουμε κούραση και χρόνο αυτές τις λίγες μέρες, αλλά και χωρίς να «χανόμαστε στα πολλά», θα κάνουμε τη νύχτα μέρα. Με τα ψηφοδέλτια στο χέρι, με τον «Ριζοσπάστη», με τα φυλλάδια του Κόμματος θα φτάσουμε ξανά σε χιλιάδες εργαζόμενους, όχι για να ξεκινήσουμε μια συζήτηση από την αρχή, αλλά για να φτάσουμε στο διά ταύτα: Στο «ναι, θα ψηφίσω ΚΚΕ!». 

Αλλωστε, τα διλήμματα είναι δεδομένα, ενώ καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι αυτό που κρίνεται για το λαό δεν είναι ποια θα είναι η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, αλλά πώς θα ενισχυθεί η αντίσταση απέναντί της, πώς το ΚΚΕ θα βρεθεί πιο ψηλά για να φουντώσουν οι αγώνες την επόμενη μέρα, για να οργανωθεί η λαϊκή διεκδίκηση.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύς ακόμα κόσμος που η συζήτηση μαζί του έχει μείνει στη μέση. Είναι πολλοί εκείνοι που προβληματίζονται, που ακούνε με ενδιαφέρον το κάλεσμά μας. Εργαζόμενοι που τις προηγούμενες μέρες κοντοστάθηκαν στην εξόρμηση για να πάρουν σκεπτικοί το φυλλάδιο, που ρώτησαν για τις θέσεις του Κόμματος. Εργατοϋπάλληλοι που έχουν διάθεση να συζητήσουν, που τους είδαμε να κουνούν συγκαταβατικά το κεφάλι όταν τους μιλήσαμε στην περιοδεία μέσα στο εργοστάσιο, στο γιαπί, στο γραφείο κ.α. Αλλοι που βρέθηκαν για πρώτη φορά σε κάποια από τις εκατοντάδες συγκεντρώσεις ή συσκέψεις μας και εξέφρασαν την αγωνία τους για το αύριο, δήλωσαν μπουχτισμένοι από τον αποκρουστικό σκυλοκαβγά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. 

Ανθρωποι που στη μάχη των ευρωεκλογών φάνηκαν έτοιμοι να ξεπεράσουν προκαταλήψεις, δεν έκρυψαν τη συμπάθειά τους για το ΚΚΕ, πήραν ψηφοδέλτια από τις Οργανώσεις του Κόμματος, ανεξάρτητα αν τελικά έφτασαν μέχρι την κάλπη.
Στοχευμένα λοιπόν πρέπει να φτάσουμε με το ψηφοδέλτιο άνθρωπο τον άνθρωπο όχι μόνο σε όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το Κόμμα, αλλά και σε εκείνους που μας είπαν «ναι, χρειάζεται το ΚΚΕ να βγει ενισχυμένο», όμως οι ίδιοι δεν είναι αποφασισμένοι να κλείσουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τις αυταπάτες και τα ψευτοδιλήμματα.

Στοχευμένα το ψηφοδέλτιο του Κόμματος πρέπει να διακινηθεί και σε ανθρώπους που στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αν και με βαριά καρδιά, που δοκίμασαν την ψυχρολουσία βλέποντας τη ΝΔ να παριστάνει τη δικαιωμένη δύναμη και τώρα σκέφτονται να απέχουν, αναγνωρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δικαίωσε τις αντιλαϊκές πολιτικές και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εκεί άλλωστε συναντάμε εργαζόμενους που αναγνωρίζουν την αξία που θα έχει την επόμενη μέρα η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Το ίδιο ισχύει και με εργαζόμενους που το 2015 είχαν εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως στις πρόσφατες εκλογές δεν τον στήριξαν, προτιμώντας να απέχουν. Ανάμεσά τους συναντάμε αρκετούς που πείθονται να στηρίξουν το ΚΚΕ, αφού έχουν γνήσια ανησυχία για τους αγώνες που πρέπει να οργανωθούν την επόμενη μέρα.

Με πείσμα και αποφασιστικότητα πρέπει να απαιτήσουμε την ψήφο από όσους στήριξαν το ΚΚΕ έστω και σε μία από τις τρεις κάλπες του Μάη. Να πείσουμε ότι σήμερα δεν χωράει καμιά χαλαρότητα. Να αναδείξουμε ότι η αποχή στο όνομα δυσκολιών λόγω καλοκαιριού και άλλων εμποδίων δεν είναι «ουδέτερη» στάση.

Είναι στάση που αντικειμενικά ενισχύει το μπλοκ των αστικών κομμάτων, δηλαδή των μνημονίων διαρκείας, δίνει «πράσινο φως» στην αυριανή αντιλαϊκή κυβέρνηση και τους κολαούζους της. Είναι στάση που θα δυσκολέψει το εργατικό - λαϊκό κίνημα την επόμενη μέρα. Ειδικά αυτοί οι ψηφοφόροι του Κόμματος μπορούν και πρέπει να κάνουν το «κάτι παραπάνω», να αναλάβουν δουλειά, να διακινήσουν και οι ίδιοι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, να διαδώσουν πλατιά το κάλεσμα.

Οι μέρες που απομένουν λοιπόν απαιτούν καλό σχέδιο. Με κάθε τρόπο, εξουδετερώνοντας εμπόδια λόγω της εποχής, οργανώνουμε την παρέμβασή μας, διαδίδουμε πλατιά το κριτήριο ψήφου, αυτό της επόμενης μέρας, της σημασίας που έχει να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ για να νιώσει και πιο δυνατός ο ίδιος ο λαός. Με τα ψηφοδέλτια στο χέρι φτάνουμε σε χώρους δουλειάς και λαϊκά σπίτια, βάζουμε «στοίχημα» να μην πάει χαμένη ούτε μία ψήφος εργαζόμενου. Η μάχη δίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Του
Θέμη ΓΚΙΩΝΗ*
*Ο Θ. Γκιώνης είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου της ΕΠ Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου