Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Μια όμορφη βραδιά με συναγωνιστές που δίνουν στο πλευρό του Κόμματος τη μάχη των εκλογών


Μια ζεστή βραδιά μοιράστηκαν το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιούνη στο αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό άνθρωποι που έδωσαν στο πλευρό του Κόμματος τη μάχη των ευρωεκλογών και των εκλογών για την τοπική διοίκηση και συνεχίζουν με τη μάχη των βουλευτικών εκλογών, προσκαλεσμένοι στην φροντισμένη από κάθε άποψη εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕ του Κόμματος.


Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος στον χαιρετισμό του (διαβάστε παρακάτω) σημείωσε ότι ήταν πολύτιμη η βοήθεια τους και πως «στις 7 του Ιούλη δεν κρίνεται η διαφορά της ψαλίδας του διπολισμού. Κρίνεται τι αντιπολίτευση θα υπάρχει μέσα στη Βουλή και μέσα στον λαό απέναντι στη συντηρητική πολιτική όλων των αστικών κομμάτων. Κρίνεται αν το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη δύναμη να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων». Ανακοίνωσε επίσης ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος, για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, τίθεται η Αλέκα Παπαρήγα και στη 12η τιμητική θέση ο Θάνος Μικρούτσικος.

«Κοινωνοί» όμορφων στιγμών με συζήτηση, ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων προβληματισμών, με καλή μουσική, καλό φαγητό και ποτό, έγιναν άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, εργάτες του χεριού και του πνεύματος, ανανεώνοντας με ανανεωμένη ορμή και διάθεση τη δέσμευση για ένταση των προσπαθειών μέσα στον επόμενο μήνα ώστε να κερδηθούν ακόμα περισσότερες συνειδήσεις, να εκφραστεί και στην κάλπη η αδιαμφισβήτητη εκτίμηση που ο λαός θρέφει για τη στάση, τη δράση του ΚΚΕ.

Στην όμορφη εκδήλωση το «παρόν» έδωσαν ηθοποιοί, τραγουδοποιοί, μουσικοσυνθέτες, σκηνοθέτες, εικαστικοί, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιστασιακοί, άνθρωποι από τον αθλητισμό, την Τοπική Διοίκηση κ.α..
Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν:

Από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών οι πανεπιστημιακοί Μιχάλης Μερακλής και Νίκος Γελαδάς, καθώς και οι Άγγελος Αντωνόπουλος, Παύλος Ορκοπουλος, Μπέτυ Βαλάση, Κώστας Καζάκος, Φίλιππος Σοφιανός, Νικολέτα Βλαβιανού, Δημήτρης Αρώνης, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου, Τάσος Σωτηράκης, Τιτίκα Σαριγκούλη, ο Δημήτρης Τζουμάκης, ο Γιώργος Ηλιόπουλος.  Επίσης ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Λουκάς Θάνος, ο Χρήστος Κολοβός, ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης, η Γιώτα Βέη, ο Στάθης Δρογώσης, η Ερωφύλλη, ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης, ο Νίκος Μποφίλιος, ο Σταύρος Ξένος, η Ευα Φάμπα, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Γρηγόρης Βασίλας, ο Βασίλης Γισδάκης, ο Σταμάτης Μπερής, η Λυδία Αγγελοπούλου, η Κατερίνα Στικούδη. Ο Τάκης Βαρελάς, ο Δημήτρης Ταλαγάνης, ο Κώστας Βάκκας, ο Σταύρος Τσακίρης και ο Κώστας Τσιάνος.

Από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ο Γ. Ντουνιαδακης, ο Γ. Ροΐδης, ο Τ. Φωτιαδης, ο Μ. Τσαρδάκης, ο Χρ. Σαλταπίδας, ο Πρ. Αδαμόπουλος, ο Γ. Μαραγκουδάκης, ο Γ. Αγγέλου, ο Σ. Βαπορίδης, ο Αλ. Κορωνάκος, ο Ν. Παπαναστάσης, ο Μ. Μιχαήλ και άλλοι.

Οι δημοσιογράφοι Σεμίνα Διγενή, Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάννης Καραλής, Μιχάλης Λεάνης και πολλοί ακόμα.
Η πρώην αντιπρόεδρος της ΟΓΕ Άσπα Μανδηλαρά.
Ο προπονητής Γκεόργκι Πομάσκι.
Ο Οικονομολόγος και πρώην Υπουργός Χάρης Παπαμάργαρης.
Ο Κώστας Παπασωτηρίου, υποψήφιος με το ΚΚΕ, η Αριάδνη Αλαβάνου, ο οικονομολόγος Γιάννης Μηλιός. Η Βίκυ Αράπη, πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ.
Επίσης οι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πάτρας Κώστας Πελετίδης, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος.

Τη ζεστή βραδιά πλαισίωσαν με όμορφες μελωδίες και τραγούδια, μουσικό σχήμα που αποτελούνταν από τους Αποστόλη Μωραΐτη (ούτι, φωνή), Λευτέρη Κουάντα (κιθάρα, φωνή), Παύλο Παπαναστασάτο (βιολί), Πάνο Γαλάνη (μπουζούκι, φωνή), Περικλή Μαλακατέ (μπάσο) και Ερση Φτούλη (φωνή). Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν πήρε το μικρόφωνο η Γιώτα Βέη, τραγουδώντας παραδοσιακούς δημοτικούς σκοπούς. Αργότερα στη σκηνή ανέβηκαν ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης με τον Βασίλη Γισδάκη, που ερμήνευσαν την «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου» σε ποίηση Κ. Βαρναλη, τιμώντας, όπως είπαν, την παρουσία στην εκδήλωση του συνθέτη του κομματιού Λουκά Θάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου