Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Να μην περάσει η παραπλάνηση του λαού


Να δυναμώσει ο αγώνας για ανάκτηση των απωλειών

Το ΚΚΕ θα επιμείνει στην αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων-διαχειριστών του καπιταλιστικού συστήματος για να μην περάσει η παραπλάνηση του λαού και να γίνει συνείδηση η αναγκαιότητα ανατροπής αυτής της άθλιας κατάστασης.
 Θα επιμείνουμε για να ανέβει πολύ ψηλά η απαιτητικότητα και η διεκδικητική ικανότητα των εργαζομένων, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέδειξε μια σειρά παραπλανήσεις που επιχειρούνται από την κυβέρνηση, σημειώνοντας: 
  • Ο ΕΝΦΙΑ δεν έπεσε από τον ουρανό, έχει τη δική του ιστορία. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011 άνοιξε το δρόμο με το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Τον ολοκλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2013, τον θωράκισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον συνεχίζει τώρα η ΝΔ. Ο ΕΝΦΙΑ επιβλήθηκε ως ένας σκληρός φόρος σε ένα πολύ άδικο σύστημα μέσω του οποίου συγκεντρώνονται δισ. ευρώ από τους ανθρώπους του μόχθου για να εξυπηρετούνται τα «ματωμένα» πλεονάσματα και το μεγάλο κεφάλαιο. 
  • Ο ΕΝΦΙΑ έχει σημαντικό μερίδιο στη χρεοκοπία εκατοντάδων χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών που χάνουν 2,5 δισ. ευρώ περίπου το χρόνο και επιχειρείται μια συντονισμένη προσπάθεια να εγκλωβιστεί η λαϊκή σκέψη στη διατήρηση και μονιμοποίηση τέτοιων άδικων φόρων. Το ΚΚΕ ενδιαφέρεται ακόμα και για τη μικρή ανακούφιση του λαού και τοποθετείται με «Παρών» γιατί απαιτεί κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά και διεκδικεί αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτά περιλαμβάνονται και στις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ. 
  • Ακούσαμε πολλά για τη βιώσιμη ανάπτυξη για όλους, τόσο για εκμεταλλευόμενους όσο και για εκμεταλλευτές. Αυτές οι προσεγγίσεις είναι εκτός πραγματικότητας, όπως και τα περί «κοινωνικής δικαιοσύνης». 
Τέλος, ο Γ. Μαρίνος κατήγγειλε και από το βήμα της Βουλής τη δικαστική απόφαση για μείωση της ποινής του δολοφόνου του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, Κορκονέα, τονίζοντας ότι προκαλεί το αίσθημα δικαίου του λαού και της νεολαίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου