Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Στα άκρα η Τουρκία


 Σχεδιάζει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας



Έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή νοτίως του Καστελόριζου εξακολουθεί να σχεδιάζει η Άγκυρα. Στόχος του τουρκικού καθεστώτος είναι να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο των παζαριών και των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή.
Επόμενος στόχος της Άγκυρας αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, το τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, η οποία μπαίνει «σφήνα» στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, στερώντας από την Τουρκία την «πρόσβαση» στην Ανατολική Μεσόγειο.




Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Τουρκία, στη «ΝΑVΤΕΧ 838/19», την οποία δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Militaire.gr», όλη η ευθύνη για τη ναυσιπλοΐα ανήκει στο σταθμό της Αττάλειας. Προσθέτει δε ότι όσα μηνύματα εκδίδονται από το σταθμό της Λάρνακας, δεν έχουν καμία ισχύ αφού «η Κύπρος που αναφέρεται στην “Larnaca NAVWARN NR MA48-375/19” δεν είναι το αρχικό κράτος που ιδρύθηκε το 1960».
Ως εκ τούτου, η Τουρκία δηλώνει ότι «ο όρος “Κύπρος” δεν έχει καμία μορφή αναγνώρισης με βάση τις υποχρεώσεις της Τουρκίας, που απορρέουν από τη Συνθήκη Εγγύησης και τη Συνθήκη περί ιδρύσεως του 1960».
«Οι προσπάθειες νομιμοποίησης των παρανόμων ισχυρισμών της κυβέρνησης της Ελλάδας μέσω του “Larnaca NAVWARN NR MA48-375/19” είναι άκυρες και δεν θα γίνουν δεκτές ούτε από την Τουρκία», καταλήγει η τουρκική «Navtex».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στα ανοιχτά της Κύπρου παραμένουν τα γεωτρύπανα «Γιαβούζ» και «Φατίχ» περιμένοντας εντολές από την κυβέρνηση Ερντογάν. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου