Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΝΑΤΟ το σπίτι μας, μεντεσές το μενού μας


Εδώ και τρεις μέρες παρακολουθούμε ένα κακοπαιγμένο θεατράκι με ατάλαντους ηθοποιούς. Τίτλος «το ιρανικό τάνκερ και ο μεντεσές».

Η υπόθεση ξετυλίγεται από τις Αρχές του Γιβραλτάρ όταν  απορρίψαν το αίτημα των ΗΠΑ για εφαρμογή αμερικανικών κυρώσεων σ’ ένα ιρανικό σούπερ τάνκερ (τρομοκρατικό κατά την άποψή τους) που τόλμησαν οι αδαείς να επιτρέψουν τον απόπλου του. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Μάικ Πομπέο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλιώς γεράκι, αλλιώς ο
τιμωρός: «Μη τολμήσετε να βοηθήσετε το τάνκερ να φτάσει στη Συρία θα έχετε κυρώσεις». Αλλοίμονο σ’ όποιον παρακούσει τις εντολές της Υπερδύναμης. Θα του απαγορεύσει διαπαντός την είσοδο στις ΗΠΑ και θα ανακηρυχτεί σε persona non grata. Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Τέρμα τα κοκτέιλ, τέρμα οι βόλτες στο Μανχάταν και τα ψώνια στο Bergdorf Goodman, γιατί να σας βγάλει από το ΝΑΤΟ δεν γίνεται, θα χάσει τους καλύτερους πελάτες του.

Δεύτερος ρόλος: Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Εμείς έχουμε στείλει ένα μήνυμα σαφές ότι δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να διευκολύνουμε τη μεταφορά αυτού του πετρελαίου στη Συρία». Ρόλος αποφασιστικός και ξεκάθαρος «ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς».
Τον υποβολέα έχει αναλάβει το Ισραηλινό κράτος και ο φίλος μας Νετανιάχου.




Αφού αναλύσαμε την υπόθεση του έργου, πάμε στα πραγματικά δεδομένα.

1.Το Ιρανικό τάνκερ αίτημα ελλιμενισμού σε ελληνικό έδαφος δεν έχει υποβάλει.

2.Το λιμάνι της Καλαμάτας τέτοιο μέγεθος καραβιού δεν χωράει.

3.Γιατί να προτιμήσει ευρωπαϊκό εχθρικό έδαφος και όχι της Αλγερίας της Τυνησίας ή του Λιβάνου πχ.

4.Το φορτίο (πετρέλαιο) άνετα μπορεί να παραδοθεί και εν πλω εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Κανένας ναυτικός νόμος δεν εμποδίζει την παράδοση παραλαβή του. Ρωτήστε και τους εφοπλιστές μας ξέρουν αυτοί έχουν εμπειρία.

Αν δεν ήτανε τόσο σοβαρό, ότι το κράτος έχει συνέχεια (οι προηγούμενοι ριζοσπάστες φρόντισαν οι σχέσεις μας να είναι πιο δυνατές από ποτέ κατά τον κ. Πρέσβη) στην εμπλοκή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και δράσεων του ΝΑΤΟ στη περιοχή που την πληρώνουν πάντα οι λαοί, θα μπορούσε να ανέβει και στην Επίδαυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου