Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Ολοι στη μάχη για την πανελλαδική απεργία την Τρίτη 24/9


Κάθε μέρα και κάθε ώρα που απομένει μέχρι την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη αξιοποιούν συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας, προετοιμάζοντας την κινητοποίηση ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο.

Με συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίας και σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, που κλιμακώνεται με νέο χτύπημα σε Συλλογικές Συμβάσεις και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και στις χωρίς τέλος προσπάθειες των εργατοπατέρων της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν το απεργιακό μέτωπο.
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια.

Στον Πειραιά, την ίδια ώρα, στην πύλη της COSCO στο λιμάνι (ΣΕΜΠΟ, Νέο Ικόνιο).

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Απόφαση για απεργία στις 24/9 έχουν πάρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Εργατικά Κέντρα (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, Πάτρας, Εύβοιας κ.ά.) και μεγάλες Ομοσπονδίες.
Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Ελλάδας και στο ΠΑΜΕ εκφράζει το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

«Στις 24 του Σεπτέμβρη δίνουμε μαζικό, μαχητικό "παρών" στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα», τονίζει το ΠΑΜΕ. Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν «ενάντια στον "αναπτυξιακό" νόμο της κυβέρνησης που δίνει "γην και ύδωρ" στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Οσο για τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, ο οποίος επιδίδεται όλες αυτές τις μέρες σε αλισβερίσι με την κυβέρνηση, πιστός στο ρόλο του στυλοβάτη της αντεργατικής πολιτικής, το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει: «Δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και στον απεργοσπαστικό σχεδιασμό της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ!».

Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη στην Αττική

Με στόχο την οργάνωση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντεργατική επίθεση, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και συνδικαλιστών, τη Δευτέρα 30/9 στις 6.30 μ.μ., στο Θέατρο «Διάνα» (Ιπποκράτους 7, Αθήνα). Με ανακοίνωσή της απευθύνεται σε κάθε συνδικάτο, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, καλώντας «όλοι μαζί να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους να βάλουν τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστικούς αγώνες στο γύψο».

Συνεχής ενίσχυση του απεργιακού μετώπου

Αυξάνονται συνεχώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης, ενισχύοντας το ενιαίο απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα σε όλη τη χώρα, κόντρα στο άθλιο υπονομευτικό σχέδιο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.

Απεργιακές αποφάσεις για τις 24/9 έχουν πάρει οι εξής δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις:
-- Τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πειραιά, Εύβοιας, Πάτρας, Λάρισας, Λιβαδειάς, Κορίνθου, Τρικάλων, Θεσπρωτίας, Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, Σάμου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Λαμίας, Αρτας, Νάουσας, Αγρινίου, Ιωαννίνων, Φωκίδας, Λέσβου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Αμαλιάδας, Κέρκυρας.
-- Οι Ομοσπονδίες: Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), Λογιστών (ΠΟΛ), Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ), Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ), Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ), Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΟΤΟΕ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΠΟΕ), Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ), Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών.
24ωρη απεργία την Τρίτη έχουν κηρύξει επίσης η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, ενώ τα ΔΣ των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο και τα ΜΜΕ αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) για την ίδια μέρα.

Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αποφάσεις να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία στις 24 Σεπτέμβρη πήραν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ (ηλεκτρικός), το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (οδηγοί μπλε λεωφορείων), το Σωματείο Τεχνικών ΟΑΣΑ (τεχνικοί μπλε λεωφορείων) και η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).
Τη μέρα της απεργίας δεν θα κυκλοφορήσει κανένα από αυτά τα μέσα συγκοινωνίας.

Παράλληλα οι ταξικές δυνάμεις, στο κάλεσμά τους προς τους εργαζόμενους του κλάδου, υπογραμμίζουν ότι «οι συνάδελφοι σε όλο το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών, με βάση την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, των σωματείων, αλλά και της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν με 24ωρη απεργία».
Δεμένα θα παραμείνουν επίσης όλα τα καράβια, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 6 π.μ. της Τρίτης μέχρι τις 6 π.μ. της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου