Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

 Αγωνιζόμαστε, πιασμένοι γερά χέρι-χέρι 
με την εργατική τάξη και τη νεολαία 
για να κάνουμε τα όνειρα 
                          πραγματικότητα


Κάθε νέος και νέα που αισθάνεται απέχθεια απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα έχει τη δική του θέση στη μάχη μαζί μας, με το βλέμμα καρφωμένο στην αλλαγή, στη νέα κοινωνία που έχουμε ανάγκη, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Το κάλεσμα της κεντρικής πολιτικής συγκέντρωσης στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» προς τους χιλιάδες νέους και νέες, τους χιλιάδες λαού που κατέκλυσαν την κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ στη σημερινή, κορυφαία στιγμή του.
Με τον «Υμνο της ΚΝΕ» να αντηχεί στα μεγάφωνα καθώς έφταναν οι προσυγκεντρώσεις στο χώρο της Κεντρικής Σκηνής, άρχισε η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του 45ου Φεστιβάλ, όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και χαιρετισμό απηύθυνε νωρίτερα ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος (Δείτε το χαιρετισμό του Ν. Αμπατιέλου ΕΔΩ).

Χιλιάδες νέοι και νέες, χιλιάδες κόσμου συνέρρεαν απ' όλες τις γωνιές του πάρκου στην Κεντρική Σκηνή που γέμισε ασφυκτικά. Τα τραγούδια δυναμώνουν κι οι σημαίες ανεμίζουν στο ρυθμό τους: «Οταν σφίγγουν το χέρι», «Ηρωες», «Τα οχυρά της Νάουσας». Κι ο κόσμος συνεχίζει να 'ρχεται, να πυκνώνει, τόσο που η συγκέντρωση άπλωσε όχι μόνο στην Κεντρική Σκηνή, αλλά και στον χώρο του Πολιτισμού, στο Βιβλιοπωλείο, μέχρι και στην κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ.

Από τα μεγάφωνα ακούγεται το κάλεσμα: «Τώρα με το ΚΚΕ, ανατρεπτικά, τολμηρά, αισιόδοξα! Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για τη νεανική έφοδο στο μέλλον για τον νέο κόσμο, τον σοσιαλισμό! Η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ είναι φάρος ελπίδας για την πλειοψηφία της νεολαίας. Παίρνουμε θέση μάχης δίπλα στο ΚΚΕ παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης».

Και στο βήμα ανεβαίνει ο Νίκος Αμπατιέλος και ο κόσμος τον υποδέχεται με το σύνθημα «Αγώνας, γνώση, τόλμη κι αντοχή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» και «η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλη», ενώ λίγο μετά, όταν στο βήμα ανέβηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η συγκέντρωση δονήθηκε από τα συνθήματα «ΚΚΕ το Κόμμα σου λαέ» και «ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το Κάπα Κάπα Έψιλον στην πρωτοπορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου