Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Απεργιακή ετοιμότητα



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Σε απεργιακή ετοιμότητα ενάντια στην κυβερνητική επιχείρηση να μπει στο γύψο η συνδικαλιστική δράση 

Σε απεργιακή ετοιμότητα καλούν Ομοσπονδίες και Σωματεία ανταποκρινόμενα στο κάλεσματου ΠΑΜΕ για απεργιακή απάντηση στη βρώμικη
επιχείρηση της κυβέρνησης να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία.



Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας που θέλει να διασφαλίσει "σιγή νεκροταφείου". Συνδέεται με την όξυνση της επίθεσης ενάντια σε όλες τις πλευρές της ζωής των εργαζομένων. Παίρνουν μέτρα καταστολής γιατί έχουν να υλοποιήσουν σκληρά αντεργατικά μέτρα». (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά). 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών  καλεί «άμεσα να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, για λήψη απεργιακής απόφασης όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία». (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών αναφέρει: «Η κυβέρνηση επιδιώκει να υψώσει τοίχο σε εργαζόμενους που θέλουν να οργανωθούν στα σωματεία τους, που επιλέγουν το συλλογικό δρόμο διεκδίκησης, στην ενεργή συμμετοχή τους. Επιχειρεί ένα σχέδιο καθυπόταξης των σωματείων στην εργοδοσία και τα συμφέροντά της με την πλήρη αλλαγή του χαρακτήρα τους» (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά). 

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου αναφέρει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας από ‘κει που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας τη θέληση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων, σχεδιάζει να φέρει στη βουλή τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στα συνδικάτα». (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά).

Να σημάνει συναγερμός σε κάθε καράβι, παντού. Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική οργάνωση, τα δικαιώματα μας έχουν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες», τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καλώντας «άμεσα να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των ναυτεργατικών σωματείων και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, για λήψη απεργιακής απόφασης όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!» (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά). 

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσαν το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Αργολίδας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου