Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση για τα θλιβερά γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας


Τα σημερινά επεισόδια στο ΚΥΤ της Μόριας, που είχαν ως αποτέλεσμα το θλιβερό γεγονός του θανάτου μιας γυναίκας και ενός μωρού, είναι μια ακόμη τραγική συνέπεια της βαρβαρότητας που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες σε αυτά τα σύγχρονα κολαστήρια. Αποδεικνύουν περίτρανα ότι μια και μόνο είναι η λύση.

Να σταματήσει ο διπλός εγκλωβισμός για πρόσφυγες και μετανάστες και να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και σε όλη την Ελλάδα. Να μεταφερθούν σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματα τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την απάνθρωπη και επικίνδυνη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και στη χώρα.

Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

1 σχόλιο:

  1. «Το απόγευμα της Κυριακής ξέσπασαν δύο φωτιές, η μία εκτός του hotspot η οποία σβήστηκε σε λίγα λεπτά και η άλλη λίγο μετά εντός του hotspot από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σίγουρα όμως όχι από επεισόδια. Η φωτιά ξεκίνησε κοντά ή μέσα σε ένα κοντέινερ. Επεκτάθηκε γρήγορα και έκαψε ολοσχερώς 8 κοντέινερ και 12 στο σύνολο. Επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 2, μία μητέρα και ένα παιδί, αλλά είναι πολύ πιθανόν να είναι παραπάνω. Οι πρόσφυγες προσέτρεξαν να σβήσουν τη φωτιά και η αστυνομία επιτέθηκε με δακρυγόνα για να τους διώξει, την ώρα που έμπαινε ένα πυροσβεστικό. Αυτό εξόργισε τον κόσμο ο οποίος επιτέθηκε στο πυροσβεστικό. Έγιναν επεισόδια σε διάφορα σημεία του ΚΥΤ με την αστυνομία, τα οποία συνεχίζονται σποραδικά μέχρι τώρα στους ελαιώνες (όπου υπάρχουν σκηνές). Ο κόσμος εκκένωσε τον χώρο και πολλοί νοσηλεύονται στο ιατρείο των Ιατρών Χωρίς Σύνορα που βρίσκεται ακριβώς απ’ έξω. Επίσης πολλά άτομα έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι σχετικά ήρεμα, αλλά η αστυνομία διώχνει τον κόσμο που έχει μαζευτεί για να βοηθήσει (εργαζόμενες, διερμηνείς και αλληλέγγυοι) και έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο hotspot από την πόλη».
    Καταγγελία των εργαζόμενων στην Μόρια:

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου