Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

''Odeon Μακεδονία': Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας


Οι εργαζόμενοι του ''Odeon Μακεδονία'', με τη στήριξη του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ), δίνουμε δυναμικό "παρών" στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας (3 μηνών), μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και χρόνια κοροϊδία από την εργοδοσία.
Εργαζόμαστε καθημερινά με πλήρη επαγγελματισμό παρά την οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρισκόμαστε, την ώρα που η εργοδοσία προκλητικά αδιαφορεί για την κατάστασή μας. Καμία επίσημη ενημέρωση, καμία διάθεση να γίνει συνεπής στις υποχρεώσεις της. Παρά μόνο ευχολόγια και γενικότητες. ''Θα γίνει προσπάθεια για το κάτι παραπάνω…'', ''Από Δευτέρα θα δούμε…'' κ.ο.κ.

Ζητούμε συμπαράσταση και αλληλεγγύη από το λαό της Θεσσαλονίκης, που κατανοεί πως πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που μας εγκλωβίζει, μας καθιστά ανήμπορους να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά και να ζήσουμε αξιοπρεπώς εμείς και οι οικογένειές μας. Μια κατάσταση δηλαδή, που μπορεί να τη ζει και ο ίδιος!

Παλεύουμε ενάντια στο ''αναπτυξιακό'', αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, η οποία εντείνει την επίθεσή της στους εργαζόμενους, δίνοντας παράλληλα δώρα και διευκολύνσεις στη μεγαλοεργοδοσία. Συνεχίζει από εκεί ακριβώς που σταμάτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, στην υποτιθέμενη ''ανάπτυξη για όλους''.

Η ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, η θέληση επιβολής σιγής νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, με τον οποίο γίνεται ξεκάθαρη προσπάθεια αποδυνάμωσης και υποταγής του εργατικού κινήματος, αλλά και τα προνόμια που προσφέρονται στο κεφάλαιο, όπως η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η πλήρης απουσία προστασίας του Περιβάλλοντος, δείχνουν το αληθινό πρόσωπο της "δίκαιης" ανάπτυξής τους. Από κοντά και η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, με το παράρτημά της στο εργατικό κέντρο Θεσ/νίκης, κάνει ότι περνάει από το χέρι της, για να υπονομεύσει κάθε αγωνιστική διάθεση στο κίνημα.

Μετά από δέκα χρόνια ύφεσης και τρία μνημόνια που πλήρωσε κάθε εργατική οικογένεια, δεν θα χρεωθούμε την ανάπτυξή τους!

Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτήν την κατάσταση! Απαιτούμε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων μας! Απαιτούμε να πληρωνόμαστε στην ώρα μας! Σταθερή δουλειά, με πλήρη και ολοκληρωμένα δικαιώματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου