Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019

Το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, στην Χαλκιδική

Καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Χαλκιδικής

Την ώρα που πανελλαδικά μια σειρά σωματεία, ΕΚ και Ομοσπονδίες διαδήλωναν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ συνεχίζει τη νόθευση των διαδικασιών στο συνδικαλιστικό κίνημα, θέλοντας να μετατρέψει τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες σε παραμάγαζα των εργοδοτών.

Πιο συγκεκριμένα:
 
Στο Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής εδώ και 2 χρόνια να εγγραφεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής. Μετά από πολλές προφάσεις και νομικά κωλύματα, πριν 6 μέρες η διοίκηση του ΕΚΧ παρέλαβε τον φάκελο με όλα τα νόμιμα έγγραφά μας. Αρχικά μας είπαν ότι είμαστε εκπρόθεσμοι, μετά ότι θα μας εγγράψουν για το επόμενο συνέδριο και μετά ότι θα δώσουν το δικαίωμα να συζητηθεί το θέμα αυτό στο συνέδριο που έγινε σήμερα.

Και εδώ αρχίζει ο τραγέλαφος:

Όταν έφτασε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το ΕΚΧ και οι εκπρόσωποι του σωματείου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων επιδίωξαν να μπουν μέσα στο κτίριο του ΕΚΧ, εκεί παρατάχθηκαν φουσκωτοί "συνδικαλιστές" στην πόρτα, που δίπλα τους είχαν σεκιουριτάδες και παραδίπλα τους αστυνομικούς.

Οι εργατοπατέρες του ΕΚΧ μάς αντιμετώπισαν ως εγκληματίες, άρχισαν πάλι τις υπεκφυγές, "θα μπείτε όταν αρχίσει η διαδικασία του συνέδριου" και αλλά τέτοια, χωρίς επί της ουσίας να μας επιτρέψουν να περάσουμε την πόρτα της εισόδου.

Τελικά το συνέδριο-φαρσοκωμωδία έγινε με διαδικασία εξπρές μέσα σε μισή ώρα και μετά ψήφισαν οι μερικές δεκάδες αντιπρόσωποι. Στη συνέχεια κλειδώθηκαν σε μια αίθουσα μαζί με τη δικαστική αντιπρόσωπο και μόνο μετά από τη συνεχή επιμονή μας, άνοιξαν τις κλειδωμένες πόρτες και δέχτηκαν να παραλάβουν την ένστασή μας για την απαράδεκτη διαδικασία αποκλεισμού του σωματείου μας.

Γιατί το κάνουν αυτό;

Γιατί θέλουν σωματεία και ΕΚ νεκροταφεία σιωπής, που δεν θα υπάρχει διάλογος, αντιπαράθεση και μέσα από αυτά να καταλήγονται οι αποφάσεις για το τι θα κάνουμε.

Γιατί είναι ταγμένη με τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων, των μεγαλοξενοδόχων και δεν θέλουν να υπάρχει καμία ενοχλητική φωνή που να εμποδίζει το ρόλο τους.

Γιατί τους ενδιαφέρουν μόνο τα κουκιά, πώς θα ξαναπιάσουν τις καρέκλα, πόσους αντιπροσώπους θα βγάλουν για το συνέδριο της ΓΣΕΕ για να συνεχίσουν τη δουλειά τους, να υπηρετούν τη μεγαλοεργοδοσία και την εκάστοτε κυβέρνηση.

Άραγε τι φοβόντουσαν τόσο πολύ (οι κατά τα άλλα υπερασπιστές της δημοκρατίας) και δεν άφησαν τον εκπρόσωπό μας να μιλήσει στο σώμα του συνεδρίου;

Μήπως γι' αυτό έρχεται τώρα ο φίλος, ο υπουργός Εργοδοσίας Βρούτσης και φέρνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε να μην χρειάζεται ούτε να συνεδριάζουν;

Χρειάζεται όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι του νομού μας να απομονώσουν αυτή τη σαπίλα. Χρειάζεται να οργανωθούμε σε ταξικά συνδικάτα που θα αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της κάθε κυβέρνησης, θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας, θα δώσουν άλλη πνοή και κατεύθυνση στη δράση και του ΕΚΧ.

Οι εργατοπατέρες του ΕΚΧ τελικά θα εγγράψουν θέλουν, δεν θέλουν το σωματείο μας και τότε θα έχουν πραγματικό αποκούμπι στις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους όλοι οι εργαζόμενοι της Χαλκιδικής.

Δηλώνουμε ότι ούτε οι κλειδωμένες πόρτες ούτε η ασφάλεια και οι μπράβοι θα μας σταματήσουν από το να γίνονται πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες στα συνδικάτα και στο ΕΚΧ.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα της κυβέρνησης

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Χαλκιδικής
Βίντεο
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου