Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Τα συνδικάτα δεν είναι Facebook να πατάς like και dislike


-Παναγόπουλε, εργατοπατέρα-ααα…

Έτσι ξεκίνησε την κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης στα Προπύλαια ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Και συνέχισε λέγοντας για αυτόν και την παρέα του (Καραγεωργόπουλος, Κουτσούκης και άλλοι) πως έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να βάλουν εμπόδια στα σωματεία, αλλά δεν τους πέρασε. Σήμερα είχε πανελλαδική απεργία.
Και συμμετείχαν χιλιάδες εργάτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, παρά τον ανοιχτά απεργοσπαστικό ρόλο της γραφειοκρατικής κλίκας της ΓΣΕΕ.




-Με το ΠΑΜΕ μωρέ τι θα κάνουμε;

Έλεγε ο βιομήχανος από το θεατρικό του ΠΑΜΕ στα τσιράκια του, πριν του επιτεθούν με… “σκαιό τρόπο” οι εργάτες και του χαλάσουν τα σχέδια.



Μην τους βλέπετε που γελάνε, κατά βάθος τους επιτίθενται και πονάνε


Και είχε απόλυτο δίκιο. Ούτε η διαλυτική στάση της ΓΣΕΕ στον ουρανό, ούτε τα απειλητικά σύννεφα στον ουρανό, ούτε το καρότο της ηλεκτρονικής δημοκρατίας από το σπίτι, ούτε το μαστίγιο της καταστολής με τις προσαγωγές οκτώ οικοδόμων, μπόρεσαν να κάμψουν την εργατική τάξη και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να κατέβουν μαζικά στο δρόμο και να δώσουν μια πρώτη απάντηση στο σχεδιασμό της κυβέρνησης. Και η μάχη άρχισε να δίνεται στις απεργιακές φρουρές από τα χαράματα.


Εικόνα έξω από το εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, σήμερα το πρωί

Ο Περράκης χαιρέτησε όσους πήραν αποφάσεις συμμετοχής κόντρα στο ρεύμα, κάνοντας ειδική μνεία στην 24ωρη απεργία των ναυτεργατών, που συνεχίζουν και αυτή την ώρα το δικό τους αγώνα στα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Για να δώσει στη συνέχεια την ατάκα της ημέρας, λέγοντας πως τα σωματεία δεν είναι προφίλ στο Facebook, να πατάς like και dislike, χωρίς να γίνεται ζωντανή, δημιουργική κουβέντα.

Την ίδια ώρα, απέναντι ακριβώς από την εξέδρα, βρισκόταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση της διοίκησης του ΕΚ Αθήνας, που θύμιζε στίχο του Άσιμου: μία διαδήλωση δέκα μικρόφωνα και τα μεγάφωνα στη διαπασών. Αλλά οι μάζες πουθενά και ας έκαναν φιλότιμη προσπάθεια κάτι εξωκοινοβουλευτικές ομάδες να της δώσουν όγκο -που είναι σα να προσπαθείς να δώσεις όγκο σε μια περούκα.


Και κάπου στο βάθος, προς την Κλαυθμώνος, 
υπάρχει μια μικρή συγκεντρωσούλα εργατοπατέρων

Η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ ξεδιπλώθηκε από την Πανεπιστημίου και τελείωσε στο Σύνταγμα. Στο δρόμο κάποιες επιχειρήσεις κατέβαζαν ρολά, γιατί φοβούνταν τάχα τα επεισόδια -εκτός κι αν είχαν ενημερωθεί στο ενδιάμεσο από το Protagon.




Οι τουρίστες πάντως είχαν τελείως διαφορετική γνώμη και φαινόταν να το διασκεδάζουν, τραβώντας φωτογραφίες και πλάνα από τη διαδήλωση.





Ρε παιδιά, χαλάτε το αφήγημα πως οι διαδηλώσεις διώχνουν τον τουρισμό. Αυτό δεν το σκέφτεστε δηλαδή;


Κατιούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου