Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Με αγώνες τιμούμε την παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ (ΣΕΑ) ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Η  Κυβέρνηση της ΝΔ με σημαία της  την «ανάπτυξη για όλους», προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο για τα λαϊκά στρώματα και τους συνταξιούχους, προσπαθεί να πετύχει  περίοδο χάριτος, στάση αναμονής των εργατών και των συνταξιούχων, με το επιχείρημα ότι «ως νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να τα κάνει όλα μέσα σε τρείς μήνες».
Την διατήρηση του αφορολόγητου στα 8636 ευρώ, την κατάργηση των ορίων ηλικίας στις συντάξεις χηρείας και την επαναφορά της αναπλήρωσής της στο 70%, την «συμβολική» μείωση του ΕΜΦΙΑ, και την επιστροφή των αναδρομικών, αν και όταν αυτή θα γίνει, για τα οποία υπερηφανεύεται η Κυβέρνηση, δεν τα πιστώνουμε ούτε στον «πόνο» που την έπιασε για τους συνταξιούχους, ούτε στην πίεση που δήθεν  άσκησαν οι αιτήσεις και οι όποιες προσφυγές, για την επιστροφή π.χ. των αναδρομικών.


 Όλα τα παραπάνω ήταν αποτελέσματα των αγώνων μας, των εκατοντάδων κινητοποιήσεων των συνταξιούχων, σε όλα τα χρόνια της κρίσης.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες.


Η κατάσταση στο σήμερα και το αύριο δεν θα είναι ίδια με το χθες, αλλά ούτε θα καλυτερέψει.

Η Κυβέρνηση πατάει και αξιοποιεί την «προίκα» που πήρε από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο των αντιλαϊκών-αντισυνταξιουχικών μέτρων, βάζοντας τον πήχη των στόχων της  στο ύψος που απαιτούν οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

 Ήδη έχει δώσει το στίγμα της με τους νόμους που ψήφισε κατακαλόκαιρα και  με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση, για να σαρώσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να επιβάλει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων, να δώσει και άλλες φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους.


Αξιοποιεί τον νόμο Κατρούγκαλου και όλη την αντιασφαλιστική νομοθεσία και προωθεί την πλήρη κατάργηση του Δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής ασφάλισης, την απόλυτη εμπορευματοποίηση της.

Με την προώθηση του συστήματος των «τριών πυλώνων» (εθνική σύνταξη, επαγγελματικά Ταμεία, Ιδιωτική ασφάλιση), προωθεί την εκμετάλλευση των αποθεματικών της Κοινωνικής ασφάλισης για ιδιωτικές επενδύσεις, μας ξαναγυρίζει στην εποχή των «Θαλασσοδανείων», που τώρα θα ονομάζονται «δημοσιονομικός χώρος»,  για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Εκεί ακριβώς στοχεύουν μακροπρόθεσμα η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25% και η ενίσχυση της κεφαλαιοποιητικής λειτουργίας του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), που προωθεί η Κυβέρνηση, δηλαδή η λειτουργία των Επαγγελματικών Ταμείων, που θα δημιουργήσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι Τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και άλλα επενδυτικά σχήματα.

Όμως η  Κυβέρνηση δεν φέρνει κάτι καινούργιο. Αυτό επιβάλλουν οι στόχοι που από το 2012 έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα ασφαλιστικά συστήματα, ώστε στο μέλλον  τα συνταξιοδοτικά συστήματα να εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τις εισφορές, τους φόρους και την αποταμίευση των ασφαλισμένων, επιβάλλουν, με λίγα λόγια, την πλήρη κυριαρχία των ιδιωτικών συστημάτων ασφάλισης.


Συνάδελφοι!


Δεν θα νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας, ό,τι μέχρι σήμερα μας έχει αφαιρεθεί. Δεν υιοθετούμε την λογική «ότι έγινε-έγινε». Δεν ανεχόμαστε να συνεχίσουν να μας ληστεύουν, με πρόσχημα την κρίση, ή την ανάπτυξη των λίγων, που με συνέπεια υπηρετούν όλες οι Κυβερνήσεις.

Δεν πληρώναμε μια ζωή για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις, να έχουμε δημόσια κοινωνική ασφάλιση, δωρεάν υγεία, να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία, γιατί δεν χρωστάμε σε κανέναν δανειστή.

Με αφορμή την 1η του Οκτώβρη  που ο ΟΗΕ έχει καθιερώσει σαν παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων, η συντονιστική επιτροπή αγώνα των συνταξιουχικών Οργανώσεων, οργανώνει πανελλαδικό ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα.

ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

·        Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, να οριστεί κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από 360 που είναι σήμερα.

·        Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κανένας επανυπολογισμός στις συντάξεις.

·        Όχι στη μείωση του αφορολόγητου, άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας.

·        Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας. Άμεση καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν και επανέκδοση των εκκαθαριστικών. Άμεση κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

·        Αποκλειστικά Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους

·        Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, με τους αντιασφαλιστικούς νόμους όλων των Κυβερνήσεων.

·        Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα οι Κυβερνήσεις αυθαίρετα παρακρατούν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ - ΠΑΝΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ  11:00 π.μ. ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



                                                                       
                                                                        Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΟΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ  (σ.ε.α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου