Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Επικίνδυνες για τους λαούς οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου


Είναι επικίνδυνες για τους λαούς οι αποφάσεις του Συμβουλίου που αποτυπώνουν μεγάλες αντιθέσεις εντός της ΕΕ στο έδαφος των σκληρών ανταγωνισμών με ΗΠΑ και Ρωσία για το ποιοι όμιλοι θα ωφεληθούν στη Συρία και στα Βαλκάνια.

Η αναγνώριση της Τουρκίας ως "ουσιαστικού συνεταίρου", "συμμάχου-χώρας του ΝΑΤΟ", με δήθεν "κυρώσεις" σε μελλοντικούς εξοπλισμούς, ενώ αυτή εισβάλλει στη Συρία τα λέει όλα. Ανάλογες κυρώσεις-χάδια προβλέπονται για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Το μπλοκάρισμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Β. Μακεδονία και Αλβανία φανερώνει μεταξύ άλλων την επιδίωξη της αστικής τάξης της Γαλλίας να κερδίσει χρόνο για να αναβαθμίσει το ρόλο της στα Βαλκάνια, πάντα στο πλαίσιο της επιζήμιας για τους λαούς Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο εφησυχασμός και εξωραϊσμός των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και συμφωνιών από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αβάσιμοι και επικίνδυνοι για το λαό που πρέπει να επαγρυπνά με την πάλη του ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου