Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωσή της ΤΟ Ημαθίας του ΚΚΕ


με αφορμή τα γεγονότα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Η ανεξέλεγκτη μεταφορά κάποιων προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες δομές, θα δημιουργήσουν ασφυκτική κατάσταση στις ήδη επιβαρυμένες δομές, όπως αυτών της Αλεξάνδρειας και της Αγ. Βαρβάρας». Συνδυάζοντας το ενδεχόμενο νέων προσφυγικών κυμάτων που αναμένεται να δημιουργήσει η ιμπεριαλιστική επίθεση που ξεκίνησε η Τουρκία στη Συρία με τις πλάτες των ΗΠΑ, τονίζεται πως υπάρχει κίνδυνος να συμβούν ανάλογα παραβατικά φαινόμενα στο μέλλον.


Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες, γιατί συνεχίζει να εφαρμόζει την απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, η οποία φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Επιπλέον, τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες είναι απαράδεκτα και αντιδραστικά. (...)Ευθύνες έχουν και οι δημοτικές αρχές που στηρίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων, ΕΕ, ΝΑΤΟ που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους και την προσφυγιά.

Ο αγώνας των κατοίκων, συνολικά των εργαζομένων στην πόλη και τα χωριά, πρέπει να προσανατολιστεί στη σύγκρουση με τις διαχρονικές πολιτικές όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, συνολικά την πολιτική της ΕΕ, την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, για το πρόβλημα του διπλού εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας, διεκδικώντας αιτήματα που απ' τη μια θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες και από την άλλη δεν θα επιτρέπουν (όσο αυτό είναι δυνατό μέσα σε αυτό το σύστημα) την εμφάνιση φαινομένων παραβατικότητας.

Πιο συγκεκριμένα:

Να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο και να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή νέα κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις και να μη ζει κανένας ανήλικος σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.

Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών καθώς και της περιοχής μας έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Να παρθούν όλα τα άμεσα και αναγκαία μέτρα με ευθύνη της κυβέρνησης για την υδροδότηση, την αποχέτευση, την καθαριότητα και την υγιεινή.

 ΤΟ Ημαθίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου