Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Αξέχαστη η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ

Αξέχαστη θα μείνει στους μικρούς φίλους και η φετινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Οργανώσεων Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Τα χαρούμενα παιδικά προσωπάκια μπήκαν στο χώρο διερευνητικά, περιηγήθηκαν στις δημιουργικές γωνιές, απόλαυσαν κάθε στιγμή της γιορτής και έφυγαν αποκαμωμένα αλλά χαμογελαστά, παίρνοντας μαζί τους το δώρο που τους έδωσε ο Άι Βασίλης.
Στις γωνιές των εργαστηρίων τα παιδιά ξεδίπλωσαν τη δημιουργικότητά τους με τη βοήθεια εικαστικών, παιδαγωγών και φοιτητών. Κατασκεύασαν Χριστουγεννιάτικα στολίδια, πολύχρωμα δεντράκια με κουκουνάρια, ζωγράφισαν. Έγιναν μικροί ζαχαροπλάστες και έφτιαξαν όμορφα σπιτάκια με μπισκότα, σοκολάτα και ζαχαρόπαστα που είτε τα πρόσφεραν στους γονείς τους, είτε τα πήραν μαζί τους στο σπίτι, είτε τα γεύτηκαν επί τόπου. Τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά ανακάλυψαν τον θαυμαστό κόσμο της χημείας μέσα από πειράματα, ενώ συμμετείχαν και σε ένα μοναδικό παιχνίδι πρόκληση για το ποιος θα φτιάξει το μεγαλύτερο πύργο από χρωματιστά ποτήρια.

Στη γωνιά Facepainting, μικροί και μεγάλοι στόλισαν τα πρόσωπά τους με χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές.

Το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων τράβηξε και το «βιβλιοπωλείο» της «Σύγχρονης Εποχής», που είχε επιλεγμένους τίτλους ειδικά για τα παιδιά.

Πολύ γρήγορα «εξαφανίσθηκαν» και τα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα που υπήρχαν διαθέσιμα για όλους.

Στο επίκεντρο της βραδιάς βρέθηκε η θεατρική ομάδα «Κόκκινα Αλεξίπτωτα» που για άλλη μια φορά κέρδισε το θερμό χειροκρότημα μικρών και μεγάλων με την πρωτότυπη παράσταση που παρουσίασε. Με τίτλο «Κουκλοθέατρο...αλλιώς» καθώς οι ηθοποιοί έπαιζαν επί σκηνής με τις κούκλες, παρουσίασαν μια διασκευή του έργου «γράμματα από τον Άγιο Βασίλη», του Τζ. Τόλκιν, του συγγραφέα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Τα «γράμματα από τον Άγιο Βασίλη» περιείχαν θαυμαστές ιστορίες από τη ζωή στο Βόρειο Πόλο. Μια σειρά από ατυχή γεγονότα, καλικάντζαροι, ο κατεργάρης πολικός αρκούδος, επεμβαίνουν στο έργο του Άι Βασίλη, προσπαθούν να χαλάσουν το γλυκό, κλέβουν τα δώρα, όμως τελικά η κατάσταση σώζεται, τα Χριστούγεννα διεξάγονται ομαλά και τα δώρα φτάνουν στην ώρα τους στα παιδιά.

Μετά την θεατρική ανάπαυλα, τα παιδιά αφέθηκαν στον ρυθμό της Ζούμπα, χόρεψαν σε ρυθμούς λάτιν και κατάφεραν να παρασύρουν και τους γονείς τους.

Η βραδιά τελείωσε με τον ερχομό του Άι Βασίλη που έφερε για άλλη μια φορά πολλά και πλούσια δώρα στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου