Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

«Παντός καιρού!» οι συνταξιούχοι

Παρά την κακοκαιρία και τη δυνατή βροχή στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη τη διαδρομή που έκαναν για να φτάσουν εκεί από όλη τη χώρα, οι συνταξιούχοι είναι σε θέση μάχης.

Κόντρα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, όλα τα δρομολόγια λεωφορείων που είχαν προγραμματίσει οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά, μεταφέροντας διαδηλωτές από κάθε περιοχή της Ελλάδας.

«Οι συνταξιούχοι είμαστε παντός καιρού!», δήλωσε χαρακτηριστικά από το μικρόφωνο λίγο πριν το ξεκίνημα του συλλαλητηρίου ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στη συγκέντρωση συμμετέχει αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Παραβρίσκεται επίσης αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.



Τα αιτήματα των συνταξιουχικών οργανώσεων

  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα - «κουρεμένα» αποθεματικά των Ταμείων, με ανακεφαλαιοποίησή τους.
  • Πλήρης αποκατάσταση όλων των περικοπών, νομοθετική ρύθμιση της 13ης και της 14ης σύνταξης. Μπροστά στα Χριστούγεννα άμεση καταβολή του Δώρου.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες έως τα βαθιά γεράματα. Κατώτατη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτατος μισθός 751 ευρώ.
  • Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις.
  • Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
  • Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
  • Επαναλειτουργία όλων των δομών Υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Κατάργηση των κρατήσεων για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα εκπληρώνει τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη των λίγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου